Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

SoundmachineDit jaar belooft een mooi Helmonds kermisjaar te worden volgens de gemeente. De voorjaarskermis duurt nu maar liefst 10 dagen: van (goede) vrijdag 25 maart tot en met zondag 3 april. Dat zijn er dus 3 meer dan vorig jaar toen het ook al een goed kermisjaar zou worden. De zomerkermis begint  donderdag 7 juli en duurt tot en met woensdag 13 juli.
Beide kermissen worden opgesteld op en rond het Ameideplein, de Markt en de Watermolenwal en het Havenpark. Op de voorjaarskermis staan zo’n 50 attracties, op de zomerkermis zijn er dat 60. Er komen enkele spectaculaire attracties op de zomerkermis. Zoals de Soundmachine: een ronddraaiende stalen arm die 4 roterende gondels de lucht in slingert. Ook de Ultimate, Reuzenrad, Air Race Bungee en Happy Farm (nieuw glazendoolhof) zullen op de zomerkermis een blikvanger zijn. Verder zullen de attracties Ghost Castle en Heroes te zien zijn. Dit griezelhuis en funhouse komen nu naar de Helmondse voorjaarskermis.
De kinderzaken kosten in Helmond 1,50 euro (10 ritten voor 10 euro) andere attracties 2 euro met uitzondering van BoosterMaxxx, Reuzenrad, Ultimate, Air Race Bungee en Supermouse.

18 reacties:

Beter 3 dagen kermis met goed weer dan 10 dagen met rot weer, wanneer was de laatste keer dat het mooi/fijn weer (een graad of 15-20 en droog) was met de voorjaarskermis? Ik weet het niet meer (of ik ben zo kort van geheugen)….

Makkelijker gezegd dan gedaan: beter om beide kermissen te verschuiven naar voorjaarskermis in Mei en de zomerkermis naar Augustus of zo.

Maar, we zullen zien!

Beantwoorden

Bah bah tien dagen die klote zooi voor je deur. Pffff

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 16 februari 2016 om 12:48:

Wellicht ben je kort van geheugen, maar gelukkig is er het KNMI. Daar worden de daggegevens van het weer in Nederland bijgehouden. Dus daar kun je jouw geheugen opfrissen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond, volgens mij is er toch niets mis met mijn geheugen, voorjaarskermis is bijna altijd koud, nat en winderig aldus KNMI station Eindhoven, fijn geheugen heb ik toch 😉 Thanks voor de link.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 16 februari 2016 om 16:31:

Je hebt gelijk dat het heel vaak koud en nat is, maar in 2014 was het heel goed weer met temperaturen van 25 graden in het weekend.

Beantwoorden

Ik dat de gemeente de kermis zwaar overschat. Voor dit evenement wordt toch voor lange tijd het centrum op zijn kop gezet terwijl ik het idee heb dat het merendeel van de inwoners daar weinig behoefte aan heeft en voornamelijk overlast ervaart. Als ik zelf in de kermis-weken iets nodig heb, ga ik naar de buurgemeenten. De gemeente haalt de pachtgelden binnen maar de middenstanders, misschien uitgezonderd de horeca, hebben er waarschijnlijk alleen maar last van.

Beantwoorden

dan zit ik in friesland

Beantwoorden

De kermiswebsite is nu up to date
De kermiswebsite http://www.helmondkermis.nl is inmiddels helemaal bijgewerkt. Dat meldde de gemeente vanochtend. Alle informatie, zoals een overzicht van de attracties, de indeling van de kermis, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties staat erop.
Voor kinderen is er een kleurplaat te downloaden van de website. De gekleurde platen kunnen worden ingeleverd bij de attractie Kinderpolyp op de Markt op vrijdag 25 maart tussen 16.30 en 18.30 uur. Elk kind krijgt bij inlevering van de ingekleurde tekening een leuk kermisprijsje.
Voor jongeren en volwassenen is er een fotowedstrijd via Facebook. Foto’s kunnen worden gedeeld via http://www.facebook.com/gemHelmond. De leukste kermisfoto’s worden beloond met mooie prijzen zoals een dagje gratis kermis. De prijzen worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdag 25 maart.
Op de Helmondse voorjaarskermis zal dit jaar de ‘Tsunami’ staan. Die attractie ging vorig jaar in première en is uniek voor Nederland volgens de gemeente in haar persbericht. “Voor 2016 beleeft de attractie ‘Heroes (funhouse) zijn première op de kermis” vervolgt de gemeente. Maar ook de onderstaande Nougatkraam Paashuis zal op de kermis staan.

Beantwoorden

En zo gaat men in Helmond om met andermans spullen. Men gooit andermans terras overhoop om er doodleuk een nougatkraam op te plaatsen.


Beantwoorden

Ik zie dat de foto’s niet werken. Misschien dat de technische dienst van de weblog er iets aan kan doen.

Op de beide foto’s is te zien hoe er met gele krijt markeringen voor de deur bij Lokaal 42 zijn getekend, en wat stoelen en tafels aan de kant zijn gegooid.
Op de plaats waar eerst deze tafels en stoelen stonden staat nu een nougatkraam.

Beantwoorden

@Noud op dinsdag 22 maart 2016 om 00:25:

De technische dienst van de weblog was al op stok, daarom werd het door ondergetekende gefikst. Ter informatie: alleen afbeeldingen waarvan de link eindigt met .jpg kunnen door weblogbezoekers zelf geplaatst worden. Afbeeldingen die op Facebook staan eindigen niet op die 3 letters. Voor wie dat wil, mail die afbeeldingen naar [email protected] dan plaatsen wij het voor je.

Beantwoorden

@Noud op dinsdag 22 maart 2016 om 00:20:

Helemaal gelijk! Ook goede terrassen horen bij een goede kermis.

Beantwoorden

@Patty op dinsdag 16 februari 2016 om 14:40:

@Dan op woensdag 17 februari 2016 om 08:15:

Ik ook. Ik ga in de tien dagen dat de kermis in de stad staat, winkelen buiten Helmond. In Deurne is bovendien markt op vrijdagmiddag altijd.

Beantwoorden

Wethouder Frans Stienen opent vrijdagmiddag de voorjaarskermis
Vrijdagmiddag om 17.00 uur zal wethouder Frans Stienen de Helmondse voorjaarskermis officieel openen. Dit zal plaatsvinden op het Ameideplein vlakbij de attractie Heroes (Fun House). De wethouder over deze kermis die nu volop wordt opgebouwd: “Wij Helmonders hebben iets met het zwieren en zwaaien, de kleurrijke zaken, de oliebollen, kaneelstokken en andere lekkernijen, die je normaal gesproken alleen op de kermis koopt.” En voor wie het nog niet wist: vrijdagavond 1 april om 22.00 uur wordt een groot vuurwerk afgeschoten vanaf het Havenpark.
Op de eerder genoemde kermiswebsite staat veel actuele kermisinformatie en nu ook de digitale Kermiskrant met kortingsbonnen. In die kermiskrant staan ook loten voor de Kinderkermisloterij. Kinderen van 0 -16 jaar kunnen 1 lot per kind invullen en inleveren op donderdag 31 maart tussen 18.00 en 20.00 uur bij de kiosk op de Markt. Om 20.00 uur zal clown Desalles daar de prijzen trekken en uitreiken.

Turbine staat op het Ameideplein van de voorjaarskermis

Beantwoorden

Kermissen zijn al van oudsher, voor jong en oud. De eerste kermis dd van 26 juni 1023. Ook wij vonden het vroeger een feest tijdens de school vakantie. Daar leefde we dan ook naar toe. Dat nu gekozen is voor 10 dagen in de voorjaarsvakantie zal zeker wel besproken zijn met de kermisexploitanten, Horeca en ondernemers.

En ja dat de kermis……. althans zo lang ik in Helmond woon altijd in het centrum plaats vind is niet zo gek. Temeer omdat het denk ik niet anders kan, hier de ruimte voor is, en centraal ligt. Wbt de reacties is jullie goed recht dit te schrijven……maar aan het Weer kunnen we weinig doen, dat is nou eenmaal een gegeven. En Herrie, ja dat brengt nu eenmaal een Kermis met zich mee. En wbt de foto`s met alle respect, als ondernemer zou ik ervoor zorgen dat ik in mijn zaak aanwezig ben om samen alles netjes te regelen. Dan voorkom je dit soort taferelen, want ook de kermisexploitanten hebben een datelinie te halen.

Voor diegene die met vakantie zijn of elders gaan shoppen wens ik fijne dagen en de rest een mooi kermisplezier. Laten we samen de wereld wat mooier maken. Dan kunnen we ook beter genieten van alles wat er leeft, in en met ons en om ons heen.

Beantwoorden

Vrijdagmiddag:

Beantwoorden

Beantwoorden

Aftermovie van Voorjaarskermis Helmond 2016 is al beschikbaar op YouTube!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *