Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.210 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Mars presenteerde vanmiddag op de Bioboost Business Dag op het Food Tech Park in Helmond hun biobased wrapper. Deze milieuvriendelijke afbreekbare wikkel is geproduceerd op basis van aardappelzetmeel
Deze verpakking is nog niet gereed om in het productieproces te gebruiken. Mars moet nu gaan testen hoe die in de praktijk van hun massaproductie kan gaan werken. Het materiaal moet namelijk op hoge snelheid kunnen worden bedrukt én kunnen meelopen in de verpakkingsmachines.
Mars werd in 1911 opgericht en is 1 van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Het had in 2013 een jaaromzet van 33 miljard dollar en 72.000 medewerkers. Dit familiebedrijf heeft het milieudenken in haar ambitie verankerd, aldus Hein Mous, milieucoördinator bij Mars Nederland.
Op de Bioboost Business Dag bij Food Tech Park op Suytkade waren zo’n 160 mensen. Dat waren met name (agrofood)ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe businessmogelijkheden.

1 reactie:

Ja dat is BIJZONDER slim worden de aardappelen weer duurder, omdat we een voedselproduct gaan gebruiken om een wikkel van te maken!

Doe dat met groenafval dat is pas echt een Bio Based nadenken.

Maar ja je moet wel iets in je MARS hebben omdat te kunnen bedenken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *