Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.274 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die gistermiddag plaatsvond op de Burgemeester van Houtlaan.
Rond 16.30 uur reed een 61-jarige man uit Helmond daar met zijn auto toen hij claxonneerde voor twee jongens die op de weg liepen. Omdat het tweetal daar niet op reageerde, besloot de bestuurder het tweetal aan te spreken. Eenmaal uit de auto werd hij uitgescholden en met de dood bedreigd door de twee. Toen de man vervolgens met zijn mobiele telefoon de politie wilde waarschuwen, werd het toestel uit zijn hand geslagen.
Hij werd daarna opnieuw uitgescholden, ernstig bedreigd en tegen zijn hoofd geslagen. De man komt uiteindelijk ten val als gevolg van een harde duw of slag. Toen omstanders het slachtoffer wilden helpen, bleef het tweetal bedreigingen uiten in de richting van de Helmonder, waarna ze er vandoor gingen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij zijn heup te hebben gebroken bij de val. Hij wordt daar vandaag aan geopereerd.
Beiden verdachten zouden krullend haar hebben en in de leeftijd van 15 tot 18 jaar zijn. Eén van de jongens had een getinte huidskleur en zou voorzien zijn van witte sportschoenen met felle strepen. Hij droeg verder onder meer een blinkend jack. De andere verdachte had een vale huidskleur en droeg een donkere broek.
De politie heeft inmiddels met een aantal getuigen gesproken en is op zoek naar meer mensen die iets van het incident hebben gezien. Om die reden wordt er dinsdag een buurtonderzoek gehouden. Getuigen of mensen die meer weten worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Helmond op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan ook: 0800-7000.

6 reacties:

Overkomt mij ook regelmatig in het centrum, ook exact dezelfde soort types die zogenaamd stoer moeten doen en expres langzaam oversteken als je aan komt rijden.
De enige oplossing: Gas bijgeven. Op het moment dat ze merken dat je niet afremt springen ze wel aan de kant. En zo niet. Jammer dan. 🙂

Beantwoorden

Op de Facebookpagina van de Helmondse politie lazen we zojuist dat deze zware mishandeling gisteren voor de ogen van zijn invalide echtgenote plaats vond. Zojuist laat wijkagent Jeroen Loohuis weten dat de man niet 61 maar 62 jaar is.

Beantwoorden

Wat deden die omstanders dan, kijken en verder niets dus….fijn voor die invalide vrouw om te weten dat je als oudere in nood op hulp kunt rekenen, niet dus.
Dat uitlokkend jong tuig snel oppakken en een gratis permanente tatoeage op voorhoofd met tekst: “ben lafaard”

Beantwoorden

Kwamen ze niet van de jan van Brabant school ze hebben ze toch ?????? Ik hoop het opsluiten en niet loslaten OUT weg er mee ik kan daar echt pissig om worden . En het ergste is ze gaan gewoon door omdat er te weinig aan gedaan word

Beantwoorden

Hebbes!

Man gearresteerd voor ernstige mishandeling

Helmond – De politie heeft maandag 9 december om 7.15 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een zeer ernstige mishandeling op de Burgemeester van Houtlaan op 18 november van dit jaar.

Een 62-jarige man uit Helmond brak daarbij zijn heup nadat hij door twee jongens tegen zijn hoofd werd geslagen en ten val kwam. De aanleiding voor de mishandeling, waarbij de man ook uitgescholden en bedreigd werd, zou zijn geweest dat de man naar de twee jongens claxonneerde omdat zij op de weg liepen. Na uitgebreid onderzoek van de politie, waarbij onder andere diverse getuigen werden gehoord die zich na een getuigenoproep op social media meldden, kon de politie maandagmorgen de 18-jarige verdachte aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Duim omhoog. Nu die andere kwal nog!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *