Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Deze (wilde) kater werd aangetroffen in een voortuin in Brouwhuis. De wildklem, die om zijn rechter pootje zit, was er door een vreemde neergezet.
De dierenambulance bracht de kat naar Dierenkliniek Dier en Dokter aan de Boerhaavelaan. Daar hebben ze het beestje moeten laten inslapen. “Een wilde kat op 3 poten kan zich niet redden in de natuur. Hoe kunnen mensen dit doen” aldus dierenarts Bas ten Bruggen Cate van de dierenkliniek die ook de foto maakte.

11 reacties:

De dierenpolitie Oost-Brabant laat weten dat ze het voorval van gisteren in onderzoek hebben. Mocht je tips hebben, bel hen dan op 0900-8844.

Beantwoorden

Tja dat krijg je in een land met slappe straffen, zet er maar eens 10000 euro boete op… Wedden dat zoiets walgelijks dan bijna nooit meer gebeurd?

Het had overigens ook een spelend kind kunnen overkomen die bijvoorbeeld een bal in die tuin had getrapt…

Beantwoorden

Rare dierenarts hoor! Die kat is lekker dik en zo te zien verder heel gezond, die laat je toch niet inslapen? Die kan toch ergens met een pootje minder geplaatst worden?
Moet je zien hoe lief deze driepoter bv is.

Beantwoorden

Ik wil de dader graag ontmoeten en hem een stevige hand schudden. Daarna lach ik me klem! Da’ s alles.

Beantwoorden

Overigens kan een wilde kat zich uitstekend redden in de natuur. Of je vangt ze op zoals wij dat al jaren doen. Met een boel geduld kan je deze zogenaamde wilde katten uitstekend socialiseren. Dat is ons vele malen gelukt kan ik je zeggen. Ik begrijp even niet waarom deze kat dood moest. Dat ga ik dierenarts Bas eens vragen van Dier en Dokter…………………………………

Beantwoorden

Correctie, met drie poten is het bijna niet mogelijk.

Beantwoorden

Wilde katten zijn ook uitgezet op het industrieterrein tegen de muizen, dus je moet ze niet opvangen.

Beantwoorden

Wat is dat voor slap gelul Mark?

Beantwoorden

Oe kat binnen houden dan gebeurd zoiets niet. Ze willen allemaal een huisdier maar de schijt opruimen ho maar.

Beantwoorden

Klopt Stef,

Katten horen op de eigen plaats te verblijven. Dat is bij ons ook zo. Alles is afgemaakt,met op de schutting schrikdraad zodat ze er niet overheen kunnen. Veel mensen nemen een kat, voor hun zelf. of voor de kinderen. Als ze de kat moe zijn mag ie de straat op, met alle gevolgen die daar aan vast zitten. Ze noemen zichzelf altijd ‘dierenvrienden’……………………

Beantwoorden

Dan vond ik het laatste artikel met retour afz, toch netter.
Dit hoeft nou ook weer niet!
Hoewel ik er nog steeds moe van wordt, die katten in mijn tuin zou ik dit toch niet kunnen.
Doet Helmond weer zijn naam eer aan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *