Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.548 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De politie hield vanochtend in Ommel rond 10.40 uur vier personen aan die verdacht worden van betrokkenheid van een straatroof, kort daarvoor gepleegd in Helmond. De verdachten zijn twee vrouwen van 17 en 21 en twee mannen van 19 jaar, allen woonachtig in Roemenië.
Een 54-jarige man uit Helmond liep rond 10.20 uur over Ameidewal en werd door voor hem twee onbekende dames benaderd en aangesproken. Met een babbeltruc hielden ze de man op en werd hij door een van hen omhelst. Direct daarop merkte hij dat zijn halsketting weg was en dreigde de politie te bellen. De dames vluchtten daarop weg. Een getuige en de aangever belden de politie en gaven een signalement door van de dames en van het voertuig waarin ze wegreden. In de auto, voorzien van een buitenlands kenteken, zaten ook twee mannen. Meerdere politie-eenheden keken naar het bewuste voertuig. Kort daarop zag een politiesurveillance de auto rijden en kon deze staande worden gehouden. De inzittenden van de auto voldeden allen aan het opgegeven signalement. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. De man wiens halsketting werd gestolen, heeft inmiddels aangifte gedaan.

3 reacties:

Aanvulling (info van de Facebookpagina van de politie)
Vanochtend rond 10.20 uur werd de man door 2 vrouwen benaderd om een handtekening te zetten voor buitenlandse gehandicapte kinderen. Als dank werd de man omhelsd door de beide vrouwen. Daarbij werd zijn halsketting weggenomen. De man merkte dit direct en vroeg de vrouwen zijn ketting terug, waarna ze er vandoor gingen.
Een zeer oplettende getuige had de vrouwen al in de gaten gehouden ging er achteraan. Zij gaf door dat de vrouwen waren vertrokken in een auto met Engelse kentekenplaten met daarin nog twee mannen. Ook kon ze het kenteken van de auto noemen. Door de politie werden de wegen rondom Helmond dichtgezet. Op de N279 werden de 4 inzittenden, 2 mannen en 2 vrouwen van Roemeense afkomst aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek. Momenteel wordt onderzocht of de 4 verdachten bij meerdere soortgelijke zaken betrokken zijn.
De halsketting is helaas niet bij de verdachten aangetroffen. Mogelijk hebben zij deze uit de auto gegooid. Het gaat om een gouden halsketting met grove, platte schakels met daaraan een hanger in de vorm van een panter.

Beantwoorden

Daarom de grensen weer dicht.

Beantwoorden

Sorry grenzen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *