Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.213 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

de wethouder bekijkenVoor het vak maatschappijwetenschappen maken leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege een politiek magazine. Een magazine in de trend van Elsevier en HP/de Tijd aldus hun docent Johan Fietelaars.
De betreffende klas is verdeeld in 2 redactieteams waarbij ze als echte journalisten te werk gaan. Deze VWO-leerlingen onderzoeken vooral de Helmondse politiek. Er wordt gekeken naar de verrichtingen van B&W, de interesse van de Helmonder in de Helmondse politiek, er worden columns geschreven en enquêtes afgenomen.
Maar niet alleen lokale politici, ook landelijke kopstukken werden aan de tand gevoeld. Zo gingen Rob Raaijmakers en Hajar Yagkoubi op bezoek bij voormalig VVD-staatssecretaris Fred Teeven. Daarnaast liepen 4 leerlingen een dag stage bij lokale politici. Hannah Verhappen en Floor Merx keken vorige week de hele dag mee bij SP-wethouder Erik de Vries. Jora Couwenberg en Daan van Deursen liepen een dag stage bij PvdA-raadslid Mirjam van der Pijl  en de volgende dag bij D66-fractievoorzitter Noureddinne Zarroy.
Inmiddels zijn de Knip-leerlingen alle opgedane indrukken aan het verwerken tot artikelen voor het politiek magazine. Het beste lokale artikel mogen we over een week of 2 op de weblog plaatsen.

1 reactie:

Het was erg mooi om aan dit project te mogen meewerken. Jora Couwenberg en Daan van Deursen stelden goed doordachte en zeker ook geïnteresseerdel voorbereidde én spontane vragen!
Succes “redactie” van het politieke magazine! Ik ben benieuwd naar jullie artikelen en naar de naam van jullie blad.
Dank Johan Fietelaars voor de verbinding tussen jongeren en politici (en dus politiek).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *