Buiten is het 24 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.042 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Om 21.30 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een brandende bossage op de Kanaaldijk Zuid-Oost. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Met 2 blusvoertuigen en een watercontainer werd het vuur bestreden. Belangrijk daarbij was te voorkomen dat de bermbrand oversloeg naar een naastgelegen bedrijf.
De brand is inmiddels onder controle. Er moet nog met veel water worden nageblust, er waren wat problemen om voldoende water ter plekke te hebben.
Waarschijnlijk hebben jongelui in een beschut hoekje bij elkaar gezeten en een kampvuurtje gemaakt. Deze is echter overgeslagen op het bankje dat er stond en is daarna de heuvel opgekropen richting het bedrijf dat achter de heuvel ligt. De woordvoering van de brandweer laat weten dat die door de heersende droogte kon gaan branden. Er zijn geen gewonden gevallen.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *