Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
36reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Marlies Venema- Schraa te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding gistermiddag de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis uit handen van burgemeester Elly Blanksma voor haar jarenlange, belangeloze inzet in het onderwijs, bedrijfshulpverlening, het verenigingsleven en de sport. Vincent Knoops was erbij en maakte foto’s.
Vanaf het begin (1994) is mevrouw Venema als vrijwilligster actief betrokken bij de Protestantse Bethlehemkerk in Helmond. Ze verzorgt de oppasdienst tijdens de kerkdienst, was lid van de beroepingscommissie, fondswerver voor de oecumenische werkvakantie voor jongeren en verzorgt de liturgieboekjes. Voorts kookt ze driemaandelijks voor de ouderen en alleenstaanden.
Al ruim 25 jaar is Marlies  actief bij het Oecumenisch Helmondse koor Lighthouse. Een koor dat voor 95% in kerkelijke vieringen zingt van alle gezindten; een zeldzaamheid in onze regio, met optredens tot aan Engeland en België. Ze was er secretaris, wierf vele nieuwe leden, zit in de PR-commissie en de muziekcommissie. Ook was zij zeer betrokken bij de Openbare Basisschool ’t Hout, als vrijwilliger en lid van de Evenementencommissie. Ze organiseerde studiemiddagen, sportdagen en was fotografe bij allerlei festiviteiten. Voor de Nederlandse Brandwondenstichting was ze jarenlang collecte-organisator en collectant. Bij de Helmondse Volleybalclub Polaris hielp ze de club bij uiteenlopende zaken.
Bij Kanovereniging HWC De Helmvaarders verrichtte ze vele vrijwilligerstaken vanuit de activiteitencommissie. Bij kanokampen vormde ze de kookploeg, afwasploeg en boodschappenploeg. Bij alle activiteiten leverde ze hand- en spandiensten: clubdagen, bardiensten, droppings, organisatie van barbecues, coördinatie van het jubileum clubboekje en het jubileumprogramma en ze notuleerde vergaderingen.
Naast haar aanstelling is ze vanaf het begin (nu precies 25 jaar) vrijwilligster bij de BedrijfsHulpVerlening (BHV) van het Elkerliek Ziekenhuis Helmond. Lid van de ‘brandploeg’ en geschoold om met ademluchttoestellen 24/7 paraat te zijn. Instructrice ‘kleine blusmiddelen’ en ontruiming die alle medewerkers van het Elkerliek in een cyclus van 3 jaar moeten volgen. Vorig jaar is mevrouw Venema landelijk verkozen tot BHV-er van het jaar vanwege haar jarenlange inzet en enthousiasme waarmee ze collega’s voor de BHV weet te werven en weet te behouden.

36 reacties:

Proficiat Marlies!!

Beantwoorden

Hartelijk gefeliciteerd Marlies, is echt verdiend die onderscheiding

Beantwoorden

Wauw. En dik verdiend!!! Gefeliciteerd

Beantwoorden

Gefeliciteerd dik verdiend

Beantwoorden

Proficiat Marlies 👍🏻👍🏻

Beantwoorden

Hoi Marlies,
Ik gun je dit van harte. Mooie blijk van waardering voor een mooi mens.

Beantwoorden
Roelof Jan Bouwknegt

Wauw marlies gefeliciteerd!!
Gr
Doris Martens

Beantwoorden

Proficiat Marlies. Geweldig en zeer verdiend.

Beantwoorden

Gefeliciteerd en zeker verdiend!🎉

Beantwoorden

Wat een waslijst Marlies, echt knap dat je dat allemaal gedaan hebt. Gefeliciteerd met de Koninklijke onderscheiding 👏👏.

Beantwoorden

Geweldig! Dubbel en dwars verdiend! Van harte gefeliciteerd Marlies!

Beantwoorden

Van harte proficiat 💐💐

Beantwoorden

Dik verdient, met zoveel vrijwillige arbeid en altijd voor 100%,
Ook voor onze school Obs ‘t Hout was je er altijd en nooit was iets te veel.

Beantwoorden
René Baggermans

Van harte Gefeliciteerd je hebt t dik verdiend.
Tis al een dagtaak wat je allemaal doet en daarbij werk je ook nog gewoon. Daar mag je trots op zijn en verdient idd een lintje

Beantwoorden

Geweldig Marlies.
Van harte verdiend en gegund.

Beantwoorden

Van harte proficiat Marlies! 🌻

Beantwoorden

Geweldig Marlies, gefeliciteerd

Beantwoorden
Kristel van Lieshout

Geweldig Marlies, Gefeliciteerd

Beantwoorden

Gefeliciteerd!

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd Marlies 💐

Beantwoorden

Wat mooi, Marlies. Gefeliciteerd!! 👏💐

Beantwoorden

Mooi gefeliciteerd Marlies

Beantwoorden
Sietske Palsgraaf

Marlies je bent een super kanjer!!!❤️❤️❤️ Heel mooi dat we jouw hiermee zo enorm hebben kunnen verrassen en dat we hier de hele zondag zo bij betrokken kon zijn.

Beantwoorden

Wat een verrassing voor je zeg! Heel bijzonder en dik verdiend! Je bent een bijzonder mens❣ met een tomeloze energie en inzet voor anderen. Proficiat🙏

Beantwoorden

Lieve Marlies, wat ben ik trots op jou! Wat heb je veel werk gedaan en bovenal wat ben je een mooi mens. Ik kan merken dat Jezus in je woont en bent voor mij een voorbeeld. Bedankt voor wie je bent. Ik hou van je

Beantwoorden

Lieve Marlies. Wow, je bent een Kanjer😘❤🌹Groetjes uit het zonnige Montagu.

Beantwoorden
Sanja van de Sande

Van harte gefeliciteerd Marlies 💐🇳🇱

Beantwoorden

Bravo Marlies😘😘😘

Beantwoorden

Gefeliciteerd Marlies!! 🎉

Beantwoorden

Dik verdiend Marlies! Gefeliciteerd!🥇

Beantwoorden

Je hebt het verdiend. Fantastisch.

Beantwoorden

Het was prachtig om hier zondag bij te zijn. Heel erg bijzonder. Écht verdiend. 😍

Beantwoorden

Wow Marlies, wat een prachtige lijst van dingen waar jij je voor in hebt mogen zetten! En dat met zoveel liefde en toewijding. Wat een zegen dat mensen op al deze verschillende plekken jarenlang van jou hebben mogen genieten, een pracht getuigenis! Deze onderscheiding heb je dan ook dik verdiend, je bent een prachtmens!

Beantwoorden

Geweldige waardering! Dikke Proficiat!

Beantwoorden

Proficiat Marlies!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Marlies. Een mooie waardering!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *