Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
42reacties

Wil je dit jaar Het Kasteel van Sinterklaas bezoeken, dan zul je de kaartjes vooraf online moeten bestellen. Want toegangskaarten worden vanaf zaterdag 15 oktober uitsluitend via de webshop op www.hetkasteelvansinterklaas.nl verkocht. Aan de deur vindt dus geen kaartverkoop meer plaats.
Vanwege de vele bezoekers en daarmee het succes, zijn er al jaren veel klachten over de lange wachttijden. Met deze onlineverkoop wil de organisatie extreem lange wachttijden voorkomen. Een ander voordeel is dat voor iedereen direct zichtbaar is hoeveel kaartjes er nog beschikbaar zijn voor een bepaalde dag en tijdsblok en of het is uitverkocht. Bij het bestellen van een kaartje kiest men een dag en een tijdsblok van 60 minuten. Om een goede doorstroming te realiseren, worden bezoekers verzocht om 30 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn.
Een online kaartje kost 3,75 euro (plus 30 eurocent servicekosten per ticket en transactiekosten per bestelling). Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang. Betaling vindt plaats via iDEAL, creditcard of PayPal.
Vanaf dinsdag 15 november nemen de Goedheiligman en zijn Pieten weer hun intrek in het Helmondse kasteel. Voor de 12e keer worden 25.000 bezoekers verwacht die een kijkje gaan nemen in de pepernotenbakkerij, de schatkamer met cadeautjes, de Pietenschool, de Pietenzolder en de werk- en slaapkamer van Sinterklaas. Zaterdag 3 december is de laatste dag dat Sinterklaas in het kasteel bezocht kan worden.

In de reacties hieronder staan de updates.

42 reacties:

Toppp veel beter dit????????

Beantwoorden

Denk dat er nu ook klachten gaan komen.. er zijn ook mensen die niet kunnen internet bankieren.. dus deze kunnen nu niet met hun gezin naar het kasteel toe.. beetje jammer…

Beantwoorden

Super!

Beantwoorden

Goed bedacht, scheelt veel koukleumen en jengelende kids.

Beantwoorden

@Cindy Djavinia op maandag 3 oktober 2016 om 10:03:

Heb jij een oplossing? ????

Beantwoorden

@Wesley Gulickx op maandag 3 oktober 2016 om 11:11:

Heel simpel.. kassa en webshop ????

Beantwoorden

Super

Beantwoorden

@Cindy: denk je nou echt dat die mensen, die jij noemt, niet iemand in hun naaste omgeving kennen die dat voor ze zouden willen doen?

Beantwoorden

Een goed initiatief, zeker als het echt gaat “winteren”.

Beantwoorden
Winnie van Zantvoort

Goed bedacht. Het is in feite hoe het Speelhuis het ook doet met de kaartverkoop voor haar voorstellingen. Hopelijk klapt het systeem er de eerste dagen niet uit zoals helaas elk jaar bij het Speelhuis gebeurt.
Van de Sint himself heb ik trouwens gehoord dat de Pieten in Helmond ook dit jaar weer zwart zijn.

Beantwoorden

Ben benieuwd of Sinterklaas dan ook online door de schoorsteen komt. Zou mooi zijn.

Beantwoorden

Update 1:
De Sint en zijn zwarte pieten slapen over 2 weken weer in ons kasteel
Zondag 13 november is het eindelijk zover. Dan komen Sinterklaas en zijn zwarte pieten weer met de stoomboot naar Helmond. Nu de Julianabrug weer open en dicht kan, wordt die traditie (fotocollage) na vele jaren weer hersteld. Om 13.00 uur zet de Sint ter hoogte van Keyserinnedael zijn voeten op de Helmondse bodem.
Nadat de burgemeester de sleutel van Het Kasteel van Sinterklaas heeft overhandigd, gaat het gezelschap uit Spanje in een optocht naar de Markt. De Sint neemt daar plaats op zijn troon om de kinderen te begroeten en hun verlanglijstjes en tekeningen in ontvangst te nemen. Er zijn diverse optredens van onder andere Kidz DJ, Bart & Theo, Dansschool Reniers en de jongleer- en jumppieten.
Het Kasteel van Sinterklaas opent dinsdag 15 november de deuren en sluit die op zaterdag 3 december voor het algemene publiek. Op zondag 4 december komen de kinderen met een beperking een bezoek brengen. De Sint rust op maandag altijd uit. Op dinsdag tot en met vrijdag is het kasteel geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 17:00 uur.
Zoals we hierboven al hebben gemeld zijn de toegangskaartjes voor Het Kasteel van Sinterklaas vanaf dit jaar uitsluitend online te koop via de webshop op http://www.hetkasteelvansinterklaas.nl en dus niet meer aan de kassa. Wees er snel bij, want van de 88 tijdsblokken van een uur, is de helft al uitverkocht. De weekenden zijn al uitverkocht. Van de in totaal 16 duizend kaartjes die er online voor de losse verkoop gekocht kunnen worden, zijn er inmiddels 11 duizend verkocht.
Op het voorterrein van het kasteel is het Theater van Sinterklaas. Op woensdag, vrijdag en zaterdag worden daar voorstellingen gegeven door Theater Anders (Castillo Curioso), Clown Frenky (de Wonderlijke Sinterklaasshow) en ‘Een portret voor Odet’ van Royaal Theatraal. De kaartjes daarvoor à 1 euro moet je wel aan de kassa bij het kasteel kopen.
Zondagavond 20 november is er in de St. Lambertuskerk het speciale Sinterklaasfeest. Er zijn optredens van onder andere het Pietenorkest en het St. Catharinagilde. Het Sinterklaasfeest duurt van 18.45 tot 20.00 uur. Het thema dit jaar is ‘Geef ook eens wat aan een ander’. De kinderen zijn de speciale gasten van de Sint. Zij krijgen allemaal een cadeautje en wat lekkers. Gratis kaarten voor dit feest zijn tot en met vrijdag 18 november per e-mail te reserveren via [email protected]. Wees er ook hier snel bij, want ook hier geldt: vol = vol.

Beantwoorden

Zwarte Pieten en de Stoomboot. Goede zaak dat we in Helmond wel de tradities aanhouden!

Beantwoorden

Top dat de Sint weer op de stoomboot komt. En die flauwekul discussie van zwartepiet, moeten we juist aanpakken om onze traditie in ere te houden!!!

Beantwoorden

Ik lees het toch goed, zwarte pieten.

Beantwoorden

In Helmond dus gelukkig wel Zwarte Pieten zoals het hoort

Beantwoorden

Zo hoort het ook ze moeten eens stoppen met die flauwekul Piet is zwart

Beantwoorden
Jeanny Van de Bogaard

De bezwaren zijn niet gericht tegen Zwarte Piet op zich, maar tegen een invulling die kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie. Tenminste, dat zegt de Kinderombudsman. Ik vind haar advies behoorlijk evenwichtig.

https://www.dekinderombudsman.nl/ul/cms/fck-uploaded/20160930%20Standpunt%20over%20Zwarte%20Piet.pdf

“Door Zwarte Piet te ontdoen van discriminerende en stereotyperende kenmerken kan er van hem een figuur gemaakt worden die recht doet aan het plezier dat zovelen beleven aan de Sinterklaastraditie en die tegelijk in overeenstemming is met de rechten van alle kinderen in Nederland.”

Beantwoorden

Juist ja! Helmond met zwarte pieten zoals t moet!!!

Beantwoorden
Frans van den Heuvel

@weblog: Zijn de pieten op het Kasteel van Sinterklaas dit jaar zwart?

Beantwoorden

@Lieke op vrijdag 4 november 2016 om 13:57:

Ja, net als de vorige jaren. Dat liet de woordvoerster van de organisatie ons weten.

Beantwoorden

Update 2:
Kinderafdeling Elkerliek had live contact met Sinterklaaskasteel
Een bijzonder moment vandaag voor de kinderen op de kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis. Via een rechtstreekse verbinding met Het kasteel van Sinterklaas namen zij een kijkje in de pepernotenbakkerij en de pietenschool. Hoogtepunt was natuurlijk het gesprekje met Sinterklaas zelf.
Op de onderstaande foto zie je Guus druk in gesprek met Sinterklaas. Lieke, zittend op schoot bij mama, volgt het gesprek op de voet.

Beantwoorden

Vanmorgen met me zoontje gekeken! Het was super leuk!

Beantwoorden
Danielle van Huizen

Super tof Elkerliek ziekenhuis! Leuke afleiding voor de zieke kinderen..

Beantwoorden

blijf dit geweldig vinden, van het team van sinterklaas

Beantwoorden

Update 3:
Kaartjes voor Het Kasteel van Sinterklaas bijna uitverkocht
Wie dit jaar de Sint en zijn zwarte pieten in het kasteel wil bezoeken en nog geen kaartjes heeft, zal die snel moeten bestellen. Van de 88 tijdsblokken zijn er op dit moment namelijk al 84 uitverkocht, zie dit overzicht. De grijze blokken in de ochtenden zijn niet voor de losse verkoop beschikbaar, die zijn gereserveerd voor schoolklassen en sponsors. Net als vorige jaren verwacht de organisatie weer 25 duizend bezoekers.
Je kunt ook mee doen aan de fotowedstrijd van de gemeente op Facebook. Zodoende maak je kans 2 vrijkaarten te scoren voor zaterdag 3 december.
Jan Dijstelbloem, de hoffotograaf van Sinterklaas, maakte gisteren deze foto’s:

Beantwoorden

Update 4:
Het Kasteel van Sinterklaas is uitverkocht
Tenzij je al kaartjes hebt, kun je Sinterklaas dit jaar niet meer in het kasteel bezoeken. De 16.000 kaartjes die via de losse verkoop beschikbare waren, zijn uitverkocht.
Maar je maakt nog 2 (kleine) kansjes. Want behalve via de bovengenoemde Facebook-actie van de gemeente, is Sinterklaas nu ook zijn eigen Facebook-actie gestart. Daarmee zijn er 3 die ieder 4 kaartjes kunnen winnen.

Beantwoorden

Wij zijn gisteren geweest en het was weer heel leuk…en perfect geregeld zo

Beantwoorden

Jammer

Beantwoorden

Slecht geregeld.. mensen kopen tig kaartjes en ze worden voor meer dan de helft doorverkocht. . Helaas pindakaas. .

Beantwoorden

In Stiphout is een leuk mini theater. Daar hebben ze nog kaartjes voor de theatervoorstelling ‘Ahoi Sinterklaas’. http://Www.moesmengelmoes.nl

Beantwoorden

Tijd voor een alternatieve locatie met de Sint en pieten… Het pannenkoeken schip misschien?

Zou een leuk arrangement kunnen zijn/worden voor deze ondernemers. Samen met de Sint of pieten eten en bijv. luisteren naar wat verhalen van de’ vertel piet ‘ over de verre reis, etc. etc.

Voor alle kinderen die niet bij Kasteel naar binnen konden…

Zou zomaar een succes kunnen zijn.

Beantwoorden

Er zijn nog wel kaartjes te koop voor het theater van Sinterklaas op het voorterrein van het kasteel van Sinterklaas waar erg leuke voorstellingen te zien zijn in de weekenden en op de woensdagen slechts €1,- per stuk

Beantwoorden

Sinterklaas huis in Nuenen is ook heel leuk als optie.

Beantwoorden

@Roy van den Boom op maandag 21 november 2016 om 20:06:

Waar haal je die kaartjes dan?

Beantwoorden
Nicole van der Ligt

Aan de kassa op het voorterrein van het kasteel van Sinterklaas

Beantwoorden

Beetje jammer dat het ook niet savonds open is zodat er meer kaartjes zijn nu zijn er veel teleur gestelde kindjes helaas

Beantwoorden
Nicole van der Ligt

@Nicole van der Ligt op maandag 21 november 2016 om 22:40:

Sinterklaas heeft het ’s avonds te druk met schoentjes vullen en cadeautjes brengen.

Beantwoorden

@Nicole van der Ligt op maandag 21 november 2016 om 22:40:

Draait op vrijwilligers, en ook die willen graag een keer naar huis????

Beantwoorden

Jammer dat online verkopen…. Het had voor de helmonders moeten blijven, nu kopen te veel mensen van buitenaf kaarten.

Beantwoorden
Rinus Carolien van Lankveld

Ik dacht dat je maar per dag kon kopen en niet in voren???

Beantwoorden

2 Pagina’s vandaag in De Telegraaf:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *