Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Helmondse textielbedrijf Raymakers en CTS GROUP European Distribution & Logistics (uit Nieuw-Vennep) reduceerden voor het derde jaar op rij de CO2-uitstoot op de Europese distributie.
Beide ondernemingen werken ruim 17 jaar samen. 3 Jaar geleden besloten zij hun partnership uit te breiden met een CO2-reductie-convenant om de CO2-uitstoot op de Europese- & Benelux distributie van Raymakers te reduceren. Daarvoor zochten zij naar een verandering van het interne- en externe logistieke proces en de slimmere inzet van distributietechnieken. Hiertoe ontwikkelde CTS GROUP een module die de uitstoot op diverse vervoersmodaliteiten kan doorrekenen en de CO2-uitstoot per traject in kaart kan brengen. Door de inzet van deze distributietechnieken is de CO2 distributie footprint van de Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J. A. Raymakers & Co. BV met zo’n 20% verlaagd. Het convenant voorziet verder in de compensatie van de overblijvende CO2-uitstoot tot een “zero emissie” footprint. Deze gezamenlijke inspanningen van Raymakers en CTS GROUP hebben geleid tot een compensatie van meer dan 225.000 kg CO2-emissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *