Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Enkele jaren geleden zijn in Helmond de parkeerkaartautomaten op straat ingesteld op digitaal betalen. Betalen met (munt)geld is niet meer mogelijk. De volgende stap is dat het systeem nu wordt ingericht om het parkeren op straat volledig mobiel en digitaal te kunnen controleren en handhaven.
Bij de parkeerautomaat wordt het kenteken van de auto ingevoerd. Dit vervangt het bekende parkeerkaartje achter de voorruit. Door de kentekens van geparkeerde auto’s te scannen, controleert de parkeercontroleur of het parkeergeld is betaald. Hiervoor wordt een scanauto of scanscooter ingezet.
Er is gekozen voor een systeem met voldoende waarborgen voor de bescherming van de privacy bij het verwerken van de persoonsgegevens, zo laat de gemeente weten. Afgelopen maand zijn 2 automaten op de Ameidewal (links) en Kegelbaan (Rabobank) ingesteld op het invoeren van het kenteken. Komende maanden worden alle parkeerautomaten aangepast. Voorlopig krijgt men nog wel een parkeerkaartje. De parkeerkaartjes vervallen wanneer alle parkeerautomaten volledig op kentekeninvoering zijn ingesteld én een gewenningsperiode goed is verlopen. Naar verwachting is dat halverwege 2020.

In de reacties hieronder staat een update.

24 reacties:

>> Hiervoor wordt een scanauto of scanscooter ingezet.<<

Te lui om te lopen of fietsen? Als je loopt of fietst kun je ook nog meer dingen zien die aandacht vereisen.

Beantwoorden

Koop gewoon de kentekenplaat AA-86. Lekker (gratis) parkeren in Helmond en Willem-Alexander betaalt de rekening.

Beantwoorden

En kun je ook meteen achterhalen die hier geen belasting betalen zoals een poolskenteken

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 26 november 2019 om 14:53:

Wie zet een scanauto of scanscooter in?

Beantwoorden

Yep maak het maar makkelijker voor de parkeerwachter en de oudjes snapen er niks meer van en zo weten ze straks meteen alles van je .

Beantwoorden

@Edwards op dinsdag 26 november 2019 om 15:09:

“de parkeercontroleur”??

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 26 november 2019 om 15:47:

Onlangs was op televisie in het programma ‘Opgelicht’ een item over dit onderwerp. De huidige technologie kan niet onderscheiden of een kentekenplaat echt of vals is.
Als jij je auto onbetaald wilt parkeren in Helmond en je gebruikt het kenteken AA-86 dan krijg jij geen bekeuring. Die gaat automatisch naar onze koning Willem-Alexander in s’-Gravenhage.
Jij zou eventueel een bekeuring kunnen krijgen als je bij een controle wordt gesnapt. Hoe groot is de kans daarop? Hoe vaak wordt je staande gehouden bij een verkeerscontrole of surveillance gecontroleerd?

Beantwoorden

Slimmeriken kan je het bonnetje niet meer aan iemand anders geven als je er nog genoeg tijd op hebt staan ????is weer over na gedacht.

Beantwoorden

@Frank Vondey op dinsdag 26 november 2019 om 15:30:

is toch al op zoveel plaatsen, in Eindhoven al jaren en bij mijn dochter in Utrecht ook… zal ook nog wel in veel meer steden zijn….

Beantwoorden

Veel ouderen hebben geen gsm ..of internet op
Gsm .net als ik .dus parkeren zal dan niet gaan
Zoeken buiten centrum na een parkeerplaats
Belachelijk

Beantwoorden

Big brother


Beantwoorden

Gewoon niet meer naar de stad gaan en via internet of buiten de stad winkelen

Beantwoorden

t moet nie gekker worre

Beantwoorden

Waarom hebben ze dat baantje. Om dat ze altijd te lui zijn geweest om te werken

Beantwoorden

Kaartje doorgeven mag gewoon; het is parkeerbelasting. Maakt niet uit wie er betaald. Ik mag gewoon iemand anders zijn belasting betalen.
Daarnaast ben je niet verplicht om je kenteken in te voeren.
https://www.security.nl/posting/462529/Hoge+Raad%3A+kenteken+invoeren+bij+parkeren+niet+verplicht

Beantwoorden

weer een stap dichterbij totale controle door een overheid… AVG? lachen man.. Privacy.. is er allang niet meer…

Beantwoorden

Als de gegevens worden gewist zodra de parkeertijd is afgelopen, zie ik niet waarom het verzoek om bij het betalen je kenteken in te tikken een schending van je privacy is.

Verder lijkt het mij alleen maar een voordeel dat je niet terug hoeft te lopen naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen.

Als alternatief zou nog om een andere code in plaats van het kenteken kunnen worden gevraagd, namelijk het nummer van de plek die je huurt. Dat is ook zuiverder: die plek is waar je voor betaalt. Je hoeft je dan nog minder zorgen te maken over je privacy, en voor de controle is dan geen scanner nodig, alleen maar een overzichtje welke plekken geacht worden vrij te zijn.

Beantwoorden

Bizar, muntgeld is een wettig betaalmiddel.
Ik kom niet meer naar het centrum, ik koop wel lekker via internet. De ondernemers in de stad worden de dupe..

Beantwoorden

Update:
Ook het parkeren met parkeervergunning alleen nog op kenteken
Zoals bij de parkeerautomaten in Helmond wordt ook bij het parkeren met een parkeervergunning kentekenherkenning ingevoerd. Vanaf 1 april vervallen de parkeerpasjes en handhaaft de gemeente alléén nog op kenteken en dus niet meer op de parkeerpasjes. Deze manier van nummerplaten controleren is mogelijk door de nieuwe scanauto’s van de handhavers. Vergunninghouders hebben hierover een brief ontvangen zo laat de gemeente weten.

Beantwoorden

gaan ze dan ook wijzingingen doorvoeren dat je niet meer 1 parkeervergunning per adres krijgt ? dit omdat er mensen zijn die 2 auto’s hebben op het zelfde adres ? die dan bv een straatvergunnig moeten aanvragen van € 75 per maand
maar ja je woont in het centrum en betaal je je blauw

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 5 maart 2020 om 07:07:

Dan moeten ze eens vaker controleren op fout parkeren.

Beantwoorden

Dit is echt flauwekul tis omdat mensen zijn kaartje graag aan een ander doorgaven als er nog voldoende tijd op zat! Die klote automaten zijn al zo traag en dan moet je op elke toets 3x drukken wil je jou kenteken erop hebben! Altijd een lange rij waar mensen gefrusteerd aan raken!!

Beantwoorden
Sibel Yildirim Kocak

Niet meer winkelen in Helmond.
Ga naar Gemert of Bakel. Kun je alles vinden wat je nodig hebt en vrij parkeren. Ook nog gezelliger dan het Helmondse centrum.
Doen…..

Beantwoorden

Ja… het is al vanaf januari voor de parkeerkaart houders maar ze waren nog niet klaar met de berichten en brieven… briven krijgen wij als parkerverkuning hebers pas volgende week … heb gisteren voor het latst gebeld met de afdeling parkeer producten.. en hebben mij al gezegd dat de pasje kan ik weg gooien… lekker handig nu voor de mensen die 2 auto’s onder de zelfde verguning hebben
We moeten iedere keer inlogen met de DigiD op de laptop om de kenteken van de auto actief de maken welke voor de deur staat ????
Ik heb gevragd waarom geen app of zo… antwoord was .. nee geen sprake van makelijker te maken… ellende maar voor de binnenstad bewoners!

Beantwoorden
Mădălina Coțofană

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *