Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.213 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
26reacties

Vanochtend rond 7.30 uur vond er onder heftig verzet een arrestatie plaats op het parkeerterrein aan het Wethouder van Deutekomplein in Helmond-West. Het betrof een bezoeker van de flats die volledig door het lint ging, zo liet Vico Hoozemans ons weten.
Deze man klom eerst aan de buitenzijde van de flat vanaf de vijfde etage naar beneden. Mensen die dat zagen waarschuwden de politie. Toen zij de man wilde aanhouden, liep dat echter snel uit op een handgemeen waarbij de 4 aanwezige agenten groot alarm sloegen. Vervolgens kwamen er 6 eenheden met spoed ter plaatse. De arrestant kon nauwelijks tot rust gebracht worden. Daar was veel inzet voor nodig, op een gegeven moment zaten ze met 8 agenten bovenop hem maar kregen hem niet onder controle. Uiteindelijk lukte het na een minuut of 20 toch de man in een arrestantenbusje af te voeren. Mogelijk raakten de arrestant en 1 of meerdere politieagenten gewond, een ambulance was ter plekke.
Inmiddels is de desbetreffende plek afgezet en wordt er onderzoek gedaan door de technische reacherche en de politie doet buurtonderzoek in de flat. Een aantal politiewagens zijn daarom niet verplaatst. Vanwege dat onderzoek kan de politie nu nog geen nadere informatie geven, maar nadere informatie volgt.
Vico Hoozemans maakte de onderstaande foto’s.

Update om 10.55 uur: Zie het bericht van de politie in de reacties hieronder.

26 reacties:

De politie meldde zojuist:
Aanhouding na zware mishandeling van 2 agenten
De politie heeft donderdagochtend rond 7.45 uur op het Wethouder van Deutekomplein een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden na het mishandelen van 2 agenten.
Kort daarvoor kwam bij de politie een melding binnen dat een man daar van een flat zou willen springen om zich van het leven te beroven. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek hij via de buitengevel naar beneden te zijn geklommen. Gezien die actie en de gemoedstoestand van de man wilden agenten hem meenemen naar het politiebureau om hem daar in contact te brengen met hulpverleners.
Eenmaal in de politieauto werd de man plotseling agressief en mishandelde daarbij de agenten. 1 Van hen verloor een vingertopje nadat de verdachte hem in de vinger beet. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij tevens behandeld aan diverse schrammen en een sneetje in zijn oor als gevolg van bijten. De andere agent hield aan de mishandeling onder meer een gezwollen gezicht en een bijtwond in zijn arm over. Ook raakte hij gewond aan zijn elleboog.
Door andere agenten werd de agressieve verdachte onder hevig verzet meegenomen naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Beantwoorden

te triest voor woorden. Jammer dat de politie hier in Nederland niet meer mag dan de huidige regels. Moet je eens in USA proberen om een agent aan te vallen. Die schieten meteen zo’n doorgedraaide gek neer en als die het overleefd dan mag die ook nog een paar jaar brommen. Beterschap aan de agenten!!

Beantwoorden

Risico van het vak.

Waren Fred Teeven zijn woorden,toen een inbreker werd dood geslagen.

idemdito voor het beroep als politieman/vrouw.

Beantwoorden

Belachelijk!!!
Sterkte aan de agenten!!

Beantwoorden

Acht agenten om 1 man onder controle te brengen! Dat is ook schandalig. Tijd voor een extra training van de heren en dames agenten? En inderdaad zwaarder materieel toestaan zodat je zo’n gek gewoon op veilige afstand kunt neertaseren. Beter dan die softe aanpak van de politie hier.
Sterkte aan de agenten.

Beantwoorden

8 agenten en dan nog niet onder controle krijgen

Nieky “The Natural” Holzken ….had het alleen voor elkaar gekregen

Beantwoorden

Er waren op een gegeven moment maarliefst 16 agenten tp. Dat was ook hard nodig want de desbetreffende persoon was totaal onhandelbaar. Behoorlijke paniek hier vanmorgen. En goed gehandeld door de politie wat mij betreft.

Beantwoorden

Nog even en het waren 32 agenten……..

Beantwoorden

8 agenten voor 1 kerel? Manmanman wat een kneuzenbende.
Wordt tijd om het landelijke selectiebeleid voor agenten is aan te passen. Om te beginnen maar is alle vrouwen eruit gooien, en alle mannetjes kleiner dan 1.80m. En de salarissen verdubbelen. Wedden dat er binnen een paar jaar alleen nog maar capabele agenten zijn die wel respect krijgen. Dan behoren dit soort nieuwsberichten ook gelijk tot het verleden.

Beantwoorden

Nou Vico,

Maak je ook eens echt wat mee! 😉

Beantwoorden
Once upon a time in the west

@Specht op donderdag 12 september 2013 om 14:25:

Ik weet niet of je ooit een man bent tegengekomen die echt helemaal doorgedraaid is. Die hebben geen normale kracht, maar een meervoudige hiervan. dus ik kan de ontstane situatie wel begrijpen. In inrichtingen is het al standaard dat 6-8 hulpverleners ingeschakeld worden om iemand tot rust te brengen. Je oordeel even uitstellen tot je kennis van zaken hebt.
Verder vind ik je opmerking over vrouwen en kleine mannen ronduit discriminerend.

Beantwoorden

Tja je kunt het discriminerend noemen, maar vrouwen kunnen in zulke situaties helemaal niks doen. Simpelweg omdat ze nu eenmaal minder sterk zijn dan mannen. Dat is toch niet discrimineren? Dat is gewoon zo.
Wil natuurlijk niet zeggen dat ze helemaal ongeschikt zijn als agent, maar bij agressie en geweld kunnen ze beter uit de buurt blijven.

Beantwoorden

@ Hein
Hopelijk hoef je nooit mee te maken dat een vrouwelijke agent haar kracht en vechttechniek tegen je moet inzetten…. aaauuuwww

Beantwoorden

@Hein op donderdag 12 september 2013 om 16:38:

het pleit voor je dat je nog nooit in aanraking bent gekomen met een vrouwelijke agent of lid van de ME. Je moet eens een sportschool binnenstappen, dan zul je zien dat er vele vechttechnieken zijn waar kracht bijna geen rol speelt.

Beantwoorden

Maar ik ben dan ook maar een watje en maar 1.70 groot 🙂
Tegen een brede beer van 1.90 die in volle agressie is, is geen agente opgewassen zonder wapen.

Beantwoorden

Waar gaat dit over?

Beantwoorden

Had helemaal niet uit de hand hoeven te lopen, gewoon laten lopen, want had ie iets vernield, neen.
Maar ja ze moeten toch ergens het belastinggeld aan kwijt he, dus vele agenten erop afsturen, gaat iemand vanzelf door het lint.

Beantwoorden

Het zal waarschijnlijk wel een of andere gebruiker zijn die zijn hoofd vol met een stimulerend middeltje heeft gesnoven. Heb het al eerder gezien, weinig tegen in te brengen dan zo’n teaser.

Beantwoorden

Waar bemoeit politie zich mee. Als die man nog niks had gedaan waarom hem dan onder dwang willen meenemen naar bureau..Ja dan verzet ie zich.. zijn goed recht.

Beantwoorden

@Henk bal

Gezien die actie en de gemoedstoestand van de man wilden agenten hem meenemen naar het politiebureau om hem daar in contact te brengen met hulpverleners

Beantwoorden

Oh, het is normaal dat je van 5 etages hoog aan de buitenkant van een flatgebouw omlaag klimt? En dan mag niemand zich daar zorgen om maken? Wat een volslagen onzin! Deze mijnheer had dringend hulp nodig. En juist de dienders die hem die hulp wilden bieden werden door mijnheer aangevallen. Jammer dat er voor het trekken van een wapen in dit godvergeten land kamervragen worden gesteld! Mafketel!

Beantwoorden

Zoals gewoonlijk zitten de beste stuurlui acher de computer.

Beantwoorden

Eis OM: jaar psychiatrisch ziekenhuis voor mishandeling van 2 agenten
De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft vandaag ontslag van alle rechtsvervolging geëist tegen een 23-jarige man uit Eindhoven en de rechtbank gevraagd de verdachte te plaatsen in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van 1 jaar.
Op 12 september 2013 zou de verdachte van een flat in Helmond hebben willen springen. Toen twee politieambtenaren ter plaatse kwamen bleek verdachte inmiddels uit zichzelf weer naar beneden te zijn gekomen. Om de verdachte hulp aan te bieden, lieten de politieambtenaren hem in hun politieauto plaatsnemen.
Kort nadat de politieauto vertrok werd de verdachte plotseling agressief. Hij beet een politieambtenaar in het oor, beet een vingertop af en sloeg hem meerdere keren met kracht en gebalde vuist in het gezicht. Een andere politieambtenaar sloeg/trapte hij in het gezicht en beet hij in de onderarm.
(Zie onze berichtgeving en foto’s hierboven.)
Uit de rapporten van een psycholoog en psychiater blijkt dat bij de verdachte sprake is van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestesvermogens. De deskundigen concludeerden dat deze stoornis ook aanwezig was ten tijde van het delict.
De officier van justitie vraagt ontslag van alle rechtsvervolging en plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van 1 jaar.

Zie voor de andere gevolgen: Hoge boete dreigt voor politie Helmond

Beantwoorden

Na 3 maanden behandeling weer vrij gelaten en dan gebeurt er zo iets :

http://www.ouderenjournaal.nl/n-brabant/2015/02/21/onderzoek-naar-verdachte-moord-71-jarige/

Beantwoorden

@janoesh op zondag 22 februari 2015 om 01:45:

Ongelofelijk en die GGZ-man ziet het probleeem niet/nauwelijs. Wat zou de agent denken?

Beantwoorden

Als je “mooi weer” speelt tegen mensen van de GGZ en dergelijke dan zijn ze redelijk gemakkelijk om de vinger te winden en te beïnvloeden. Ik spreek uit eigen ervaring. Maar dat geldt ook voor andere instanties, zoals de rechterlijke macht. Okay, mijn ervaringen gaan 35-40 jaar terug, maar toch!! Andere mensen zullen andere ervaringen hebben…….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *