Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.160 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In Noord-Brabant is vorig jaar het vaakst ingebroken in Helmond. Per 1000 inwoners waren er gemiddeld 4,5 Helmonders de dupe van een woninginbraak. Helmond wordt gevolgd door Baarle-Nassau waar per 1000 inwoners 4,0 personen slachtoffer waren van een woninginbraak. Eindhoven bekleedt met 3,9 inbraken per 1000 de derde plaats in dat klassement.
Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl die overheidsdata analyseerde met betrekking tot woninginbraken in 2017. De minste Brabantse woninginbraken vonden plaats in Hilvarenbeek. Daar werden gemiddeld 0,9 inbraken gepleegd. Gemiddeld hadden Brabanders te maken met 2,7 inbraken per 1000 inwoners. Dit aantal ligt net onder het landelijk gemiddelde van 2,8. De gemeente Gouda in Zuid-Holland werd het hardst getroffen in Nederland: 7,1 woninginbraken per 1000 inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *