Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend met minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek gebracht aan de Automotive Campus in Helmond. Thema van het bezoek was ‘Innovatief aan de slag met mobiliteit’.
Innovatie is een belangrijk wapen in de strijd tegen de files. In 12 regio’s hebben Rijk, regio en bedrijfsleven de krachten gebundeld om files te verminderen en de reistijd van deur tot deur te bekorten door bestaande infrastructuur beter en slimmer te benutten. De Automotive Campus is een ontwikkelingslocatie voor nieuwe mobiliteitsoplossingen waar onderzoekers, technici, toeleveranciers en testers van intelligente transportsystemen elkaar ontmoeten en samenwerken.
De Koning en de minister spraken met provinciale en lokale bestuurders, met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en met forenzen over hun inzet en ervaringen bij het vergroten van de bereikbaarheid. Aan bod kwam onder meer de vraag welke verantwoordelijkheid werkgevers voor zichzelf zien om drukte op de weg te verminderen en met welke prikkels reizigers te bewegen zijn hun reisgedrag aan te passen. Besproken werden ook de kansen van nieuwe technologieën, zoals apps die actuele verkeersinformatie en snelheidsadviezen geven en auto’s die met elkaar en met hun omgeving communiceren. Samen met de minister maakte de Koning een korte testrit in een ‘zelfrijdende auto’. Tijdens het werkbezoek kwamen naast de kansen ook de dilemma’s van intelligente transportsystemen aan bod. Tot hoever gaat het verkrijgen van actuele data over reizigersbewegingen en hoe wordt de privacy van weggebruikers gewaarborgd? En hoe zit het met de veiligheid en aansprakelijkheid en met de publieke verantwoordelijkheid voor het verkeersmanagement?
Op de Automotive Campus is ook de Verkeerscentrale Zuid-Nederland gevestigd, die Noord-Brabant, Limburg en Zeeland bestrijkt. De Koning had een ontmoeting met de wegverkeersleiders en met bedrijven die werken aan de naastgelegen Innovatiedesk, waar nieuwe slimme mobiliteitsdiensten worden ontwikkeld en in de praktijk getest.
9 Dagen geleden bezocht het Koninklijk Paar de ´Global City Team Challenge´ in Washington. Wethouder Yvonne van Mierlo die de Brainportdelegatie leidde, sprak daar toen met Koningin Maxima. Hoewel dit officieel geen onderdeel uitmaakte van het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan Canada en de Verenigde Staten, was dit bezoek wel in hun persoonlijke reisagenda opgenomen.
Het werkbezoek met minister Schultz is onderdeel van een reeks bezoeken van de Koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van haar of zijn ministerie laat zien.

5 reacties:

Tijdens zijn werkbezoek maakte Koning Willem-Alexander vanochtend kennis met de zelfrijdende auto.

Beantwoorden

De Koning en de minister spraken onder meer met wethouder Erik de Vries (die mobiliteit in zijn portefeuille heeft) en met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en met forenzen over hun inzet en ervaringen bij het vergroten van de bereikbaarheid.
Wethouder De Vries over het bezoek: “Wij zijn als college bijzonder vereerd met het bezoek van Zijne Majesteit de Koning en de Minister aan Helmond in het kader van het Programma Beter Benutten. In Helmond worden slimme mobiliteitsoplossingen bedacht. In ben blij dat we hier in goede samenwerking optrekken met het ministerie.”

Beantwoorden

Geen autofabrikant te vinden op die campus en R&D is daar qua budgetten marginaal.

Beantwoorden

Beantwoorden

Zolang het een nagenoeg onmogelijk is om een beetje vlot Helmond te doorkruisen, kun je die hele automotive sfeer die de stad wil uitstralen niet serieus nemen. Je staat overal voor rode verkeerslichten te wachten. Of er nu verkeer is of niet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *