Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Per 1 januari stopt de structurele donatie die Kinderfonds Dappere Dodo’s tot nu toe ontving van de Jan Schoo Charity Foundation. Hierdoor is het niet meer mogelijk om structureel projecten aan kinderen te blijven aanbieden. Het kinderfonds gaat vanaf die datum door als vrijwilligersorganisatie. Dat laten zij via hun website weten.
“Tot nu toe ontving Stichting Kinderfonds Dappere Dodo’s een structurele donatie waarmee de activiteiten gefinancierd konden worden. Medio 2013 ontving het Kinderfonds het bericht dat deze structurele donatie komt te vervallen. Vanaf die tijd zijn we op zoek gegaan naar andere financieringsbronnen. Echter de vooruitzichten voor donaties vanuit fondsen, bedrijven, of organisaties in 2015 zien er niet rooskleurig uit en de resultaten van de fondsenwervende acties zijn niet toereikend. Wij vinden het dan ook zeer jammer u te moeten meedelen dat het bestuur van het Kinderfonds, door een tekort aan financiële middelen, het drastische besluit heeft moeten nemen de activiteiten en projecten, zoals die nu worden uitgevoerd per 1 januari 2015, te stoppen” aldus de stichting.
Zij hadden in de afgelopen jaren projecten als het Sinterklaasactiviteiten, Poppen- en Marionettentheater, Muziekpaleis, TakeOne, Maatschappelijke stage Mongolië en de Smaakmakers op de scholen en jeugdzorginstellingen uit te voeren. Hun sinterklaasserie ‘Sinterklaas en het gevaar van de snoepfabriek!’ won In 2012 de Gouden Pepernoot.
Dappere Dodo’s is gevestigd aan de Kanaaldijk N.W. in Helmond. Dit kinderfonds richt zich op kinderen in Nederland tot 18 jaar, die zich door problemen buiten hun schuld niet voldoende kunnen ontwikkelen. Ze willen het heft in eigen hand nemen om te werken aan een beter toekomstperspectief. Deze kinderen zijn veelal te vinden in de achterstandswijken maar zeker ook daarbuiten. Ze worden geholpen middels diverse projecten op gebied van educatie, welzijn en gezondheid om zo een mooiere weg naar de toekomst te creëren.
Zie het jaarverslag 2012 (pdf) voor meer informatie over de stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *