Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

NashOp vrijdagmiddag kreeg de dierenambulance een zwart witte kater die op het politiebureau was afgegeven. Zij zijn op zoek naar de eigenaar.
“Hij was heel merkwaardig verpakt: hij zat in een dichtgetapete kattenbak. Na opening kwam niet alleen de kater maar ook een berg oude droge drollen tevoorschijn, plus een leeg bierblikje en een batterij. Vreemde collectie!” zo laat de Stichting Dierenambulance Helmond weten.
De politie kon niet vertellen wie de kattenbak bij hen was komen afgeven. Op het deksel van de kattenbak was een postzegel geplakt waarover met viltstift een kruis was gezet. Er was van alles op de deksel geschreven. Retour afzender, 5 voorletters en dan Jansen, adres vraagteken, p.a. recl./Novadic Kentron, justitie, SMO, Woonpartners.
De kat die inmiddels Nash is genoemd, heeft niet lang opgesloten gezeten in de kattenbak. Dat concludeert de dierenambulance uit het feit dat het grit schoon en nieuw was, de drollen oud waren en allemaal bovenop lagen en er 1 plasje in de bak was gedaan.
De eigenaar en/of de man die de kattenbak bij de politie afgaf, is nog niet gevonden. Heb je meer info, bel dan naar de dierenambulance op 0492 – 513971.


  

19 reacties:

Arm beest 🙁

Beantwoorden

Wat leven er toch walgelijke mensen op deze aardbol! Als je niet voor een dier kan of wil zorgen, neem er dan geen!

Beantwoorden

Als ik er een eigen invulling aan mag geven, al dan niet de juiste …
Buurtbewoners ofwel misschien de nieuwe bewoner van het pand waar de kat regelmatig in de tuin huist waren het beu, gezien de bijgevoegde uitwerpselen.
De kat rekent men niets aan …. de eigena(a)r(esse) van de kat wel. Deze is met de noorderzon verdwenen … men denkt in de bak, afkick-kliniek, daklozenopvang o.i.d. (geen positief beeld van persoon in kwestie) en tenslotte misschien wel naar een andere woning van Woonpartners.
Ofwel … politie hier is ie, dit is de naam van het baasje en nu is het aan jullie. Oja we willen ‘m niet meer terug … postzegel is symbolisch onbruikbaar gemaakt

Beantwoorden

Hopelijk wordt de ware toedracht van dit verhaal snel duidelijk……

Beantwoorden

Zulke kleine enkelbandjes bestaan toch niet, dus dan woning maar dichttapen, zouden ze met daders ook moeten doen hun hut dichtmetselen

Beantwoorden

Denk idd zoals stapper ook aangeeft een beetje hetzelfde.
Hier voeg ik even aan toe, dat het misschien eens voor de katten liefhebbers onder ons eens duidelijk moet zijn!!
Dat niet iedereen ervan is gediend om kattenpoep of plas in hun tuin te vinden?
Misschien is het een boodschap aan de liefhebbers van katten/poezen, zo komt het bij mij over (omdat de kat netjes naar het politie bureau is gebracht retour afz levend).
Vraag mezelf ook al lang af, waarom moeten honden liefhebbers belasting betalen en hun honden poep oprapen?? terwijl de katten en poezen heel onze tuin mogen vernielen door overal maar te poepen en te plassen??
Ik heb meer last van katten/poezen dan welke hond ook!
Heb je een huisdier? laat hem dan bij jou thuis en verzorg het beestje zelf.
Ik laat mn kinderen toch ook niet bij anderen in de tuin poepen/plassen of de tuin vernielen? (bvb ook lekker BBQ eerst stront van je tuintafel krassen hahaha).
Maar goed, dat is mijn mening.
Ben blij dat het beestje nog leeft, en ik ga er vanuit dat dit een boodschap is.

Beantwoorden

Ik kan me niet voorstellen dat mensen meer last van kattenstront hebben dan hondenstront. Wanneer ik erin trap is het 100% van de gevallen van een hond afkomstig.

Beantwoorden

Mark,

Bij ons in de wijk rijden er strontzuigers! en rapen de mensen hun hondenstront op en gooien deze in de bestemde bakken die er staan.
Kom maar eens een keer gezellig BBQ, mag je wel eerst even de tuintafel strontvrij maken.
Dan nog niet te spreken over de bomen waar ze ook graag inspringen vanaf de schutting, ook fijn takken afgebroken.
Maar goed, als ze bij mij zitten jaag ik ze netjes weg.
Maar misschien ook wel een idee, retour afzender hahaha.
Wordt alleen een dure hobby dan hier in de wijk met zoveel katten liefhebbers.
Kattenbak/grint etc etc.
Denk echt nog steeds dat het gewoon een punt is wat er gemaakt wil worden, door dit te doen.
Houd je van je beestje? hou het dan bij je!

Beantwoorden

@Mark

Zelf hebben we de honden goed opgevoed en doen ze hun behoeften op de daarvoor aangewezen plekken. En mocht er een ongelukje gebeuren, wordt het netjes opgeruimd.

Maar wanneer ik de tuin ga doen heb ik het idee dat ik meer kattenstront op moet ruimen dan onkruid. Het houden van katten zouden ze ook moeten belasten.

Beantwoorden

Dan,

Ben het geheel met jou eens!
Laat ze die kattenbelasting maar invoeren, de honden lopen niet in mijn tuin of hangen in de takken van mijn boom haha. (schijten niet op mijn tuintafel)
Nog even moet ik het achter raam ook dichthouden omdat ze binnenkruipen, via het plat dak van de aanbouw.
Zou een mooie inkomstenbron zijn voor de gemeente! en kunnen ze van dit geld weer andere dingen doen.
Op naar de KATTENBELASTING kan de honden belasting omlaag? idee

Beantwoorden

Als ik kat was, zou ik alleen op tuintafels schijten bij mensen die dat verdienen 🙂

Beantwoorden

Linda,

Dan laat jou kat maar niet bij mij komen schijten haha, dan krijg je hem ook (misschien) retour afzender!
En maar mouwen die kattenbezitters, pffffffffff
Geef mij dan toch maar, de wel opgevoede honden bezitter.
Nou begrijp ik weer de uitspraak kattenmeppers whaaaaa, schijnt lekkerder te zijn als konijn! (vertelde mijn opa vroeger wel eens haha)
Misschien wordt ik wel een echte kattenmepper vandaag of morgen?? als ik het ook zat ben.

Beantwoorden

Hoho, wel opgevoede hondenbezitters? Dat ben ik helemaal niet met je eens. Waar zijn die dan?? Ik zie er erg veel met hun plastic boterhamzakje of zo aan de riem lopen, maar die warme drol oppakken, dat is er niet bij.
En een hond aan de lijn houden is er meestal ook niet bij. Je breekt je nek over die beesten en als je de mond durft open te doen, heb je meteen ruzie. En die hondenbezitters maar denken dat de hond naar hun luistert! Ben je mal. Die hond doet precies wat ie zelf wil. Ze kunnen nog net niet hun vinger omhoog steken. Als ze dat zouden kunnen, liepen ze de hele dag met die vinger omhoog!

En ja, kat is lekker. Heb eens ooit “konijn” opgediend gekregen, toen ik een jaar of 16-17 was. De moeder van mijn vriend vroeg me nog of het lekker was geweest. Ja, zei ik volmondig en toen kreeg ik te horen dat het een dakhaas was. Niks mis mee, denk ik achteraf! Voor het braden, moet je wel de kop en de staart eraf halen mopje. Smullen maar. Ik vond het iets zoeter dan konijn!

Beantwoorden

Whaaaaaaaaa brombeer!

had opa toch gelijk.
Een echte kattenmepper, zal toch eens rondvragen aan de ouderen als ik moet werken (vrijwillig! man werkt ook geen soos) bij het bejaardenhuis.
Vast en zeker komen bij de helmondse bewoners de katten en haas verhalen los haha, die vinden het heerlijk om te praten over vroeger.

Beantwoorden

Mopje: Mensen van boven de zeventig (en misschien écht niet alleen Helmonders), beter nog tachtig of ouder, zullen beslist weleens zo’n dakhaas geproefd hebben. Vergeet niet dat véél mensen ook destijds met afschuw kennis namen van het eten van zo’n dier. Maar wat is er mis met het eten van een dier dat zuiver is. In ieder geval stukken zuiverder als het oerlelijke en zich in vuiligheid wentelend varken!
Maar als je er meer van wilt weten moet je natuurlijk snel zijn. De “kenners” zijn over een aantal jaren allemaal verleden tijd en dan is het alleen nog anekdote…. en worden de verhalen naar “het rijk der fabelen” verwezen!

Beantwoorden

Wat een zielige reacties!!!

Beantwoorden

Waar reageer je eigenlijk op Kim. Had ik het tegen jou? Dacht het niet!
Ik gaf Mopje een antwoord!

Zielig is die kat in die kattenbak.

Beantwoorden

Brombeer, nee hoor dat wordt niet vergeten.
Ik houd het wel in leven hahaha.
Wat heb ik al veel gelachen met de bewoners, van de week.
Maar we moeten opletten wat we zeggen over die vieze varkens, dadelijk brengen we mensen nog op een idee? (bvb ipv schaap?)
Die kat is trouwens anno 2014 goed terecht gekomen, hij mag blij zijn dat het geen 1976 was!
Toen kwam mn opa namelijk met dat verhaal, ik was nog piepklein en dacht nog die is gek?
Maar nee hoor het was echt waar!
Dus opa was een echte kattenmepper. (sorry voor diegene die dit zielig vindt! maar we heten niet voor niks kattenmeppers!)

Beantwoorden

Jammer dat de moeder van die vriend niet meer leeft, anders had ik het haar nog eens kunnen vragen. Dat het mij overkwam was in 1954/1955 of daar omtrent. Ik kende die jongen al een jaar of zeven/acht en in mijn ogen waren het écht arme mensen. Ze woonden in de buurt van de Slegersdwarsstraat bij de Paterslaan. Later is dat daar allemaal afgebroken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *