Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.807 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Agenten hielden vannacht in het centrum van Deurne twee mannen uit Helmond aan omdat zij weigerden te voldoen aan een vordering van de politie. De verdachten verzetten zich hevig tijdens de aanhoudingen. Eén van hen greep een agent bij de keel.
De meldkamer kreeg zondagochtend rond 4.00 uur een melding van een overlastgevende groep personen bij een horecagelegenheid in het centrum van Deurne. De groep zou vanwege de sluitingstijd het pand moeten verlaten en stribbelde tegen. De gewaarschuwde agenten vorderden de groep om de Markt en de Molenstraat te verlaten. De groep ging echter niet weg maar zocht de confrontatie met de politie door in de richting van de agenten te lopen en hen uit te schelden. Hierop zijn de twee Helmonders van 17 en 21 jaar aangehouden onder hevig verzet. De 21-jarige verdachte probeerde de aanhouding van de 17-jarige te belemmeren en de 17-jarige verdachte greep een agent bij de keel tijdens zijn aanhouding. De agenten zetten een diensthond in en maakten gebruik van de wapenstok om de openbare orde te handhaven. De 21-jarige verdachte mocht zondagmiddag na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige jongen, die verdacht wordt van de mishandeling van de agent, zit nog vast voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *