Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.630 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

De politie zoekt getuigen van een steekincident dat vannacht vermoedelijk rond 2.45 uur plaatsvond in de Binnenstad. In de zaak werd een Helmonder van 43 jaar aangehouden.
Kort na 2.45 uur kreeg de politie een melding van iemand die op de Willem Beringsstraat had gezien dat een man onder het bloed zat. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een 47-jarige Helmonder aan in zijn auto. Hij had een flinke steekwond bij zijn nek en was aanspreekbaar. Bij het voertuig stond een man. Gezien de verdachte omstandigheden werd hij aangemerkt als verdachte en aangehouden.
De recherche is begonnen met een onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld en is dringend op zoek naar mogelijke getuigen. Woensdagmiddag werd er nader onderzoek gedaan in de omgeving van de Willem Beringsstraat, waarbij onder meer werd gezocht naar sporen.
De man zit vast en het slachtoffer wordt in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

11 reacties:

Nou Tesje Tes lekker straatje daar

Beantwoorden

@Mandy Banias op woensdag 11 november 2015 om 17:39:

Haha henri had idd gezien dat er iets wss vanacht toen hij naar z’n werk ging en canmidsag wss er ook allemaal politie maar ik wist niet wat er wss . Nu dus wel hahahaha en jaa is gazastrook hier 😂😂😂

Beantwoorden

hy lag vanmorge langs my..werd van de spoedeisende overgebracht naar my kamer..

Beantwoorden

Zo, in z’n nek nog wel

Beantwoorden

2 Nieuwe aanhoudingen
In het onderzoek naar dit steekincident woensdagochtend hield de politie vanmiddag 2 nieuwe verdachten aan. Het gaat om een man en een vrouw die al door de politie werden gezocht. Woensdagochtend werd al een eerste verdachte gearresteerd (zie hierboven). In de zaak is de recherche dringend op zoek naar een vrachtwagenchauffeur, die mogelijk een zeer belangrijke getuige is. Zie het item hieronder.
De 2 aanhoudingen vonden plaats op het moment dat de politie bij de Kanaaldijk N.O. op zoek was naar sporen. Tijdens dat onderzoek kwamen de 2 gezochte verdachten voorbijgereden. Ze werden direct aangehouden. Het gaat om een 32-jarige vrouw zonder vast woonadres en een 22-jarige man uit Mierlo.
Het onderzoek naar het steekincident is nog in volle gang.

Beantwoorden

Voorgeschiedenis van het incident; vrachtwagenchauffeur gezocht
In het onderzoek naar dit steekincident is de politie op zoek naar specifieke getuigen. De recherche wil onder meer spreken met een vrachtwagenchauffeur, die mogelijk een zeer belangrijke getuige is.
Kort na 2.45 uur kreeg de politie een melding van iemand die op de Willem Beringsstraat had gezien dat een man onder het bloed zat. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een 47-jarige man uit Helmond aan in zijn auto. Hij had een flinke steekwond bij zijn nek. Bij het voertuig stond een man, die gezien de omstandigheden werd aangehouden als verdachte.
De politie startte direct een groot onderzoek. Daaruit is gebleken dat het slachtoffer kort voor middernacht zijn woning verliet met een man en een vrouw, die bij hem logeerden. Het drietal deed vervolgens in de auto van de man verschillende plekken in Helmond aan, waarbij het slachtoffer in de auto bedreigd en mishandeld zou zijn door het tweetal. Dat maakte daarbij onder meer gebruik van een mes. Tijdens de rit stapte een vierde persoon in de auto, de man die later werd aangehouden.
Even later werd de auto stilgezet langs het kanaal tussen Helmond en Aarle-Rixtel, ter hoogte van Sluis 7. Daar wist het slachtoffer te ontkomen door in het kanaal te springen en met het mes dat zijn belagers gebruikten naar de overkant te zwemmen. Eenmaal aan de overkant probeerde hij de aandacht te trekken van een passerende vrachtwagenchauffeur. Die claxonneerde, remde en seinde met groot licht en kon het wenkende slachtoffer ontwijken. Mogelijk dat de chauffeur de situatie niet vertrouwde door het mes dat de man bij zich had. Hij reed door.
De belagers vertrokken vervolgens met het gewonde slachtoffer richting de Willem Beringsstraat, waar agenten korte tijd later arriveerden. De man en de vrouw waren ervandoor. De derde persoon werd aangehouden.
De politie zoekt nog altijd naar getuigen van het voorval, dat mogelijk een gevolg is van problemen in de persoonlijke sfeer van het slachtoffer. In het bijzonder wil de politie dringend spreken met de vrachtwagenchauffeur. Alle informatie is welkom via politie.nl/melden of 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Beantwoorden

We kunnen beter schrijven Hellmond.

Beantwoorden

Politie dregt in het kanaal ivm het onderzoek
De politie is vanmiddag aan het dreggen in het kanaal richting Aarle-Rixtel. Veel laten ze daarover niet los, maar naar eigen zeggen zoeken ze naar objecten die relevant zijn in het onderzoek in verband met het bovenstaande incident. Daar sprong in de nacht van 10 op 11 november het slachtoffer in het kanaal om proberen te ontkomen aan zijn belagers. Tevergeefs.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Fotografie.

Beantwoorden

Of misschien sleutels verloren…? (na een avondje stappen)

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande 5 foto’s van de zoektocht van de recherche vanmiddag.

Beantwoorden

Mooi werk Frans, mooi geschreven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *