Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Jos van de Konijnenberg ontving vandaag bij de reünie van oud-mariniers in de Geseldonk in Mierlo-Hout een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Erik de Vries. Ieder jaar is er een reünie van oud-mariniers die tussen 1956 en 1962 in Nederlands Nieuw Guinea hebben gediend. Vandaag vond de 25e reünie plaats.
De heer Van de Konijnenberg was van 1959 tot 1960 als dienstplichtig militair bij het Korps Mariniers uitgezonden naar Nederlands Nieuw Guinea. Zijn verblijf daar zorgde voor een sterke band met het land. Vanaf die tijd zette hij zich in om alle mogelijke hulp te organiseren. Denk aan kleding, brillen en schrijfmateriaal. Ook staat hij bewoners financieel bij, gaf hij bewoners raad, bracht hij mensen met elkaar in contact en hielp hij ze aan een baan. Zo ondersteunt hij studiebeursprogramma’s voor de Stichting Duurzame Samenleving van pater Ton Tromp en voor een stichting in Manokwari in Papua.
Begin jaren ’90 ontstond de behoefte bij de oud-militairen elkaar te ontmoeten. De heer Van de Konijnenberg hielp lang mee met het organiseren. Nu draagt hij het stokje over aan een opvolger.
Sinds 1960 was hij binnen het bestuur van Handboogschutterij Houts Welvaren actief als secretaris en voorzitter. Later was hij gedurende 17 jaar instructeur en trainer van met name de jeugdschutters en materiaalman. Van 1999 tot 2016 was hij dagelijks op de vereniging om trainingen en opleidingen te verzorgen voor nieuwe leden en voor de jeugdleden.

5 reacties:

Van harte geluk gewenst, Jos! Ook je zus Guusje haalt vandaag de krant ivm haar inzet bij handboog de Vriendschap te Mierlo!

Beantwoorden

Beantwoorden

Knoops Fotografie maakte zaterdag deze foto.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Jos met deze mooie onderscheiding 💐

Beantwoorden

Jos, van harte gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding!

Beantwoorden
Jan-Hein van de Konijnenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *