Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Voor het mishandelen van een agent is gisteravond een 33-jarige Helmonder aangehouden.
De politieman was aan het werk op het bureau aan de Kasteel Traverse dat op dat moment gesloten was voor het publiek. Rond 21.45 uur belde iemand aan en de agent ging kijken wat er aan de hand was. De beller wilde aangifte doen van de diefstal van een fiets, waarop de politieman aangaf dat dat op dat moment niet kon en dat hij daarvoor een afspraak moest maken. De man was het daarmee niet eens en sloeg de agent uit het niets enkele malen tegen diens gezicht. Tijdens de schermutseling die volgde, kneep hij ook de keel van de agent dicht. Andere politiemensen zijn hun collega te hulp geschoten en hebben de verdachte kunnen aanhouden. Hij bleek ook een verboden mes bij zich te hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek.
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel, zo laat het politiebericht weten. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *