Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Het Elkerliek ziekenhuis is een samenwerking gestart met de Helmondse huisartsenpraktijk Leonardus en Medisch Centrum Beek en Donk. Waar patiënten eerst voor meer complexe kleine chirurgische ingrepen naar het ziekenhuis in Helmond moesten komen, kunnen zij nu terecht bij hun eigen huisarts in de buurt.
De huisartsen zijn door de chirurgen van het Elkerliek extra geschoold in het uitvoeren van meer complexe kleine chirurgische ingrepen, zoals het verwijderen van grote vetbulten of springvingers (trigger finger). Chirurg Tammo de Vries Reilingh: “We hebben de huisartsen bijgeschoold in het uitvoeren van kleine chirurgische vaardigheden. De chirurgen van het Elkerliek geven elk jaar scholing aan alle huisartsen in de regio Helmond. Ook werken we mee in de huisartsenpraktijk, zodat huisartsen nu veilig en zelfstandig meer complexe kleine ingrepen kunnen uitvoeren. Het is vriendelijk voor de patiënt, het is ook goedkoper en bevordert de samenwerking tussen huisarts en chirurg.” Inge Mehagnoul is huisarts bij Leonardus en voert kleine ingrepen zelf uit: “Ook voor mij als huisarts is deze samenwerking een meerwaarde. Ik heb mijn expertise als huisarts vergroot waardoor ik meer zelf kan doen. Ik vind daar ook een stukje uitdaging in. Je merkt daarnaast dat patiënten meer rust hebben, omdat ze in hun vertrouwde omgeving geholpen worden. Het bieden van deze vorm van zorg op maat wordt dus ook door de patiënt zeer gewaardeerd.”
Bijkomstig voordeel van de samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis is dat het de zorg goedkoper maakt. Bovendien gaat de behandeling van de huisarts niet van het eigen risico af van de patiënt. Ook zorgverzekeraar CZ is positief over het belang van deze samenwerking. Met de zorgverzekeraar is een contract van 3 jaar afgesloten om deze kleine chirurgische ingrepen in de huisartsenpraktijk te ondersteunen.

4 reacties:

Wat bij de huisarts kan, daar laten. Mooie samenwerking!

Beantwoorden
Marloes Van Der Waarde

Voor velen een pluspunt. Nou wachten velen vanwege eigen risico.

Beantwoorden
Hanny van Stiphout

Kunnen nu de salarissen van die chirurgen ook omlaag

Beantwoorden

Wanneer gaat dit dan weer ons eigen risico kosten?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *