Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Melamo Las- en Montagetechniek en Melamo op het industrieterrein zijn gisteren failliet verklaard. De rechtbank stelde als curatoren mr. G. te Biesebeek en mr. L.A.E. Gloudemans aan. Er werkten bij het bedrijf zo’n 60 mensen. De curatoren onderzoeken, zoals te doen gebruikelijk, de mogelijkheden van een doorstart.
Melamo werd in 1969 opgericht. Gestart als eenmanszaak met lassen en montage als kernactiviteit groeide zij met klanten in binnen- en buitenland naar ruim 80 medewerkers. De laatste jaren liep dat aantal terug naar zo’n 60.

In de reacties hieronder staan de updates.

11 reacties:

Te groot nieuw pand aangekocht/gebouwd enkele jaren (2012) terug?
Lijkt veel op bedrijfspand-scenario van Raymakers ook in die hoek…

Beantwoorden

Ja dat is niet zo mooi.Ik heb het al jaren gezegd.Slecht management heeft het bedrijf ten gronde gekregen.Het duurde precies 3 jaar en 3 maanden.

Beantwoorden
Adri Toos Schepers

Helmonder Ron Peters is werkzaam als bestuurder bij FNV Metaal en vanuit die functie betrokken bij het faillissement van Melamo.

Beantwoorden

Ontzettend triest voor 60 gezinnen. Sterkte! Hopelijk zaten er veel bij de bond.

Beantwoorden

En ook de salarissen van februari zijn niet overgemaakt!

Beantwoorden

Managers hebben zich weer verrijkt met salaris personeel

Beantwoorden

VDL Groep neemt machinepark Melamo over
VDL Groep nam vandaag het machinepark van Melamo over van de curatoren Geurt te Biesebeek en Loes Gloudemans. Het failliete bedrijf maakte onderdeel uit van de Regout Group. Voor een groot deel van de plusminus 60 ontslagen medewerkers betekent dit, dat ze mogelijk bij VDL aan de slag kunnen. “Daarover is VDL al met de medewerkers in gesprek” aldus de afdeling communicatie van het bedrijf.
Als toeleverancier was Melamo actief in uiteenlopende markten, waaronder de semiconductorindustrie, de medische industrie en de solarindustrie. Hun machinepark zal nu worden overgeplaatst naar het Helmondse VDL Industrial Modules en VDL HMI.
VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Deze bundeling van meerdere bedrijven met ieder een eigen specialisme is vooral werkzaam in de metaalbewerkingsindustrie. Het bedrijf van Wim van der Leegte en met het hoofdkantoor in Eindhoven, is 1 van Nederlands grootste familiebedrijven en bestaat uit 87 werkmaatschappijen verspreid over 19 landen met ruim 10.500 medewerkers.

Beantwoorden

nou zo hoopvol is het niet want er zijn maar een klein aantal mensen overgenomen en de rest heeft vandaag te horen gekregen dat ze per direct op straat staan

Beantwoorden

@iemand op maandag 21 maart 2016 om 18:00:

Bedankt voor jouw aanvulling. Heb je wellicht ook het aantal mensen dat bij VDL mag doorgaan en het aantal dat op straat staat?

Beantwoorden

Ik blijf het triest vinden dat zo’n mooi Helmonds bedrijf het niet kon bolwerken!! Ik hoop dat de bond nog iets heeft kunnen regelen voor de ontslagen mannen en vrouwen.

Beantwoorden

Jammer voor de mensen die er werken maar de toeleveranciers staan ook met lege handen en daar lees ik hier niks over of hebben die allemaal hun geld gekregen ??

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *