Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Antwoord geven op de vraag van de docent, meeschrijven, praten met klasgenoten. Anne (12) uit Helmond doet weer mee in de les, maar dan op afstand. Dankzij KlasseContact zit zij virtueel in de klas. De ‘KPN Klasgenoot’ in de klas legt een verbinding tussen de leerling thuis of in het ziekenhuis en de leerlingen op school. Op die manier kan deze leerling uit m1a van het Jan van Brabant College weer meedoen met de lessen.
Door haar ziekte kan zij langdurig niet naar school. Gelukkig biedt KlasseContact uitkomst: met de interactieve beeld- en geluidsverbinding kan zij lessen volgen op afstand. Vanaf de laptop of tablet bestuurt de leerling ‘de Klasgenoot’, een apparaat met 360 graden-camera, die in de klas staat. De leerling kan de camera draaien om rond te kijken in de klas en inzoomen op het bord. Een virtuele vinger opsteken kan ook; er gaat dan een lampje op de Klasgenoot branden. Zo ziet de docent dat Anne iets wil vragen of zeggen.
De Klasgenoot wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is zorgen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen, toch lessen kunnen volgen. De Klasgenoot is een steuntje in de rug voor chronisch en langdurig zieke leerlingen, zodat ze het gevoel hebben er toch bij te horen. “Zo vallen ze niet buiten de boot” zegt Annemarie Kaptein, directeur van EDventure. “En dat is essentieel, zeker voor scholieren. Direct contact met leeftijdsgenoten is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling.” In totaal maken jaarlijks honderden zieke leerlingen in heel Nederland gebruik van KlasseContact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *