Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.226 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Een arrestatieteam van de politie heeft vanochtend in alle vroegte aan de Frankstraat in Deurne een man gearresteerd.
Het zwaargewapende team drong met getrokken pistolen het huis binnen. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval gisteren in Helmond. Waar die woningoverval werd gepleegd en of daarbij slachtoffers zijn gevallen, weten we op dit moment niet. Eerder werd in Deurne al een vrouw in haar auto aangehouden die hier iets mee te maken zou hebben. De politie onderzoekt de zaak.

In de reacties hieronder een update.

13 reacties:

Van Diemenstraat

Beantwoorden

@Wesley Gulickx op zaterdag 11 juni 2016 om 15:27:

Heb je dat in die straat in Helmond Oost zelf gezien of van horen zeggen? Heb je wellicht meer informatie? Bijvoorbeeld wat er precies gebeurde, hoe laat het ongeveer gebeurde, of er gewonden zijn gevallen, ….?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 11 juni 2016 om 16:08:

Is besproken in de Buurt Preventie WhatsApp Groep. Er zou daar ergens bloed getroffen zijn op een galerij. Er was een buurt onderzoek geweest verder weinig bekend

Beantwoorden

@Wesley Gulickx op zaterdag 11 juni 2016 om 16:16:

Dank voor de info! Nu kijken of we dat bevestigd kunnen krijgen.

Beantwoorden

Klopt er ligt wat bloed voor de lift 2 de verdieping van Diemenstraat.Politie heeft een buurt onderzoek gedaan. Wat er precies is gebeurd weet ik niet.

Beantwoorden

Update van de politie zojuist op het bovenstaande:
Van beroving in Helmond Oost verdacht duo in Deurne aangehouden
De politie hield zaterdagochtend een 22-jarige man uit Deurne en een 21-jarige vrouw uit Helmond aan, die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een beroving van een 36-jarige inwoner van Dordrecht. Het was geen woningoverval, zo liet de politiewoordvoeder ons weten.
Het slachtoffer werd vrijdagavond rond 20.45 uur door meerdere personen van zijn geld beroofd in de trappenhal van een flat aan de Van Diemenstraat in Helmond Oost. De straat die Wesley Gulickx gistermiddag en TB vanochtend hierboven al wisten te melden.
De beroofde man vertelde de politie bedreigd te zijn met een vuurwapen. De daders gingen er vandoor, waarna de man de politie alarmeerde. Uit het onderzoek bleek de vermoedelijke betrokkenheid van de man en vrouw. Dat duo werd vervolgens zaterdagochtend in opdracht van de officier van justitie aangehouden. De vrouw werd door de politie van de weg gehaald en de man werd in een Deurnese woning van zijn bed gelicht. De Helmondse motorpolitie assisteerde het ingeschakelde arrestatieteam daarbij tussen 06.45 en 07.15 uur en maakte de onderstaande foto.
De auto van de vrouw werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Tijdens een huiszoeking in de woning van de man vond de politie enkele goederen die mogelijk met het gepleegde feit te maken hebben. Het onderzoek is in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Ik ben hiermee ook getroffen en ik heb mijn huis helemaal kapot aangetroffen en gelukkig zijn er foto’s genomen van de daders, ik heb goede buurtbewoners want het was eendracht macht. Wat ik wel nog mee wil geven is dat ik wel weet dat dit geen normale avond in Helmond was. Uit bescherming voor anderen weer ik dat hier nog een staartje aan kan zitten dus wees alert

Beantwoorden

Ik ben vanavond net weer aangehouden door drie man en heb klappen gehad

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 12 juni 2016 om 11:16:

klopt deze foto wel met de situatie?

Beantwoorden

@ikke op maandag 13 juni 2016 om 02:13:

De politie plaatste die foto in verband met die aanhouding in Deurne op Twitter. Maar nu we op Google Streetview naar de betreffende woning kijken (want dat deden we gisteren niet), zien we dat zij en daarmee wij een foutje maakten. Kortom: goed opgemerkt van jou!

Beantwoorden

Update 2:
Recherche Helmond zoekt nog 2 verdachten van deze beroving
Op vrijdagavond 10 juni rond 20.45 uur werd een inwoner van Dordrecht in de trappenhal van een flat aan de Van Diemenstraat van zijn geld beroofd. 2 Verdachten werden al snel aangehouden (zie hierboven), maar uit onderzoek blijkt de vermoedelijke betrokkenheid van nog 2 personen.
De man en vrouw die de ochtend na de beroving werden opgepakt verschenen woensdag voor de raadkamer en het tweetal blijft in elk geval voorlopig nog vastzitten. Het onderzoek gaat echter in volle gang door, want de recherche heeft redenen om aan te nemen dat nog 2 andere personen actief bij de beroving betrokken waren. Het gaat om een man van ongeveer 25-30 jaar oud met een licht getinte huidskleur die een baseballpet droeg en vrouw van ongeveer 20-25 jaar met blond, golvend haar en een normaal postuur. Zij zijn vermoedelijk weggereden in een klein model, rode auto.
Ken of herken je in deze signalementen of de combinatie van de signalementen met de auto personen die mogelijk bij dit misdrijf betrokken zouden kunnen zijn geweest? Of mogelijk heb je die avond bij de flat iets gezien wat de politie kan helpen? De politie vraagt om dan met de recherche in Helmond te bellen via het politienummer 0900-8844 of deel jouw informatie eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Update 3:
Celstraffen voor gewapende beroving voorafgaand aan sexdate
De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 22-jarige man uit Deurne een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd voor deze gewapende beroving. Daarvan zijn 12 maanden voorwaardelijk. Onder bedreiging van een vuurwapen nam hij portemonnee en telefoon van de 36-jarige inwoner van Dordrecht af. Naast een gevangenisstraf moet hij ook een schadevergoeding van 2795 euro betalen.
De daarbij betrokken inmiddels 22-jarige vrouw uit Helmond werd op advies van psychologen en de reclassering veroordeeld onder het jeugdstrafrecht. Zij krijgt 365 dagen jeugddetentie waarvan 290 voorwaardelijk opgelegd. Daarbij krijgt zij een taakstraf van 200 uur en komt ze onder toezicht van de reclassering te staan. Dat meldde Peelbelang.
Via een online chatroom lokte de Helmondse haar slachtoffer naar de flat aan de Van Diemenstraat. De man dacht een betaalde seksdate te hebben, maar werd bij aankomst door de Deurnenaar opgewacht en op gewelddadige wijze beroofd.
Op 26 februari speelde de Helmondse ook een dergelijke rol bij een soortgelijke beroving. Dit keer lokte zij een ander slachtoffer naar de parkeerplaats bij het station in Deurne. Het slachtoffer stapte in en samen reden ze naar de parkeerplaats bij het Elkerliek Ziekenhuis even verderop. Toen de Helmondse haar auto parkeerde, kwamen er plotseling 2 mannen tevoorschijn. Het slachtoffer kreeg direct een klap op zijn hoofd. 1 Van de mannen hield een mes vast en beval het slachtoffer zijn geld af te geven. ‘Anders steek ik je dood’ kreeg hij te horen. De andere man nam achter in de auto plaats en sloeg het slachtoffer vanuit daar op zijn hoofd. Die gaf vervolgens zijn portemonnee en telefoon. Het is nog onbekend wie de 2 mannen zijn die bij die beroving betrokken waren.
Het Openbaar Ministerie eiste eerder vrijspraak voor de beroving en mishandeling in Deurne. De vrouw zou alleen een taakstraf moeten krijgen voor haar rol in de beroving in Helmond. De rechter vindt die eis echter te licht. De Helmondse zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de op geraffineerde wijze geplande berovingen. Daarbij zou zij geen enkel respect hebben voor andermans eigendom, lichamelijke integriteit en waardigheid.

Beantwoorden

Wauw, iemand van 22 onder jeugdrecht laten vallen. De dader wordt weer eens gezien als slachtoffer hoor. Belachelijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *