Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Sinds deze week speelt het carillon boven het Gezondheidscentrum Leonardus aan de Wethouder Ebbenlaan haar melodietjes niet meer. Vanwege groot onderhoud zijn er woensdag 9 klokjes uit de toren gehaald.
Deze klokjes in de voormalige Leonarduskerk sloegen vaak niet of klonken dof vanwege slijtage. Ingenieursbureau M van de Kerkhof Klokkenindustrie uit Beek en Donk gaat de klokjes van nieuwe magneetklepels voorzien. Omdat het geen standaardklepels zijn, moeten die speciaal pasgemaakt worden op de klokjes.
Het kan enige maanden duren voordat het carillon weer naar behoren klinkt. Tot die tijd klinken alleen de hele en halve uren op de grootste klok van het carillon van in totaal 18 klokken.

bovenaan de lege balk waaraan de kleinere klokjes hingen

de 9 verwijderde klokjes

3 reacties:

Kunnen ze gelijk opgepoetst worden, want zijn toch echt wel smerig en roestaanslag

Beantwoorden

Oh dat ga ik wel missen!

Beantwoorden

Is het echt nodig dat er ieder half uur een muziekje wordt gespeeld. Je wordt er krankjorem van als je er in de buurt woont. 1x per uur lijkt me meer dan voldoende. En eens wat vaker een verandering van het deuntje.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *