Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

De politie onderzoekt een incident in de Ameideflat. Een man met een mes liep daar rond 12.30 uur binnen en dreigde zichzelf iets aan te doen. Gealarmeerde agenten probeerden hem te overmeesteren. Daarbij stak de man zichzelf, zijn toestand is zorgelijk zo liet de politiewoordvoering zojuist weten.
Behalve de andere hulpdiensten werd ook de traumahelikopter meteen opgeroepen. Die landde 5 minuten geleden in het nabijgelegen Havenpark waarna een gereedstaande politieauto 2 trauma-artsen ter plaatse bracht.

In de reacties hieronder staan updates

39 reacties:

Update 1:
De man is overleden als gevolg van het letsel dat hij zichzelf met het mes heeft toegebracht. Er is geen sprake van een misdrijf volgens de politie. Voor het personeel en bewoners van het woonzorgcentrum is slachtofferhulp ingeschakeld. Er waren veel mensen getuige van het incident.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Beantwoorden

Wat erg! Sterkte voor een ieder die dit moest meemaken! En vooral voor de ouw meiden!

Beantwoorden

Update 2:
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 5 foto’s.

Beantwoorden

Heftig, gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor de nabestaanden en voor alle mensen die getuigen waren van dit gebeurde.????

Beantwoorden
Nelly van Veijfeijken

Triest nieuws.
Huisartenpraktijk ’t Heelhuis is daar ook gevestigd , misschien zocht hij nog hulp .
Sterkte aan alle betrokkenen.

Beantwoorden

Beantwoorden

Vreselijk die arme oudjes dat ze zo iets nog moeten meemaken

Beantwoorden
Nicolette van Beurden

Update 3:

De man zou zichzelf hebben doodgestoken in de eetzaal van de Ameideflat. Daar zaten op dat moment zo’n 60 bewoners op de lunch te wachten. Toen de man met het mes binnenkwam werden zij allemaal in veiligheid gebracht, maar de paniek was groot zegt een ooggetuige.

Beantwoorden

politie heeft hun werk niet gedaan want hij leefde op t moment toen hun aankwamen.

Beantwoorden

@zo mer. Hoe dom kun je zijn om zo te reageren

Beantwoorden

@Zo Mer

Gefeliciteerd, jij wint de prijs voor meest debiele reactie van de dag. Man man man.

Treurige gebeurtenis voor de ooggetuigen die het mee moesten maken. Gelukkig heeft hij alleen zichzelf iets aangedaan en geen anderen.

Beantwoorden

Hoorde van mijn vader dat iedereen de eetzaal al uit was toen hij zich ook echt stak. Van te voren schreeuwde hij in het Duits of een heel zwaar accent Limburgs. Sterkte voor iedereen die het mee moest maken en de famlie van die man. Rest in peace. ????????

Beantwoorden

Update 4:
Politie Oost-Brabant: “Wij zijn bezig de identiteit van het slachtoffer van het steekincident vast te stellen. De man is in ieder geval geen bewoner van het woonzorgcentrum in #Helmond. Vanwege de privacy van betrokkenen doen we geen nadere mededelingen.”

Beantwoorden

Ohh war erg, mensen zitten daar net allemaal te eten, en ik zeg altijd daar kan iedereen overdag binnenlopen, en dan nog zeggen ze zo veilig daar, echt niet

Beantwoorden

@Mia Maas op maandag 10 juni 2019 om 14:59:

Ik snap je punt, maar is moeilijk anders te doen lijkt mij. Of wil je er bewakers neerzetten die iedereen gaat controleren ?

Beantwoorden

Maar wat vreselijk voor de nabestaande
En de mensen die daar wonen

Beantwoorden
Doortje Kellenaers

Het is verschrikkelijk. Voor de bejaarden daar, maar ook voor de overleden man en zijn nabestaanden. Wat ik me wel afvraag of men niet had moeten/kunnen wachten op een psychiater of een SPVer. Ook voor de agenten is dit niet fijn. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

Beantwoorden

RIP
Het nieuws staat nu ook al op Teletekst. 🙁

Beantwoorden

Het lijkt wel een schreeuw om aandacht. Ergens ging iets mis waar niet werd geluisterd. Triest dat dit is gebeurd
Waarom die keus waarom die plek. Doe zoiets in stilte zonder overlast. Je keus was jouw keus maar betrek er geen anderen in als alleen je naasten die het ter erkenning krijgen te horen.

Beantwoorden

Triest dat er zoveel mensen er weer een trauma aan over houden
Sterke voor alle bewoners die dit mee hebben moeten maken.

Beantwoorden

Update 5:
De opgeroepen traumahelikopter landde vanmiddag in het hondenloslaatterrein op het Havenpark. Hieronder 7 foto’s van de aankomst en (31 minuten later) het vertrek.

Beantwoorden

Wat erg pffff ???????? heel veel sterkte voor alle bewoners en mijn collega’s van Ameide ????????

Beantwoorden

Beter bij ,elf als dat hij deze oudjes wat had aan gedaan Een gestoorde gek ????????

Beantwoorden

Verschrikkelijk voor die oudere mensen en natuurlijk ook voor de nabestaanden en verpleging

Beantwoorden

Wat vreselijk allemaal! 🙁
Ik ben wel benieuwd hoe die krasse knarren het zien van zo’n zelfmoord uiteindelijk verwerken. Hopelijk goed!

Beantwoorden

Treurig… maar er is geen buitenstaander tot slachtoffer gemaakt.

Beantwoorden

Verschrikkelijk veel sterkte iedereen

Beantwoorden

Zielig voor die oudjes dat ze het hebben mee moeten maken ..met ze gestorde gek ..????????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Moet niet maggen dat iedereen binnen kan

Beantwoorden
Manuela van Ettro

Doe AUB de deuren op slot overdag en s,nachts je kunt er zo maar binnen lopen ik heb gelukkig niks mee gekregen vandaag dat ik niet zat te eten maar je kunt er zo in en uit lopen ooit wel tot tien uur s,avond de oudjes voelen zin eigen niet meer veilig en vooral niet meer na dit gebeuren de deuren kunnen ook open gemaakt worden met de druppel die wij hebben mijn kinderen hebben er ook een dus maak het AUB veilig Servant DE DEUREN OP SLOT DAG EN NACHT groetjes een bewoner mia van de kuylen

Beantwoorden

Zit daar nooit niemand iedereen kan er in en uit niet normaal meer

Beantwoorden

Update 6:
De man die gisteren zelfmoord pleegde in de Ameideflat is geen bekende van het woonzorgcentrum. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en geen relatie met Helmond. Dat meldde burgemeester Elly Blanksma zojuist aan de aanwezigen in de raadszaal. Zij was gisteren naar de Ameideflat geweest om haar medeleven te betuigen.
Voor de getuigen is het een erg traumatische ervaring, verschrikkelijk dat zij dit hebben moeten zien. Dat laat Dora van Vlerken, directeur Woonzorg bij Savant Zorg, de media weten. Zij ziet in het incident echter geen aanleiding de beveiliging op te schroeven. “We zijn een open instelling voor Helmonders en dat willen we blijven” zo liet zij

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 11 juni 2019 om 13:22:

Open instelling? Als vreemde heb je daar toch niks te zoeken??
Maar die oudjes mogen geen geld kosten he gemeente Helmond?

Beantwoorden

Lekker veilig joh! Dus blijkbaar kan iedereen gewoon zomaar in en uitlopen daar. Met groot mes en al.
Maar de beveiliging wordt niet opgeschroeft ? Savant moet eens prioriteiten gaan stellen. Ze kunnen al niet eens fatsoenlijk voor hun werknemers zorgen, en blijkbaar ook niet eens de veiligheid van de bewoners van hun zorgwoningen garanderen. Schandalig dit.

Beantwoorden

Had voor hetzelfde ook in ziekenhuis kunnen gebeuren of in een ander verzorgingshuis zijn allemaal open instellingen.

Beantwoorden

Kan over al gebeuren ligt niet aan het beleid van de instelling zoals sommige denken

Beantwoorden

Kom op het is geen gevangenis he. Je wil je opa of oma toch gewoon kunnen bezoeken zonder detectiepoortje of door gefouilleerd te worden! Dit had idd ook in het ziekenhuis of de supermarkt kunnen gebeuren. Veel sterkte voor de nabestaanden en vooral de bewoners

Beantwoorden

Update 7:
Dinsdag liet Savant via haar website nog het volgende hierover weten:

Verschrikkelijk incident in woonzorgcentrum Savant de Ameide
.
Op maandagmiddag 10 juni is er een verschrikkelijk incident geweest in ons restaurant van woonzorgcentrum Savant de Ameide. Een man heeft zichzelf van het leven beroofd voor het oog van bewoners en medewerkers. We zijn hier allemaal heel erg van geschrokken. De politie heeft de zaak onderzocht en het onderzoek is inmiddels afgerond. De man is geen bewoner of medewerker van Savant Zorg. Het incident betreft een zelfdoding. De meneer was zonder vaste woon- of verblijfplaats en had geen enkele binding met Helmond of met woonzorgcentrum Savant de Ameide.
.
Gelukkig waren de hulpdiensten snel aanwezig en worden we goed geholpen door alle instanties. De aanwezige medewerkers hebben onvoorstelbaar goed gehandeld en hebben de man op een afstand weten te houden van onze bewoners. Er is meteen slachtofferhulp ingeschakeld voor alle partijen.
.
Voor de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Savant de Ameide waren bijeenkomsten georganiseerd op dinsdag 11 juni. Voor vragen en om erover te praten. Voor de ooggetuigen was een aparte bijeenkomst georganiseerd op dinsdag 11 juni, waar naast slachtofferhulp, de bestuurder en de directeur van Savant Zorg ook de burgemeester van Helmond bij aanwezig was. Zo’n enorm heftige gebeurtenis vraagt om aandacht en zorg voor elkaar. We proberen er voor elkaar te zijn waar mogelijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *