Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.346 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur een 25-jarige man uit Roermond en een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg.
Surveillerende agenten zagen de mannen daar rijden in een bestelwagen en zij vielen nogal op omdat de ruit aan de achterzijde was afgeplakt. Daarop besloten de agenten de wagen een stopteken te geven. Toen agenten het kenteken van de wagen controleerden bleken de platen niet bij de wagen te horen. De kentekenplaten waren eerder in Roermond gestolen. Omdat agenten een sterke benzinegeur roken hebben ze ook de laadruimte van de wagen gecontroleerd. Daar werd een leeg 1000-liter vat aangetroffen en diverse materialen die kunnen worden gebruikt voor de diefstal van brandstof. Beiden mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Op zaterdag 28 september hield de politie toevallig nog een gratis popnagelactie aan het Rakthof in de Rijpelberg. Daarbij werden bij ruim 160 auto’s de kentekenplaten stevig vastgezet om te voorkomen dat ze makkelijk losgemaakt worden bij diefstal. Het popnagelen verkleint de kans op diefstal van kentekenplaten aanzienlijk. De platen worden gestolen voor verschillende doeleinden: van ‘gratis’ benzine tanken tot inbraken of overvallen. Mogelijk gaat deze actie in andere wijken van Helmond herhaald worden aangezien deze dag een groot succes was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *