Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.416 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om de Helmonder W.M. (Willem) Pronk te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van basisschool De Korenaar in Eindhoven, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De uitreiking vond zojuist plaats bij zijn basisschool. Locoburgemeester Margreet de Leeuw-Jongejans reikte de onderscheiding uit.
Willem Pronk is geboren op 10 november 1948 te ’s-Gravenhage en is momenteel woonachtig in Helmond. Vandaag nam hij afscheid als directeur van basisschool De Korenaer in in Woensel-Noord. Willem Pronk kan gezien worden als een echte onderwijsman, die op een zeer vooruitstrevende wijze invulling heeft gegeven aan zijn directeurschap. Met de wijze waarop hij nieuwe ontwikkelingen in de praktijk bracht, vaak pionierswerk verrichtend, was hij bovendien een voorbeeld voor andere scholen in het passend onderwijs. Scholen uit het hele land komen bij basisschool De Korenaar om te leren van hun aanpak bij Inclusief onderwijs, het Vuursteenproject, mediërend leren en nog veel meer. Dat onderstreept de voortrekkersrol die de heer Pronk vervult in het onderwijsland. Hij brengt als eerste samen met zijn gemotiveerd team nieuwe onderwijsmethoden in de praktijk. Anderen inspireert hij daarbij deze methoden over te nemen.

3 reacties:

Is Stienen geen loco burgemeester meer?

Beantwoorden

@eric op woensdag 30 oktober 2013 om 11:47:

We hebben 4 wethouders; Stienen is de 1e loco, daarna van Mierlo, vd Heuvel en tot slot mag ik het zijn. Afhankelijk van tijdstip, plaats, portefeuille en beschikbaarheid kan het dus zijn dat er een beroep gedaan wordt op een van ons. Vandaar.

Beantwoorden

Thx

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *