Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

Vandaag kreeg de politie meerdere meldingen van slachtoffers (of hun familieleden) die gistermiddag rond 4 uur werden mishandeld door een nog onbekende man. Dat gebeurde op fietspaden in de omgeving van de President Rooseveltlaan. De slachtoffers werden geslagen door een tegemoetkomende fietser die aan de verkeerde kant van de weg fietste. De dader fietste vervolgens gewoon door.
De politie is op zoek naar getuigen én andere slachtoffers van mishandelingen door die meppende fietser. 1 Van de slachtoffers kon dit beknopt signalement geven: een getinte man die mogelijk Arabisch sprak, gekleed in een rode jas en zwarte handschoenen. Wie het betreft belt 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Maakte je foto’s en/of een filmpje dan willen zij die ook graag hebben.
Natuurlijk bel je 112 als je eerdaags hetzelfde meemaakt. Zodoende kunnen er meteen agenten gestuurd worden en de verdachte mogelijk gepakt worden.

In de reacties hieronder staan updates.

25 reacties:

Die zwarte handschoenen geven de doorslag want daarvoor is het nog niet koud genoeg.

Beantwoorden

@Mark op woensdag 2 oktober 2019 om 12:23:

Je hebt 100% gelijk nu ik er ff over nadenk! Welke normaal iemand draagt nu zwarte handschoenen. Rond een uur of 7 gisterenavond was het zelfs nog te warm voor een jas.

Beantwoorden

waneer stopt dat is n keer zinloos geweld echt triest

Beantwoorden

Deze ga ik kopen!

Beantwoorden

maakt me somber

Beantwoorden

Het houdt nooit op….het wordt er alleen maar erger en erger op

Beantwoorden

wat een randdebiel om mensen zomaar te mishandelen. Hoop dat deze gek gepakt wordt.

Beantwoorden

Update 1:
Er zijn camerabeelden van de meppende fietser
Zojuist meldt de politie dat de gezochte fietser die bewuste maandagmiddag vanuit het centrum van Helmond kwam gereden toen er op de President Rooseveltlaan werd gemept. Want uit camerabeelden blijkt dat de man eerder (rond 16 uur) vlakbij de Veestraatbrug een vrouw op een fiets slaat. Het slachtoffer droeg een grijze jas, had grijs/wit haar en reed op een fiets met een zwart mandje.
De politie is op zoek naar deze vrouw en roept haar op om zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 ons referentie nummer is 2019205662. Ook zoeken zij getuigen hiervan. Als je meer weet, vragen zij te bellen naar 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000.

Beantwoorden

Ja kom op dan met die beelden of moeten we er een paar weken op wachten?

Beantwoorden

En waar zijn die beelden… online ermee !!!

Beantwoorden

Waar zijn die beelden dan?

Beantwoorden

Ja, precies, hoeveel mensen moeten nog een mep krijgen van die gek. Of is het bluf, in de hoop dat ie zich meldt. Hoop in elk geval dat hij de verkeerde nog tegen komt.

Beantwoorden

@Mark, Helma Jacobs, Thijs Hermans en @Els van Duijnhoven:
Wellicht maakt het onderstaande filmpje van de politie jullie duidelijk waarom zij de opsporingsbeelden altijd (zo) laat naar buiten brengen.

Beantwoorden

Privacywetgeving is net als het stikstof beleid
Zwaar overdreven ????

Beantwoorden

Gelukkig zijn er beelden en ik geef mijn dochter gewoon pepperspray mee ookal mag het niet haar veiligheid staat voorop!

Beantwoorden

Update 2:
De meppende fietser is opgepakt
De man die de afgelopen weken willekeurig mensen heeft geslagen is door de politie getraceerd. Ze kwamen hem op woensdag 9 oktober concreet op het spoor nadat hij geprobeerd had een leerling en begeleider van een school in Nuenen te slaan en schoppen.
Het onderzoek startte met een eerste melding op de President Rooseveltlaan in Helmond op maandag 30 september. Daar sloeg de man vanaf zijn fiets 2 passerende fietsers (zie helemaal bovenaan). Later kwam naar voren dat de man kort daarvoor een vrouw in haar gezicht heeft geslagen op de Veestraatbrug. Dankzij een getuigenoproep (zie update 1) werd het 62-jarige slachtoffer gevonden én ook zij heeft aangifte gedaan.
Het volgende incident vond plaats op maandag 7 oktober. Op de Ruwe Putten in Stiphout probeerde hij een 15-jarig meisje te slaan. Zij kan de klap ontwijken. De man probeerde op woensdag 9 oktober een leerling van een school en een begeleider te slaan en te schoppen. Dit gebeurde op het fietspad van de Oude landen in Nuenen. De school had die ochtend een vossenjacht georganiseerd en tijdens dit buitenspel werden zij geconfronteerd met het gewelddadige gedrag van de man.
Op basis van de melding en het opgegeven signalement werd kort daarna een 25-jarige man uit Eindhoven gecontroleerd op de Ruwe Putten in Stiphout. De man vertoonde dusdanig verward gedrag dat hij door de politie is overgedragen aan het zorgkader. Daarnaast wordt door de politie en het Openbaar Ministerie bekeken op welke manier deze zaak een strafrechtelijk vervolg krijgt.

Beantwoorden

Staat nu ook op omroep brabant

http://feed.omroepbrabant.nl/share/3093952

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 24 oktober 2019 om 16:33:

????????????????????

Beantwoorden

Mooi oppakken dien handel

Beantwoorden

Houd hem vast

Beantwoorden

Oh verwarde man kan hij niks aan doen wordt er dalijk weer Ge zegt pffff

Beantwoorden

Bij dat herseloos weze het zelfde doen als die stumperd bij hun. Heeft gedaan

Beantwoorden

Goed werk. ????

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 24 oktober 2019 om 16:33:

Tijd voor een FOEI gesprek… ????

Beantwoorden

Tegen zunne kop an slaon, en wel zô hard dat hij er verstand dur krie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *