Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.540 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De politie hield gisteravond tijdens een actie in totaal 4 mensen aan in Eindhoven en Helmond die verdacht worden van betrokkenheid bij de teelt en handel in hennep.
Gedurende het onderzoek bleek dat er in en vanuit een woning aan de Garonnelaan in Eindhoven mogelijk drugs geproduceerd en verhandeld werd. Een 52-jarige man uit Best en zijn 24-jarige zoon en ex-vrouw uit Helmond waren als hoofdverdachten onderwerp van onderzoek.
In de Eindhovense woning werden de vader en een 37-jarige vrouw zonder vast woonadres aangetroffen en aangehouden. De recherche trof een professionele hennepkwekerij aan met totaal weliswaar slechts 12 planten, echter van een kennelijk uitzonderlijk formaat en kwaliteit met een totaal gewicht van bijna 22 kilo. In een andere kamer in het huis was een professionele verwerkingsruimte ingericht, waar de henneptoppen konden worden geknipt, gedroogd en verpakt. Daar trof de politie nog eens ongeveer 15 kilo kant-en-klaar voor de handel verpakte toppen aan. De geschatte straatwaarde van de aangetroffen toppen wordt geschat op ongeveer € 150.000,-. Ook de woning van de moeder en zoon aan de Karperlaan in Mierlo-Hout werd doorzocht. Op dat moment was daar niemand aanwezig. De politie nam er enkele tientallen xtc-pillen, een kleine hoeveelheid hennep en enkele honderden euro’s aan contant geld in beslag.
Ook de moeder en zoon werden maandagavond aangehouden. De zoon werd tijdens de actie elders in Helmond in zijn kraag gepakt. Zijn moeder werd door de Koninklijke Marechaussee op het vliegveld Eindhoven aangehouden. Zij is inmiddels aan de politie overgedragen.
Uit verder onderzoek moet blijken wat een ieders rol van de aangehouden verdachten is bij de kweek en verhandeling van de hennep. Het viertal is in verzekering gesteld en blijft daarom voorlopig vastzitten voor verhoor. Specialisten van de financiële recherche berekenen wat de verdachten door hun criminele activiteiten mogelijk hebben verdiend zodat dit later in het strafproces kan worden terug gevorderd.

In de reacties hieronder staan de updates.

3 reacties:

Gezin veroordeeld voor verwerken, verkoop en bezit hennep
De rechtbank in Den Bosch heeft een vader en zoon uit Eindhoven en Helmond veroordeeld voor onder meer het verwerken van hennep. De moeder heeft hier ook aan meegewerkt. De vader en zoon krijgen ieder een gevangenisstraf van 9 maanden. De moeder krijgt voor haar aandeel een taakstraf van 60 uur, waarvan 28 uur voorwaardelijk.
De vader en de zoon verwerkten in augustus en september 2015 meerdere keren hennep voor de bevoorrading van coffeeshops en de moeder werkte daar in augustus 2015 aan mee. Zoals je bij het bovenstaande bericht uit september deels ook kunt lezen, had de vader een grote hoeveelheid gedroogde hennep en 13 hennepplanten in zijn woning. De zoon had hennep, hennepproducten en 52 xtc-pillen in zijn bezit. Daarnaast gebruikte de zoon een valse werkgeversverklaring en een valse arbeidsovereenkomst om een hypothecaire geldlening te krijgen.
Bij het bepalen van de straf van de vader en de zoon weegt de rechtbank mee dat zij eerder veroordeeld zijn voor soortgelijke drugsfeiten. Voor de straf van de zoon weegt de rechtbank ook mee dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrift. Hij heeft bij het verkrijgen van de hypotheek ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen dat in hem als klant werd gesteld. De rechtbank legt de taakstraf van de moeder deels voorwaardelijk op om haar ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. De zoon pleegde de feiten in de proeftijd van een eerdere veroordeling. Daarom oordeelt de rechtbank dat hij de voorwaardelijke gevangenisstraf van die veroordeling, 4 maanden, alsnog moet uitzitten.

Beantwoorden

Voor de volledigheid de 3 volledige uitspraken van de rechtbank voor de moeder, haar zoon en de vader.

Beantwoorden

en hoe zit het met de elektra die ze gejat hebben die bij mij en jou in rekening gebracht word ?of is het weer zo van een kale kip kun je niet plukken ?.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *