Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.209 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Er is vannacht een man gewond geraakt bij een steekincident op de Noord Koninginnewal. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Dat maakte de politie zojuist om 03.47 uur bekend. Er zijn nog geen aanhoudingen. De politie onderzoekt de zaak.
Zodra we meer weten, plaatsen we dat nieuws in een reactie hieronder.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

19 reacties:

Update 1:
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s:


Beantwoorden

Wild wild helmond pfffft

Beantwoorden

Ruimt elkaar allemaal mooi op dat uitschot,opgeruimd staat netjes

Beantwoorden

WTF!!! Wild west !!

Beantwoorden

Sterkte

Beantwoorden

Jacco van nimwegen als je niet weet wat er is gebeurd kan je beter je smoel houden !!!!!!! Achterlijke wa je bent

Beantwoorden

Gelukkig is daar ook cameratoezicht, pech voor de dader. 🙂

Beantwoorden

Nou woon er niet ver vandaan word steeds enger

Beantwoorden

Update 2:

Beantwoorden

Update 3 met aanvullende informatie van de politie:
Bij een steekincident is een 30-jarige man uit Helmond gewond geraakt. De politie is nog op zoek naar de verdachte.
De melding van het steekincident kwam kort voor 3.30 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer in de buikstreek gestoken te zijn met een scherp voorwerp. De vermoedelijke dader was al weg. De Helmonder is met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen. Over zijn gezondheidstoestand is op dit moment niets bekend. De politie is een onderzoek begonnen en is op zoek naar de verdachte.

Beantwoorden

@Rowena Xhofleer op zondag 11 september 2016 om 08:28:

Onbegrijpelijk idd. Tijdje terug bij ons in de buurt ook al n overval bijvoorbeeld.. moet niet gekker worden

Beantwoorden

Luister zat camera’s daar niet zo slim die dader denk ik maja hij zal er een reden voor gehad hebben

Beantwoorden

En als je het Nederlands niet beheerst kun je ook beter niet reageren.

Beantwoorden

Update 4:
25-Jarige verdachte aangehouden, slachtoffer buiten levensgevaar
De politie arresteerde vanmiddag een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte van het steekincident op de Noord Koninginnewal.
Dankzij een goed signalement, dat het slachtoffer en omstanders konden geven, en dankzij camerabeelden had de recherche al vrij snel een idee wie de verdachte zou kunnen zijn. Agenten zijn naar hem op zoek gegaan en konden hem rond 16.45 uur in een woning in Helmond arresteren. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is zondagochtend in het ziekenhuis geopereerd. Hij is buiten levensgevaar en maakt het naar omstandigheden goed.

Beantwoorden

Update 5:
Tbs en 3½ jaar cel voor deze steekpartij in het Centrum
De nu 26-jarige man uit Helmond krijgt van de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 42 maanden opgelegd en tbs met voorwaarden. De verdachte stak het slachtoffer met een mes in de buik en had daarnaast een vuurwapen in zijn bezit.
De verdachte zocht in de nacht van zaterdag 10 en zondag 11 september vorig jaar in zijn woonplaats de confrontatie met een ander, zie de vorige 4 updates hierboven. Hij sloeg de man en stak hem vervolgens met een mes in diens buik. Het slachtoffer verloor daardoor veel bloed. Het slachtoffer heeft enige tijd op de intensive care gelegen. Operatief moest een deel van de darm van het slachtoffer worden verwijderd.
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte zijn slachtoffer zonder duidelijke reden of aanleiding heeft gestoken. Bovendien is hij eerder veroordeeld voor een geweldsdelict. Anderzijds beschouwt de rechtbank de verdachte als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens een psychiater en een psycholoog is er bij de man sprake van een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en is hij zwakbegaafd. De rechtbank acht voldoende aannemelijk dat die problematiek bij de verdachte in enige relevante mate van invloed was op zijn handelen.
De officier van justitie eiste een celstraf van 6 jaar en vond tbs met voorwaarden geen optie omdat verdachte mogelijk na zijn straf als ongewenst vreemdeling zou worden uitgezet. De rechtbank legt naast de celstraf echter wel de maatregel tbs met voorwaarden op. De omstandigheid dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst mogelijk aan verdachte (een geboren Angolees) een terugkeerbesluit en een inreisverbod oplegt doet niet af aan het belang om de maatschappij te beschermen tegen het risico dat verdachte na zijn detentie onbehandeld terugkeert in de maatschappij. 1 Van de voorwaarden, verbonden aan de tbs maatregel luidt dat de verdachte zich klinisch moet laten behandelen en aansluitend moet meewerken aan plaatsing bij een instelling voor begeleid wonen of maatschappelijke opvang. Ook krijgt hij een drugs- en alcoholverbod.
De verdachte moet naast de celstraf en tbs ook een schadevergoeding van 6.727,80 euro aan het slachtoffer betalen. Omdat de verdachte het delict pleegde in een proeftijd van een andere veroordeling, moet hij ook een destijds voorwaardelijk opgelegde celstraf van 2 weken uitzitten.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

5 jaar te weinig….sukkel

Beantwoorden

Hoezo Helmonder????
Angolees zal je bedoelen.
Moet na zijn “straf” land uit.

Beantwoorden

Na 3 en half jaar en dan zijn tbs nog. En TBS kan heel lang duren, nog langer als levens lang. ????

Beantwoorden

@Maikel Janssen op maandag 7 augustus 2017 om 21:05:

Dus dan blijft die kriminele kostganger nog langer

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *