Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.812 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

archieffotoDe gemeente gaat maatregelen nemen tegen het vandalisme en verstoring van de broedende oeverzwaluwen op Berkendonk. De oeverzwaluwen nestelen daar in een aangelegde betonnen zwaluwwand. 
Het schiereiland waarop die wand staat, wordt een eiland en het grindstrand voor de wand wordt verwijderd. Het water komt dan tot aan de wand, voor onderhoud is de wand te bereiken met lieslaarzen. De graffiti op de betonnen wand wordt verwijderd en de wand wordt in een schutkleur geschilderd. En er worden extra borden geplaatst met de tekst ‘Let op! broedende vogels’. Dat laat B&W weten op vragen van de SP.
Deze maatregelen werden genomen na overleg met de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KVVN). Het uitvoeren van deze werkzaamheden is gepland voor het najaar. Eerder is niet mogelijk om andere broedende vogels niet te verstoren. Consequentie van deze maatregelen is dat het eiland en de wand minder makkelijk te onderhouden zijn. B&W is echter van mening dat het belangrijker is de oeverzwaluwen een goed onderkomen te bieden. De maatregelen bieden geen garantie dat er geen vandalisme of verstoring meer zal plaatsvinden, zo waarschuwt B&W. Maar de verwachting is wel dat de situatie zal aanzienlijk verbeteren.

In de reacties hieronder staat een update.

16 reacties:

leg er wat landmijnen neer ..dan blijven ze zeker weg !

Beantwoorden

Der heeft potverdomme nog nooit 1 zwaluw gezeten. Je kunt die vogels niet dwingen in een betonnenwand…..

Beantwoorden

@Critischkijker op dinsdag 3 juli 2018 om 12:13:

Of het klopt kunnen en gaan we niet achterhalen, maar volgens KVVN maakten in 2007 voor het eerst enkele broedparen gebruik van de zwaluwwand.

Beantwoorden

Vind het van de ene kant wel fijn dat wij hondeneigenaren eens een keer niet de schuld krijgen. Wij komen er nooit meer om gezellig voor de ontsnapping te wandelen. Nadat ik een paar keer weg ben gejaagd door een of ander oud stuk shagrijn die zogenaamd bij de gemeente werkt. Jullie mensen maken meer stuk aan de natuur als wij met onze Doggy’s. Voorbeeld is hier in het bos blijven de vogels, konijnen etc. rustig zitten als ik voor bij kom met mijn hondjes. Als ze van de scouting in het bos zitten zie je de eekhoorns vluchten over de Berkendonk richting het stuk bos bij de weg. Mensen met honden houden wel alles in de gaten en de honden valt het meestal op als er iets niet klopt. Maar jullie jagen zelf iedereen weg zodat inderdaad dit allemaal kan gebeuren.

Beantwoorden

@Critischkijker op dinsdag 3 juli 2018 om 12:13:

volgens mij is dit normaal hoor, net zoals sommige vogels broeden in vogelhuisjes doen zwaluwen dat graag in een stenen wand…….
en misschien nog weinig gezien juist omdat ze verstoord worden????
laat die vogels toch gewoon met rust en hun ding doen…..

Beantwoorden

@van Hout op dinsdag 3 juli 2018 om 12:59:

Je bent zelf een stuk shagrijn en een zeurkous. Rot op met je hond en zeker in het bos of in de bossen! Heb jij ooit aan een vogel, konijn of eekhoorn gevraagd of die het prettig vindt dat jij daar rondstruint?

Beantwoorden

@Allemaal lieve mensen, ik ken het gebied vrij aardig. Vertoef er regelmatig en heb enige ornithologische ervaring. (Amateur maar toch) Dan moet je die wand wel plaatsen op een plek waar die beesten dat willen, die beesten kun je niet verplichten in een wand te nestelen. Mag ik daarbij de aanvullende kritische kanttekening maken dat dit grapje al bijna een halve ton gekost heeft. Alles voor de natuur ?! Men heeft er al van allerhande streken uitgehaald daar op Berkendonk. De vogels die willen, vinden er hun plek. Laten we dat ene strandje vlakbij gewoon niet toegankelijk maken voor: Honden, Bazen met honden, Mensen die zich als honden gedragen! Want daar gaat het om! Besteed die 50 duizend euro nu eens aan een onderwijsprogramma en een HEK !

Beantwoorden

@van Hout op dinsdag 3 juli 2018 om 12:59:

Er zijn uitzonderingen maar de meeste hondenbezitters nemen bezit van het strand. Laten die beesten hun behoefte doen in/op of bij het strand. Dat gebied is verboden voor honden. Daar staan borden genoeg voor. Het Bakelse bos is vlakbij, daar kunt u heerlijk met uw beest lopen. Wat mij betreft, en ik ben zelf een honden liefhebber, mag zelfs het hondentoilet daar weg !

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 3 juli 2018 om 15:48:

AMEN !!!!

Beantwoorden

Wat Van Hout schrijft klopt helemaal,het lijkt wel of de gemeente iedereen met een hond wegjaagt in de bossen en langs de Berkendonk
In de bossen rijden de mountainbikers van je sokken en
Nu weer dit je mag je hond niet eens ff in het water laten drinken langs de berkendonk
Tis gewoon belachelijk als je ziet wat de ganzen achterlaten (stront) op het strandt bah bah en dat is ook de natuur,en niet te spreken de rotzooi van de mensen
Punt uit je zegt wel dat je een liefhebber ben van dieren,honden zijn dat ook!!

Beantwoorden

VERBOD voor HOND of MENS?? ????

Hondenverbod op het strand en meertjes eens bekeken …… ik ben verbijsterd wat ik aantrof :

????Verslaafde honden hebben hier ontelbare sigaretten gerookt en de peuken in het gras/zand gegooid ;

????Hondenmama’s hebben hun baby’s verschoond en de Pampers laten liggen of gedumpt in de struiken ;

????Vreethonden hebben hun verkreukelde Mc-Donalds zakken en bakjes gewoon laten liggen ????

????Partydoggy’s hebben blijkbaar een feestje gevierd, wat je duidelijk kunt zien aan de lege bierblikjes en flesjes, chipszakken en drankflessen, niets is in de container gegooid die ernaast staat ;

????Geile hondjes hebben een teef gedekt en hun gevulde condooms laten liggen ????

????Alleen …… honden hoopjes heb ik niet gezien……..

En ja de Gemeenten hebben gelijk met hun hondenverbod op het strand en langs meertjes….????

Dusdanige rotzooi zouden mensen toch niet veroorzaken ?????????? ????

Gelezen en gekopieerd bij iemand omdat ik het een super voorbeeld vindt !!!!????

Beantwoorden

@Doggies op dinsdag 3 juli 2018 om 16:57:

waar haal jij vandaan dat ik een liefhebber van dieren ben?

En Critischkijker: ik kom niet in de kerk, dus voor mij geen amen!

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 3 juli 2018 om 17:54:

AMEN zeg je niet alleen in de kerk, daar blijkt het gebrek aan besef over de Nederlandse taal. Het is het woord AMEN wat je zegt om iets te be-amen. Door amen te zeggen bevestig je wat de oorspronkelijke spreker zegt. Jammer, want ik was het dus met je eens toen ik AMEN schreef…

Beantwoorden

@Critischkijker op woensdag 4 juli 2018 om 07:26:

weet ik ook wel, maar voor mij was het op dat moment een vervloekt kerkwoord. Zo zag ik het op dat moment. Ik stond er niet eens bij stil dat je het met me eens was! Want dat is meestal niet zo op de weblog.

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 4 juli 2018 om 07:32:

Geen punt! over en…. uit!

Beantwoorden

Update:
De oeverzwaluwwand op Berkendonk na de werkzaamheden vorig najaar waardoor de oeverzwaluwen hier ongestoord kan broeden:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *