Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Stichting Houtvonken uit Helmond de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Zij ontving de erepenning vanmiddag tijdens de viering van het 50-jarig bestaan. Burgemeester Elly Blanksma reikte in wijkhuis De Geseldonk om 17.00 uur de erepenning tijdens de receptie van het 50-jarig bestaan uit aan Henri Meeuwsen, voorzitter van Stichting Houtvonken.
Stichting Houtvonken brengt het gelijknamige wijkblad uit in Mierlo-Hout. Wekelijks worden er 5.400 exemplaren bezorgd. Bij Houtvonken zijn zo’n 100 vrijwilligers actief. In 1965 verscheen het eerste nummer, toen nog onder de naam Contactlegger. Het blad werd destijds uitgegeven door parochie
St. Lucia. Met de bedoeling, zo stelde de parochie destijds, om ‘een hechte binding, saamhorigheidsgevoel en gemeenschapszin tot stand te brengen’. Nu, een halve eeuw later, valt Houtvonken nog iedere week bij de inwoners van Mierlo-Hout op de deurmat. Daarmee is het weekblad nog steeds de contactlegger in de wijk. Er zijn in de afgelopen 50 jaar ruim 2.500 exemplaren van Houtvonken verschenen.
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt verleend ter gelegenheid van een 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.
Onderstaande foto werd gemaakt door Pressvisuals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *