Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het maandag verschenen boek ‘Verwerkt Verleden, Helmond vanaf prehistorie tot nieuwe tijd’ kun je nu hieronder gratis lezen. In dit boek hebben medewerkers van het Archeologisch Centrum Eindhoven en Helmond álle oudheidkundige onderzoeken in Helmond op een rijtje gezet.
De Helmondse bewoningsgeschiedenis is er chronologisch inzichtelijk gemaakt. Zo is er te lezen dat uit opgegraven resten uit de steentijd blijkt dat er op het grondgebied van de huidige gemeente Helmond toen al mensen leefden. Maar ook opgravingen onder meer bij de vroegere Abdij van Binderen, het kasteel en de Markt worden daarin beschreven en van beeldmateriaal voorzien. Maar ook wijken als Stiphout en Mierlo-Hout komen aan bod.
Het boek met 324 pagina’s is ook gewoon te koop voor 24,95 euro.

Via de knop helemaal rechts onderaan krijg je het boek in ’n paginabrede-versie.

6 reacties:

Waar kun je deze kopen?

Beantwoorden

Bij het VVV-kantoor of het gemeentehuis waarschijnlijk

Beantwoorden

Volgens mij wordt het door De Ganzenveer in hun assortiment aangeboden. Deze boekhandel heeft dergelijke boeken in hun bestand en zij vermelden het ook op hun website.

Beantwoorden

Het boek ‘Verwerkt Verleden’ is gewoon te koop in boekhandels. Zij kunnen het boek ook bestellen bij de uitgever, maar dat kan je ook zelf doen (www.sidestone.com).
In het Gemeentemuseum Helmond (kasteel) staan ook exemplaren. Bezoek daar ook de tijdelijke tentoonstelling met archeologische vondsten uit Helmond, te zien tot en met 8 november.

Beantwoorden

Beste allemaal, het boek is te koop in alle boekwinkels van Nederland en Vlaanderen, het ligt op voorraad bij de meeste boekwinkels van Helmond, maar ook bij Van Piere in Eindhoven ligt een flinke stapel. Daar zal auteur Theo de Jong a.s. vrijdag 2 okt om 19.00 ook een lezing houden.

Daarnaast kun je het boek ook kopen in druk, als pdf, of gratis online lezen op onze website: https://www.sidestone.com/bookshop/verwerkt-verleden

Beantwoorden

@Sidestone Press op donderdag 1 oktober 2015 om 10:17:

Mooi dat het boek overal in Nederland te koop is, maar veel Helmonders zullen niet naar Eindhoven willen gaan. Dat ligt niet zo lekker tussen elkaar. Zou mooi zijn als er ook een lezing in Helmond kwam.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *