Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze maand start de gemeente een project waarin leerlingen van groep 8 de directe omgeving van hun school afvalvrij houden en les krijgen over duurzaamheid. Ruim 200 leerlingen van 9 basisscholen doen mee met het pilot-project KLIEN IT. Woensdag 16 november ondertekenen de 9 scholen en wethouder Erik de Vries samen het officiële convenant. Hierin staan de afspraken en doelen voor dit project.
De jaarlijkse wijkschoonmaakacties voor het opruimen van zwerfafval worden uitgebreid met lespakketten en de acties worden ook uitdagender. Een mystery guest van de gemeente bezoekt de scholen regelmatig en maakt foto’s van de schoolomgeving. Hoe schoner het is, hoe meer punten de school krijgt en hoe dichter de school bij een prijs voor de hele klas komt. Leerlingen worden hierdoor bewuster van zwerfafval, zodat ze voortaan hun afval niet meer op straat gooien.
Behalve het schoonhouden van de omgeving zijn er ook punten te verdienen met creativiteit en originaliteit. De leerlingen houden interviews, maken kunstwerken uit afval of maken een tijdschrift of maquette. De gemeente heeft lesmodules laten ontwikkelen over (zwerf)afval en duurzaamheid op basis van de wensen van de individuele scholen, zodat deze naadloos passen in hun bestaande lesprogramma’s.
Het project KLIEN IT wordt woensdag 16 november om 10.00 uur groots afgetrapt. Ruim 200 leerlingen van de deelnemende scholen zijn aanwezig, als ook ouders, leerkrachten en vertegenwoordigers van de gemeente. Dat vindt plaats op het terrein van afvalverwerker SUEZ aan de Gerstdijk op het industrieterrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *