Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

​De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag een 30-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk voor belaging, bedreiging en drugsbezit.
De man viel tussen eind juli en eind december vorig jaar een vrouw lastig door haar een groot aantal e-mails te sturen. Een deel van die e-mails bevatte voor de vrouw belastende inhoud. Ook belde hij de vrouw, stuurde haar foto’s toe en zocht haar op in haar school. Op 7 november 2014 bedreigde de man familie van de vrouw en anderen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waarvan de slachtoffers niet wisten dat het mogelijk geen echt wapen was. Daarbij haalde de man de trekker over. Ook werden in zijn woning ruim 20 MDMA-pillen gevonden.
De rechtbank spreekt de verdachte vrij van bedreiging van de vrouw via een e-mail, omdat niet valt uit te sluiten dat een ander dan de verdachte de e-mail heeft gestuurd. Volgens de man maken anderen gebruik van zijn e-mailadres. Ook vanwege de inhoud van de e-mail oordeelt de rechtbank dat deze door een ander kan zijn geschreven. De man wordt ook vrijgesproken van een andere bedreiging. Hij zou iemand telefonisch hebben bedreigd. Het slachtoffer verklaarde de stem van de verdachte te herkennen, maar die verklaring alleen is onvoldoende om tot een veroordeling te komen.
Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte lange tijd ernstig inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw en de slachtoffers van de bedreiging.
In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank stelt een aantal bijzondere voorwaarden op. Zo acht de rechtbank het van zeer groot belang dat de man zich laat behandelen voor zijn verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast mag de verdachte geen contact opnemen of in de buurt komen van de woning van de vrouw.
De man moet de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 2.410 euro.

1 reactie:

goedzo!!

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *