Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.747 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

Een kind op de fiets is vanavond in Brouwhuis geschept door auto. Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens omstanders zaten de haren in de autoruit en had het kind een hoofdwond. 
Dit ongeluk gebeurde op de Rivierensingel ter hoogte van de Gazellelaan, de hulpdiensten werden om 18.52 uur gealarmeerd. Politie gaat onderzoek doen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 4 foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

39 reacties:

O jeetje heel veel beterschap….dr wordt daar op dat rechte stuk ook keihard gereden niet normaal

Beantwoorden

Arm kind😢
Pfff. . de angst van elke ouder dit. .

Beantwoorden

Pfff erg zeg 😢

Beantwoorden
Aukje van Paassen

verschrikkelijk idd ! 😥
sterkte voor kind en ouders en voor bestuurder van de auto 😥

Beantwoorden

Op dat stuk wordt ook ff niet hard gereden..mij hebben ze daar ook bijna van me fiets gereden….Maar in ieder geval heel veel sterkte

Beantwoorden

Gerum, sterkte voor het kind en de ouders…😢

Beantwoorden

Er wordt ook veel te hard gereden in dit stuk…veel speelplaatsen geen drempels of verkeersremmers

Beantwoorden

Sterkte en Beterschap

Beantwoorden

Update 1:
Het ongeval gebeurde toen de jongen op zijn fiets de weg overstak. De klap moet enorm geweest zijn. Vanwege de ernst van zijn verwondingen is de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie ingezet om onderzoek te doen naar de toedracht van de aanrijding. Pim Verkoelen maakte daarvan de onderstaande 2 foto’s.

Beantwoorden

Heel veel beterschap. Inderdaad wordt er idioot hard gereden en helaas niet alleen op de rivierensingel maar ook in de binnenring ervan. Bv op de bruhezerweg. 1 racebaan. Niet normaal meer.

Beantwoorden
Marielle van der Heijden

Er wordt niet alleen in de rivierensingel hart gereden wij wonen er een zij straat van Demerstraat daar wordt ook als gekken gereden en door die busje die pakketjes komen brengen ook veel auto mobielste op het kleine stuk

Beantwoorden

Die weg moete ze aan pakken ik ben daar met me uoto voll in me zei kand geknalt levens gevaarlijke weg

Beantwoorden

Het is daar soms net een racebaan, moet echt iets aan gedaan worden. Verschrikkelijk hoop dat het goed komt met de kleine, en de bestuurder flink gestrafd als blijkt dat hij te hard gereden heeft.

Beantwoorden

Er wordt hard gereden maar ze zouden alle jeugd die van bruheze sporten af komen ook is moeten wijzen op licht op de fiets is ook erg belangrijk in het verkeer en met 4re langs elkaar fietsen dit is ook erg belangrijk dat dit is na het traine in de groep gegooid wordt beter voorkomen dan deze ongevallen

Beantwoorden
Diana Sidiropoulos

gerum beterschap

Beantwoorden

In de wijk moet je gewoon rustig rijden en als ke achter fietsers komt, dan wacht je gewoon tot ze ruimte maken. Dat opgefokte gerace hier.

Beantwoorden

waarom is daar geen maximum snelheid van 30 km van kracht?

rivieren singel loopt toch dwars midden een woonwijk??

Beantwoorden

Ik woon er ooit hou je je hard vast zo hard rijden ze er.

Beantwoorden
Franka van de Voort

Beterschap voor de jongen.
En ja er wordt daar hard gereden, maar waar niet tegenwoordig?
Scheuren is het motto van veel autorijders, die ook nog eens
lak hebben aan vrijwel alle verkeersregels. En vooral dat laatste
wordt alleen maar erger.

Beantwoorden

Op de hele rivierensingel word hard gereden.. moeten ze eens wat aan doen. De drempels die er liggen lokken juist extra gasgeven uit!

Beantwoorden

Waarom er altijd meteen vanuit gaan dat er te hard is gereden, jammer al een oordeel hebben en niet weten wat er precies is gebeurd.
Oordeel niet zo snel.
Sterkte voor de bestuurder/ster van de auto en voor het jongetje en zijn ouders en

Beantwoorden

Voor het jongetje van dit ongeluk! Ik woon hier vlakbij en vond vandaag 2 zilveren(?) Items van je. Ouders u weet waarom het gaat. Graag kom ik in contact met u.

Beantwoorden

ik woon hier ook en heb een zoon van 7 die ik dus niet buiten de poort durf te laten spelen omdat er hier zo asociaal hard gereden word !!! Er is al 1 x een auto voor de struiken ingereden …. in al de 10 jaar dat ik hier woon hebben ze hier 1 x een snelheidscontrole gehouden ik zou zeggen ga hier een week lang elke dag staan !!!!
En meer drempels !

Beantwoorden
Linda van de Mortel

Wanneer je aan de rivierensingel gaat wonen weet je vooraf dat het een gevaarlijke weg is. Hiermee wil ik het rijgedrag zeker niet goedkeuren. Ook al zou je aan de snelheid houden is overzicht lastig met aan beide zeiden geparkeerde auto,s en kruisingen in bochten. Het is niet anders dan dat er veel meer drempels en/of wegversmallingen moeten komen..

Beantwoorden
Patrick Verhees

Update 2:
Vooralsnog geen verkeersmaatregelen op de Rivierensingel
“Vooralsnog is er geen reden om iets aan de weg te doen. Het aantal ongevallen op de Rivierensingel ligt in de afgelopen jaren niet hoger dan in de omliggende straten.” Dat laat een woordvoerster van de gemeente vanochtend desgevraagd weten.
“Natuurlijk is het ongeval van afgelopen week te betreuren, maar de aanleiding van dat betreffende ongeval weten we op dit moment nog niet. De politie onderzoekt dat. Uiteraard zijn ook wij benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek.”

Beantwoorden

Is het een idee om brigadieren tussen de middag en als de school uit is
op de hoogten van de impalalaan dat de kinderen daar veilig over kunnen steken
Want ik vindt het maar een gevaarlijk daar

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 8 mei 2018 om 10:49:

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat er in al die zijweggetjes net zo veel ongelukken gebeuren. Want daar kan je lang niet zo hard rijden.

Beantwoorden

Het aantal ongevallen op de Rivierensingel ligt in de afgelopen jaren niet hoger dan in de omliggende straten.”… tja, in de omliggende straten zijn al 4 doden gevallen. Jullie zitten pas op 2. Dus nog effe wachten 🤔

Beantwoorden

er wordt veel te hard gereden door de hele wijk!!!!!

Beantwoorden

@Mudjo San op dinsdag 8 mei 2018 om 11:41:

Precies, als je netjes 50 rijdt of 30, zitten ze in je nek te hijgen. Daar moeten ze idd wat aan doen

Beantwoorden
Arlette van de Kerkhof

Woon bij Brouwhorst, het is daar al jaren 30km zone. Heeft men simpelweg schijt aan. Met enige regelmaat piepende banden en gierende motoren en plankgas tussen de drempels.

“klein-pieleke-syndroom” noem ik het.

Beantwoorden

Ik woon net iets voor het punt waar het gebeurde. Ik denk dat ik weet wie de bestuurster was. En dan durf ik bijna te zeggen dat te hoge snelheid hier geen rol heeft gespeeld, al wordt hier idd vaak heel hard gereden. Heel veel sterkte voor het kindje, ik hoop dat hij er zonder gevolgen bovenop komt. En ook veel sterkte voor de bestuurster. Vreselijk dit.

Beantwoorden
Rosi van Zoggel

Dus eerst moeten er doden vallen voordat er iets gedaan wordt. Ik dacht dat voorkomen beter is zelfs met de auto vanuit de gazellelaan aan de zellenweg kant zie je niks, het is een verschrikkelijk kruispunt. Ik hoop dat er iets aan gedaan wordt VOORDAT er nog een dode valt.

Beantwoorden

Echt weer een uitspraak om weer ergens vanaf te komen…de Rsingel is een racebaan, met af en toe een drempel om te gebruiken als springschans want dat vinden ze leuk….en idd bij de zij wegen zal het gerust (hoop ik )rustiger zijn misschien ,maar niet op de Rsingel..Doe eerst een ZICHTBAAR onderzoek..
Ik durf gewoon weg me kind niet voor op straat te laten gaan …maar kom eens een keer een DAGJE (24u)mee maken dan piep je wel anders…Ik neem ook bij deze uitspraak dan aan, dat ik met deze uitspraak diegene ook aansprakelijk kan houden voor als het WEL verkeerd afloopt.. Hoe dom kun je zijn om van te voren te zijn gewaarschuwd………

Beantwoorden

Rivierensingel wordt het circuit van Helmond genoemd. Ze rijden als malloten

Beantwoorden

er moeten zeker eerst doden gaan vallen zoals gewoonlijk hier in nl

Beantwoorden

De Weg door de Rijpel is vergelijkbaar met de Rivierensingel. Maximaal 30 km/u toestaan en ook handhaven en toezien. Door de gemeente.

Beantwoorden

Men kan eens beginnen met mooi verdekt opgestelde “flitsers”, na een paar dagen hebben ze aanwijzingen genoeg om verkeersremmers te plaatsen. Of het nu drempels zijn of vernauwingen of beiden!

Verder vind ik het absoluut geen overbodige luxe om eens als proef in 30 km zones snelheidscontroles uit te voeren. Dát zijn nota bene de plaatsen waar kinderen fietsen/spelen.

Beantwoorden

laatste tijd valt me telkens op dat bij asociaal rijgedrag dan wel superslecht rijgedrag veel “buitenlandse” mensen betrokken zijn. In alle soorten en maten.
Helaas zijn deze mensen niet aanspreekbaar voor ons normale burgers..wordt je uitgescholden voor racist of erger, met de dood bedreigd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *