Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.129 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De gemeente gaat dit jaar in het park aan Distelveld een Krajicek Playground ontwikkelen. In de wijkontwikkelingsplannen Helmond West is een verbetering van het voetbalveld op het Distelveld opgenomen. Eerder is gesproken over een Cruyff Court op deze plek. B&W kiest juist voor een type sportveld om meer sport dan alleen voetbal op deze plek te stimuleren.
Met een sportveld aan het Distelpark in ’t Haagje zijn meer inwoners van Helmond West, jong en oud, in de gelegenheid om te sporten en te bewegen in de openbare ruimte. In die wijkĀ zijn relatief weinig sportaanbieders, een sportveld als een Krajicek Playground is daardoor een meerwaarde.
Het veldĀ wordt samen met de wijkbewoners ontwikkeld en aangelegd. Dit voorjaar worden wijkbewoners uitgenodigd om mee te denken over de invulling van het sportveld. Juist door samen te werken met elkaar wordt er voor een ontwerp gekozen dat draagvlak heeft. Ook Stichting Jibb en de LEVgroep zijn hierbij betrokken.Ā Deze gesprekken vormen de basis voor het ontwerp dat voor de zomer klaar is. De uitvoering staat gepland in het najaar van 2017.
De Krajicek Foundation stelt kinderen in aandachtswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding van Krajicek Scholarshippers op de Krajicek Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in hun buurt. Over het hele land verspreid zijn er 114 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen sporten en spelen.

1 reactie:

Mooi initiatief. Krijgen we in Helmond ook eens Haagse ballen! ????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *