Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Komende week doen zo’n 1300 kinderen fietsverkeersexamen. Een pittige route volgens Anke van den Hurk nadat zij die route vanmiddag fietste. Zij zag nog nooit zoveel ouders en kinderen op de fiets.
Op de website van Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond alles wat er te weten is over dit verkeersexamen dit jaar. Hieronder in een uitgebreide video de hele fietsroute door Helmond met alle aandachtspunten.

In de reacties hieronder staat een update.

13 reacties:

Het was inderdaad druk vanmiddag. Wat is het toch gevaarlijk op de mierloseweg waar ze schuin over moeten steken naar links. Recht voor ons ging het bijna fout door een auto die veel te hard reed! Scheelde maar een haar! Ik ben blij als alle kinderen weer veilig aangekomen zijn bij de cacao fabriek!????????

Beantwoorden

Inderdaad een paar lastige/gevaarlijke punten. Hopelijk zijn overige weggebruikers iets relaxter en houden ze rekening met de jeugd…

Beantwoorden

Leuk dat jullie het filmpje posten. Hopelijk gaan veel ouders oefenen nog de komende dagen ????????

Beantwoorden
Anke van den Hurk

@Sandra op zondag 19 mei 2019 om 16:17:

Inderdaad een klote stuk ja

Beantwoorden
Jarno van Deursen

Kruispunt mierloseweg linksaf kasteelherenlaan wat een verschrikkelijk punt!

Beantwoorden

Die route was 2 jaar geleden ook al, en toen werd er niet naar gekeken

Beantwoorden
Danielle van Huizen

Zal blij zijn als het donderdagmiddag is en onze zoon de fietsexamen er op heeft zitten. Vanmiddag geoefend en er zitten een paar moelijke stukken bij. Kruispunt Mierloseweg en dan naar links, maar ook op Havenplein (?), als ze linksaf moeten naar de Veestraatbrug. Daar ging het vanmiddag bij mijn zoon bijna mis.

Beantwoorden
Chantal Dijstelbloem

Ik snap alle ouders heel goed, maar ik ben ook van mening dat juist de gevaarlijke stukken heel belangrijk zijn om in het examen mee te nemen en zeker niet alleen te oefenen voor het fiets examen. De ongelukken gebeuren vaak juist, omdat kinderen minder fietsen en ook minder gewend zijn dit soort punten over te steken. Over een kleine 16 maanden zitten ze in de brugklas en gaan ze nog meer hun eigen weg en kan je alleen hopen dat ze zich aan de afgesproken veilige route houden.

Beantwoorden

Ik heb de route gefietst en moet zeggen dat op een paar plekken het best gevaarlijk is. Wat te denken bij al die zebrapaden? De overgang van fietspad naar weg aan de achterkant van de passage. En zeker als daar een auto staat (zoals op het filmpje). En het Havenplein in ieder geval, als het er druk is bij de terrasjes, een behoorlijk obstakel en dan ergens achteraan op de Mierloseweg, ook niet makkelijk. Als fietser kun je daar wel voorsorteren …. en breed ook … maar als er een auto in de weg staat (of te ver is doorgereden) dan is het al niet mogelijk.
Ik denk dat er maar weinig ouders zijn die de route met hun kind een keer gereden hebben. En dat is eigenlijk wél nodig!
Ik wens de kinderen allemaal succes, want ze zullen het nodig hebben!

Beantwoorden

Ik zag ze dinsdag fietsen bij het Havenplein. Wat leuk om te zien! #nostalgie

Beantwoorden

Update:
Van de kinderen die dit jaar in Helmond hun fietsexamen deden slaagde ruim 95% en waren er 9 foutloos: 0 fouten voor de theorie én praktijk. Deze verkeersbonzen werden vanochtend in het zonnetje gezet in het kasteel. Dat meldde burgemeester Elly Blanksma die voor de onderstaande foto zorgde. Verkeersschool van het jaar is basisschool St. Odulfus. Die school in Mierlo-Hout bereidde haar leerlingen het best op het examen voor.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 12 juni 2019 om 14:21:

Hier hebben ze nog niet eens de uitslag

Beantwoorden

Huh. Hier uitslag nog niet bekend

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *