Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.625 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
45reacties

Vanaf volgende week vervalt in Helmond op een aantal parkeerplaatsen de mogelijkheid om het parkeren met muntgeld te betalen. Dat betreft de Kasteel Traverse, het Kasteelplein, de Steenweg, Irenelaan, Beelstraat Noord, en Beelstraat Zuid. Daar kan dan alleen nog worden betaald met de pas van GePast Parkeren (inmiddels met ruim 16.000 abonnementhouders), met de PIN pas of via een parkeerapp op de mobiele telefoon.
In de tweede helft van 2017 zal er bij meer automaten niet meer met muntgeld betaald kunnen worden. In de toekomst kan men op straat in onze stad zelfs nog maar op een paar plaatsen met muntgeld betalen. In alle gemeentelijke parkeergarages kan voorlopig nog wel met (munt)geld worden betaald.

In de reacties staat een update.

45 reacties:

Fijn dat we verplicht worden een pas of app te hebben..

Beantwoorden

Hoe kut is dat geen munt meer

Beantwoorden

Alles ter controle wat en waar de mens wat doet. Big Brother are watching you

Beantwoorden

Precies. En willen ze Helmond Centrum aantrekkelijker maken whahaha lachertje

Beantwoorden
Jacqueline Geelink

Niks zo makkelijk als de stadsparkeren pas Helmond.

Beantwoorden

Fietsen

Beantwoorden

We hebben niet voor niks de app en pasjes

Beantwoorden

Belachelijk

Beantwoorden

Ik vindt wel dat ze meer rekening moeten houden met de ouderen. Die kunnen niet allemaal een pas of app over weg

Beantwoorden

Ze houden nergens rekening mee, de oudere tellen gewoon niet mee lijkt het wel. Waarom wordt hier altijd alles door je strot geduwd.

Beantwoorden

Ik wil zelf bepalen hoe ik betaal en niet opgedrongen krijgen…waar gaan we heen met onze vrijheid doe dit doe dat tijd zijn we in beland nou gemeente Helmond jullie staan er weer mooi op!thnx…

Beantwoorden

Belachelijk
Visite of bezoekers van Helmond dus ook niet meer

Beantwoorden

@Wilma Kampen op maandag 10 april 2017 om 15:14:

Hebben mensen van buiten Helmond weinig aan he

Beantwoorden

Fijn voor de mensen die dat niet kunnen

Beantwoorden

Dan maak je het toch gratis in Deurne. Daar ga ik voortaan steeds meer naartoe.

Beantwoorden

sorry maar ik vind het schandalig, ík wil helemaal niet gepast betalen en nu wordt ik daartoe verplicht…. hoezo vrij land, vrij helmond. .Jullie moesten je schamen

Beantwoorden

schandalig vind ik het, ik wordt gewoon verplicht tot iets, wat ik niet wil….. hoezo vrij land

Beantwoorden
Annemarie Smulders

@Wilma Kampen op maandag 10 april 2017 om 15:14:

Hebben mensen van buiten Helmond weinig aan he.

Het gaat hier om de stadspas. Kennis van me uit Eindhoven heeft zo’n stadspas en hij kan gewoon in Helmond, b.v. bij Boscotondo er mee parkeren!! Dat is al een redelijke regio.

En zoals altijd wordt er weer flink “geventileerd” over dit onderwerp.

Beantwoorden

Vragen alleen nog maar papier geld

Beantwoorden

Gewoon niet hier naar de stad gaan er is zoveel om ons heen waar je wel gewoon kunt betalen,bv Woensel XL alles bij de hand . Hier jagen ze de mensen uit de stad inplaats om iets aantrekkelijks te regelen.

Beantwoorden
Alexandra Franssen

Ik zie het probleem niet helemaal. Je kan met drie verschillende manieren betalen waarvan iedereen er een altijd wel bijheeft lijkt me (sowieso de pinpas). Als het dan straks draadloos kan ik het helemaal makkelijk. Natuurlijk is er altijd een groep waarvoor het wennen is, maar dat komt vanzelf wel goed lijkt me zo.

Ik snap de stap van het muntgeld afstappen wel, het kost een hoop extra onderhoud en geld, dat ze die kosten willen besparen kan ik me goed voorstellen.

Beantwoorden
Johan van Ruijven

Slechte zaak

Beantwoorden

Gewoon Parkmobile/Stadsparkeren gebruiken. Nergens last van. Hoeft niet meer naar de automaat en bij Doorneind en ziekenhuis hoef je kun je zo in en uit rijden.

Beantwoorden

@Hennie van Berlo op maandag 10 april 2017 om 15:51:

En een app ik wist niet eens dat er iets was, ik hoorde van iemand met internet wat dit was, ik heb geen internet en ook geen mobile telefoon, hoe ga ik dat dan doen.

Beantwoorden

En als je auto dan ook nog eens zelf aangeeft via een App dat het betaald parkeren is, je met 1 druk op de knop de parkeeractie start en automatisch weer stopt wanneer je wegrijdt. Ideaal.

Beantwoorden

Gepast parkeren ik vind het ideaal, er zitten alleen enkele maartjes aan:

1 Het kan nog niet bij elke automaat dus je moet toch weer zorgen dat je muntgeld bij je hebt.
2 Als je slecht ter been bent en je parkeert op div. plaatsen achter elkaar, komt
er bij elke parkeeractie 0,25 euro bij voor administratie kosten.
3 In Deurne is het dan ook nog zo als je 15 minuten aangemeld bent krijg je een sms je dat je nog niet afgemeld bent, dus bij 1 parkeeractie 0,50 extra.

En dat vind ik niet kloppen, want deze extra kosten had je niet als je met muntgeld kon betalen.

Beantwoorden

De overheid wil sowieso van contant geld af. Alles giraal dus alles onder controle.
Dat het kosten voor automaten etc spaart is meegenomen maar ik denk dat het primair een volgend stapje is in de totale controle over de burgers die de overheid wil hebben.

Beantwoorden

belachelijk dit is een slechte zaak ouderen mensen die dat niet kunnen of niet met de pin willen betalen gemeente denk eens aan de ouderen in helmond en ook mensen die niet uit helmond komen

Beantwoorden

@Ria van Aerle op maandag 10 april 2017 om 16:28:

Gratis parkeren? Je bedoelt dat je de niet-autobezitters laat meebetalen voor jouw parkeerplaats. 🙁

Beantwoorden

Logisch . Zo’n pasje is al voordeliger . .

Beantwoorden

@Ria van Aerle op maandag 10 april 2017 om 16:28:

Sinds wanneer is het gratis in Deurne Ria, ik ben daar 5 weken geleden nog geweest maar daar moet je in het centrum ook betalen.

En in Deurne is het zo, als je ongeveer 15 min staat geparkeerd met een gepast parkeerkaart dan krijg je een sms je dat je nog niet afgemeld bent en dat sms je kost je dan 0,25 plus 0,25 voor administratie kosten, daar in Deurne weten ze
echt wel hoe ze het geld bij de burger uit zijn zak moeten kloppen.

Beantwoorden

@ikke2 op dinsdag 11 april 2017 om 22:41:

Sinds 1 april – geen grap – is het parkeren in Deurne gratis tot 13:00 op maandag t/m zaterdag. En op zon- en feestdagen gehele dag gratis.

Het betaalde smsje is een keuze bij Gepast Parkeren; dat kun je gewoon uitzetten. En de transactiekosten is ook een keuze; of € 0,25 per transactie of € 2,00 per maand was volgens mij de keuze bij Gepast Parkeren. Staat Deurne dus buiten maar werkt overal zo waar ze dit systeem gebruiken.

Beantwoorden

Stadsparkeren gebruiker van het eerste uur. Ik vind het ideaal.
Wat het excuus van “ouderen” betreft, die hebben allemaal ook geleerd om met een pinpas om te gaan. Met de Stadsparkeren pas hoeft je niet eens een pincode te onthouden.
Een optie om de pas te kunnen regelen bij de stadswinkel, zou verder een oplossing zijn voor mensen “zonder internet”.

Beantwoorden

@Dan op woensdag 12 april 2017 om 09:29:

Hoi Dan, Bedankt voor de informatie.

Groet, ikke2

Beantwoorden

Juist omdat er veel mensen graag met munten willen blijven betalen, ieder kan er zijn eigen reden voor hebben, heeft Mohammed Chahim van de PvdA ervoor gezorgd dat er een aantal muntautomaten beschikbaar blijven, met name op veel bezochte plaatsen.
Gepast Parkeren kan met één pasje al in bijna het hele land, dat is juist een van de voordelen. Op veel plaatsen is het parkeren ook iets goedkoper dan zonder die pas en dat weegt weer op tegen de transactie-kwartjes. En je betaalt voor precies de tijd dat je aangemeld bent, dus je hoeft niet “voor de zekerheid ” voor een een uur muntgeld in de automaat te doen of met je pinpas te betalen als je achteraf gezien maar een half uurtje nodig had.
En met nummerherkenning rij je heel gemakkelijk parkeergarages in en uit en het parkeerterrein van het Elkerliek op en af. Geen kaartjes pakken, geen kaartjes in de automaat wurmen.
ikke2, Dan en Bart gaven al goede tips wat dat betreft.

Beantwoorden

@ikke2 op dinsdag 11 april 2017 om 22:41:

Vanaf 1 april 2017 kun je in Deurne elke dag gratis parkeren tot 13.00 uur.

Beantwoorden

Update:
Inmiddels ruim 16.800 deelnemers bij ‘Gepast Parkeren’
Zondag 7 mei waren er 16.475 deelnemers aan ‘Gepast Parkeren’. Dat blijkt uit de nu bekend gemaakte uitslag van een prijsvraag tijdens het Rondje Helmond die dag. In de 2 tussenliggende maanden is dat aantal inmiddels opgelopen tot ruim 16.800.
Op 1 november 2012 werd Gepast Parkeren in Helmond geïntroduceerd met kortingsregelingen voor de de deelnemers in de gemeentelijke parkeergarages. 2 Weken na de invoering zat het aantal deelnemers boven de 2 duizend en in december 2014 meldden de 10.000 én 11.000ste deelnemer zich aan. Eind vorig jaar werd besloten dat de korting dit jaar (1,53 in plaats van 2,05 euro) in de parkeergarage Boscotondo, City en Doorneind gehandhaafd blijft.
Aan die prijsvraag tijdens dat fietsevenement in mei deden in totaal 131 personen mee. Hun gokjes liepen uiteen van 9 tot 120 duizend. De schatting van de heer A. van der Vorst was met 16.450 de beste en daarmee won hij een parkeertegoed van 300 euro. De tweede prijs ging naar de heer J. Bijnen die 16.528 had opgegeven, mevrouw H. Bosch – Ketelaars werd met 16.398 derde. Dat trio werd vrijdagmiddag met wethouder Erik de Vries in het zonnetje gezet.
PressVisuals.com maakte de onderstaande foto.

Beantwoorden

Nog een reden om niet met de auto naar de stad te gaan… gelukkig woon ik er dichtbij. Ik wil niet dat elke stap die ik neem gezien kan worden.. Ik wil gewoon contant kunnen betalen.

Beantwoorden

Parkeren!! Het zou gewoon gratis moeten zijn !
Waarom ?? Omdat het kan ???

Beantwoorden

Als ik niet beter zou weten dan zou ik denken dat http://www.parkerenhelmond.nl een malafide website is. Het ding staat vol met spelfouten.

Beantwoorden

Net als alles pikken we met z’n allen wat ons opgedrongen wordt. Het wordt nog veel erger en niemand, maar dan ook niemand staat op en zegt, en nu gvd is het afgelopen met jullie beleid, hier in Helmond en in Den Haag. We worden langzaam in alles de keel dicht geknepen, We staan erbij en kijken er naar…………………met de telefoon in de aanslag, precies zoals de overheid het wil. Makke schapen die appen, gamen, niet meer communiceren, te duf om nog iets te ondernemen. Nou, wees een echte slaaf en klaag niet!

Beantwoorden

Twan , er is 1 partij die dit alles wel wil oplossen, maar die partij wordt dan ook stelselmatig buitenspel gezet en gedemoniseerd.

Beantwoorden

gewoon een goed plan.
Snel voor de gehele stad invoeren.

Beantwoorden

@Twan Peeters op zondag 9 juli 2017 om 15:17:

En wat heb jij al ondernomen dan Twan? Of ben jij net zo’n mak schaap als ons?

@Andre op zondag 9 juli 2017 om 17:39:

En wat vind je ervan dan Chahim van de PvdA ervoor gezorgd heeft dat niet alle muntautomaten verdwijnen?

Beantwoorden

ik vind geld nog het fijnste ..heb niet altijd me pin pas bij 🙁

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *