Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

7reacties

Door werkzaamheden aan een defect spoor, rijden er morgen tot zeker 12.30 uur geen treinen tussen Helmond en Eindhoven Centraal. Vanaf 12.30 tot 16.30 uur kunnen er beperkt treinen rijden, maar geen Sprinters.
Er blijkt een spoorstaafbreuk te zijn geconstateerd. Een aannemer van ProRail gaat die vannacht repareren. Aan een vervangende busdienst wordt gewerkt, meldde de NS vanmiddag om 13.58 uur.

In de reacties hieronder staan updates.

7 reacties:

Nog steeds geen extra bussen geregeld volgens die link. 🙁

Beantwoorden

Update 1:
Live meekijken via de RailCam bij de overweg in Mierlo-Hout
De gebroken spoorstaaf werd gistermiddag ontdekt na afloop van de optocht in Mierlo-Hout. Treinen richting Eindhoven rijden nu met aanwijzingen. Dat liet Mario Coolen van de veel bekeken webcam bij de spoorwegovergang in Mierlo-Hout vanavond aan de weblog weten. Via zijn RailCam hieronder kun je meekijken met de werkzaamheden daar op de Hoofdstraat/Mierloseweg. Die overweg wordt straks afgesloten.
Mario weet dat er in januari 2021 een soortgelijke reparatie werd uitgevoerd aan de zuidkant van de overweg. Die reparatie duurde volgens hem ruim 12 uur. “Het is geen gemakkelijke operatie. Desondanks zegt een woordvoerder van Asset Rail dat ze naar verwachting in de loop van maandagochtend het werk klaar zullen hebben.”
Eerder vanavond meldde de NS dat er snelbussen zullen rijden tussen Helmond en Eindhoven Centraal. En er rijden taxibusjes tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis. De NS adviseert je om jouw reis via de app met de meest recente informatie te plannen.

Beantwoorden

Update 2:
Er is veel personeel aanwezig bij de werkzaamheden, de voorbereidingen begonnen kort voor middernacht. Hieronder 3 screenshots. Vanuit de hele wereld kijken (en luisteren) er op dit moment bijna 2 honderd mensen (deels treinspotters) naar de livestream van RailCam.

Beantwoorden

Update 3:
De herstelwerkzaamheden bij de spoorwegovergang in Mierlo-Hout zijn nog altijd bezig. Rond 03.00 uur vannacht werd er een nieuw stuk rails geplaatst. Harrie Fotografie was erbij en maakte deze 7 foto’s.

Beantwoorden

Dank je wel. Ons moeder geloofde me nie dat ik later was omdat ik vannacht best ver moes omrijden. Ik had haar dit net ff geappt, nu geloofd ze het wel ❤️

Beantwoorden

Update 4:
Zoals je op de webcam kunt zien, kan een ieder weer over de spoorwegovergang op ‘t Hout. De NS verwacht nog steeds dat er kort na de middag ook weer treinen gaan rijden.
Vrijwel alle werklieden zijn inmiddels vertrokken. Wil je zien hoe zij vannacht aan het werk waren, ook terugkijken kan via de RailCam die aan het huis van Mario Coolen is bevestigd.
Harrie Fotografie maakte voor Omroep Brabant de onderstaande video.

Beantwoorden

Dat is toch zo gebeurd, ik had vroeger van die. Lauwe lego spoorstaven.
Die heb ik vast nog wel ergens op zolder liggen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *