Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Vanavond, tijdens de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad van Helmond, kregen 3 gemeenteraadsleden die afscheid namen een koninklijke onderscheiding.
Want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Joan Damen, Berry Smits en Abdel Tijani te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Elly Blanksma reikte de onderscheidingen aan hen uit.

Joan Damen is geboren op 4 oktober 1959 in Deurne en is nu woonachtig in Helmond. Hij was raadslid voor de VVD van 1998 tot 2002 en vervolgens van 2006 tot 2014. In de tussenliggende periode was hij burgercommissielid. In de periode 2010-2014 was hij voorzitter van de raadscommissie Ruimtelijk Fysiek (RF) en daarmee ook lid van het presidium van de gemeenteraad.
Berry Smits is geboren op 4 augustus 1951 in Helmond en is daar nog altijd woonachtig. Van 1998 tot 2014 was hij lid van de gemeenteraad, grotendeels voor de partij Helmondse Belangen en de laatste maanden voor de partij Helmond Aktief. In de periode 2006-2010 was de heer Smits voorzitter van de raadscommissie Middelen, Ondersteuning en Economie (MO&E). Toen maakte hij ook deel uit van het presidium.
Abdel Tijani is geboren op 25 oktober 1956 te Tilouguite, Marokko en woont nu in Helmond. Hij was raadslid voor de partij PvdA in de periode 2002 tot 2014. Daarnaast was hij lid van de raadscommissie Algemene en Bestuurlijke Aangelegenheden (ABA) en de commissie Internationale Betrekkingen.

19 reacties:

Wethouder Jan van den Heuvel maakte deze foto van de gedecoreerden.

Beantwoorden

Waarom heeft Maarten Janssen dan ook geen lintje gekregen???????????????

Beantwoorden

Vanwaar toch je obsessie met de heer Janssen, Javier? Je sleept hem zowat overal met de haren bij. Je maakt hem belangrijker dan hij waarschijnlijk is (was)…

Beantwoorden

@Hein op dinsdag 25 maart 2014 om 22:06:

Als ik zie wat nu een lintje krijgt, dan had er van ons belastinggeld er nog wel een weggegeven kunnen worden. Zo belangrijk als hij waarschijnlijk is (was), hij wist wel altijd de boel te vermaken op de weblog (positief of negatief). Ik denk dat ik op zoek moet naar een nieuwe sparringspartner, misschien iets voor jou Hein?

Beantwoorden

Proficiat en dik verdiend. Hard werkende raadsleden door de jaren heen, speciaal voor mijn vriend Abdel.
Maarten heeft tekort in de raad gezeten voor een koninklijke onderscheiding.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

@Javier op dinsdag 25 maart 2014 om 23:13:

Een raadslid komt in aanmerking voor een onderscheiding als hij/zij minimaal 12 jaar deel heeft uitgemaakt van de gemeenteraad.

Maar het kan ook zijn dat Maarten Janssen al eens onderscheiden is en waarschijnlijk dan al lid in de Orde van Oranje-Nassau is (is volgens mij ook de enige rang die je kan krijgen als raadslid). Dan krijg je dus niet nog eens een onderscheiding.

Een derde reden om geen lintje te krijgen is als je het zelf niet wil. Dit moet je dan wel even van te voren aangeven, want op het moment zelf weigeren wordt niet erg gewaardeerd.

Beantwoorden

@Ad @Lodewijk den Breejen:

Bedankt voor de informatie, weer wat geleerd. Het is hier niet alleen lachen,gieren ,brullen, discussies, frustraties,bekvechten, obsessies(Hein 🙂 ),
maar ook nog eens een educatief medium.

Beantwoorden

De officiële foto’s van de gemeente, gemaakt door Pressvisuals:

Beantwoorden

@Javier op dinsdag 25 maart 2014 om 23:13:

laat ik kort zijn: een oud spreekwoord zegt ‘horen, zien & zwijgen’

Beantwoorden

@Javier op dinsdag 25 maart 2014 om 23:13:

Mwoa, ik ben geen politicus en verdiep me er ook niet al te veel in. Dus wat dat betreft valt er weinig te sparren. Je hebt wel helemaal gelijk dat hij de boel hier wist te vermaken. Hij wist in ieder geval de meeste reacties uit te lokken met zijn ego-campagnes 🙂

Beantwoorden

Ik vind niet dat we grapjes moeten maken over Janssen. Hoewel niet beloond door het electoraat hebben we toch genoten. Er nu op terugkijkende denk dat het ook allemaal ironisch bedoeld is geweest en dat hij ons allemaal heeft beetgenomen. Ik sluit ook niet uit dat hij hard zal terugslaan. Misschien we met een eigen partij. Het gaat u goed hr Janssen.

Beantwoorden

@Hein op woensdag 26 maart 2014 om 14:02:

het aantal stemmen dat hij heeft gekregen zegt genoeg 🙂
Maar inderdaad kan ik hem niet verwijten dat hij geen lef heeft gehad om WEL naar buiten te treden op momenten dat onze andere politici zwijgend de diverse “relletjes” die we hebben gehad negeerden in de hoop dat het wel zou overwaaien.

Beantwoorden

@maarten janssen op woensdag 26 maart 2014 om 11:08:

voor jou ; veni vidi vici !

Beantwoorden

Joan, Berry, Abdel, van harte gefeliciteerd.

Beantwoorden

@mien
Daar sluit ik me graag bij aan. proficiat!

Beantwoorden

@maarten janssen:Misschien wethouder?

Beantwoorden

@Mario van Doorne
Voor welke partij? D66 of SdoHHB?

Beantwoorden

@Reinier. Inkoppertje -:)

Beantwoorden

Als je een wandeling maakt door Helmond dan vraag je je toch af waar deze heren een lintje aan verdient hebben, het lijkt me zinvoller om een stratenmaker na 10 jaar een lintje te geven want zo’n man werkt wel aan vooruitgang

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *