Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

19reacties

Een man die in de Rijpelberg vuurwerk aan het afsteken was, is vannacht aangereden door een auto. Het slachtoffer stond langs de Weg door de Rijpel ter hoogte van Sallandhof. Hij raakte ernstig gewond en is in een om 00.07 uur gealarmeerde ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen. 
De betreffende auto werd afgesleept en door de politie in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wat de precieze omstandigheden van het ongeluk waren. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s en video.

In de reacties hieronder staat een update.

19 reacties:

Verschrikkelijk! Heel veel sterkte voor het slachtoffer!

Beantwoorden

Nieuwsbericht klopt niet, zonde dat in een ongeval zoals dit niet eerst gewacht word op de feiten.

De man was geen vuurwerk aan het afsteken ten tijde van de aanrijding en hij stond niet langs de weg maar op de weg ten tijde van de aanrijding. Helaas in een erg slecht verlichte en scherpe bocht die vaker voor ongelukken zorgt.

Sterkte voor alle betrokkenen.

Beantwoorden

@- op zondag 1 januari 2023 om 09:32:

Reactie klopt niet, zonder dat in een reactie zoals dit niet eerst gekeken wordt naar de feiten.

De bocht zorgt niet voor ongelukken, dat zijn de weggebruikers. En slecht verlicht? Zie foto’s, hoeveel verlichting wil je neerzetten?

Beantwoorden

Sterkte voor slachtoffer en familie 😥😘

Beantwoorden
Franklin Mansvelders

Tja, toch rijd je te hard als je iemand zomaar overhoop rijdt.

Beantwoorden

@- op zondag 1 januari 2023 om 09:32:

Onze info komt van de politiemensen die vannacht ter plaatse waren.

Beantwoorden

@- op zondag 1 januari 2023 om 09:32:

Scherpe bocht ???? Gewoon veel te hard gereden, met het halfnatte wegdek. Geen wonder dat je dan niet kunt reageren als er iets/iemand op de weg staat.
Anticiperen op omstandigheden is voor veel mensen tegenwoordig niet weggelegd geloof ik….

Beantwoorden

Mij doel was niet om een mening te geven maar meer duidelijkheid te geven over de inhoud van het nieuwsberich tov wat ik gisteren heb gezien toen het gebeurde. Er staan dingen in die niet volledig kloppen en het was beter geweest als er pas meer gedeeld zou worden over de toedracht en omstandigheden als dit 100% duidelijkheid zou zijn voor mensen aannames doen.

Veel meningen die er denk ik totaal niet toe doen (ook die van mij niet). Laten we vooral denken aan de familie en vrienden die deze nacht in schrik en onzekerheid hebben geleefd en hopen dat het zo snel mogelijk goed gaat met het slachtoffer. Verschrikkelijk wat ze hebben meegemaakt en de situatie waar ze nu inzitten.

Veel sterkte voor alle familie maar ook vrienden die direct na het ongeluk hebben geholpen om het slachtoffer zo goed mogelijk te ondersteunen en te zorgen dat er zsm hulp kwam.

Beantwoorden

Heel veel sterkte en kracht voor het slachtoffer, familie en vrienden🙏🕯🍀😪

Beantwoorden

besef he dit is m’n trainer van voetbal

Beantwoorden

@- op zondag 1 januari 2023 om 09:32:

Was je erbij? Nee, lul dan niet

Beantwoorden

@-

De weblog heeft deze info van politiemensen, wat lul je nou?

Beantwoorden

citaat van -, zondag 1 januari 2023 om 12:11 uur, dit item (zie boven):
“Mij doel was niet om een mening te geven maar meer duidelijkheid te geven over de inhoud van het nieuwsberich tov wat ik gisteren heb gezien toen het gebeurde.”

@ Grissie, @Mark
* Uit de gekozen woorden blijkt dat de degene ooggetuige was van het voorval (lees: ongeval)
* Meestal is de politie (en andere hulpdiensten) pas aanwezig nadat er melding is gemaakt van het voorval en beroept de politie zich op eigen technisch onderzoek en/of informatie van één of meerdere ooggetuigen.

Er is natuurlijk een kans dat de politie reeds op hetzelfde moment op dezelfde plaats van het voorval aanwezig was, en daarmee zelf ooggetuige was. Echter acht ik die kans wel heel erg klein.

Dus ja, wat *** je nou?

Beantwoorden

Denk een beetje aan de familie van het slachtoffer aub ..die ook gewoon alles kunnen mee krijgen …
Of het slachtoffer nu wel of niet op de weg stond ..en of het nu wel of niet slecht verlicht is ..
Het gaat erom dat het er nu niet goed uit ziet voor hem 🙏
En dat door iemand van 20 jaar die waarschijnlijk met alcohol op achter het stuur is gaan zitten ..
Diep triest allemaal dat hier een discussie is hoe of wat ..
Bid voor een jonge jongen dat die er goed uit gaat komen 🙏🍀🙏
Is belangrijker dan wat dan ook …

Beantwoorden

Ik was inderdaad ooggetuige, heb 112 meteen gebeld en heb zo snel mogelijk geholpen waar ik kon. Dat alles is natuurlijk niks met wat de vriendengroep en hulpdiensten hebben gedaan voor het slachtoffer die hem direct zo goed mogelijk hebben bijgestaan waar mogelijk. Enorm treurig voor de familie en het slachtoffer.

Ik wilde puur duidelijk maken dat er in het nieuwsartikel veel aannames stonden. Enerzijds staat er dat de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is en tegelijkertijd staan er aannames over dat het slachtoffer vuurwerk afstak tijdens het ongeluk, dat krijgt dan vooral aandacht en is ook overgenomen door het Eindhovens Dagblad als kop

Dat vond ik niet netjes want dat zorgt meteen voor oordelen en beeldvorming ten nadele van het slachtoffer. Het was beter geweest niks over de inhoud te plaatsen en aan te geven dat er inderdaad nog geen oorzaak bekend is en dat politie dit momenteel onderzoekt. Daardoor kun je de feiten plaatsen zodra deze bekend zijn voordat mensen aannames doen. Ik was wat te kort in mijn reactie waardoor mijn bedoeling misschien niet direct duidelijk was.

Laten we stoppen met de discussie, iedereen heeft het beste voor met de familie en het slachtoffer.

Al mijn gedachtes gaan uit naar het slachtoffer, ik hoop dat hij er goed uitkomt. Sterkte voor de familie en betrokkenen.

Beantwoorden

Idd laten we elkaar niet verwijten hoe of wat. En ook idd niet uitgaan van de aannames in het artikel. Denk dat een ieder die op wat voor manier hierbij betrokken is het begin van het nieuwe jaar zichzelf heel anders had voorgesteld.
Ik heb dan ook uit emotie geschreven, excuses daarvoor, ook ik had mijzelf een ander begin voorgesteld.
Laten we het bij de feiten houden.

Dat stuk van de weg door de Rijpel is al jaren een weg waar veel ongelukken gebeuren. Ondanks diverse inspanningen van bewoners is daar niets meegedaan door zowel provincie als de gemeente.

De automobilist is ter plekke in bewaring gesteld, wilde niet meewerken aan een blaastest.

Slachtoffer ligt in het ziekenhuis, we hopen allemaal dat hij er goed uitkomt. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie.

De vriendengroep krijgt ondersteuning vanuit oa. slachtofferhulp

Beantwoorden

Update:
48-Jarige bestuurder aangehouden
De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij letsel is veroorzaakt. Er bleek een indicatie van alcoholgebruik. Dat liet een woordvoerder van de politie vanochtend aan de weblog weten. “Wij doen nog uitgebreid onderzoek naar de exacte toedracht van het verkeersongeval. De precieze toedracht zal uiteindelijk moeten blijken uit het analyseren van de onderzoeksbevindingen. Het totale onderzoek (waaronder het analyseren van de onderzoeksbevindingen) gaat naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.”
De bestuurder blijkt een 48-jarige Helmonder, zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Er zijn nog geen resultaten bekend van het onderzoek aan de in beslag genomen auto.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 1 januari 2023 om 10:57:

Maar de politie in Helmond klopt ook niet zijn zo curupt als de pes

Beantwoorden

Corrupt als de pest, heb je daar bewijs voor?

Flinke beschuldiging namelijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *