Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.450 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

De kruising van de Mierloseweg en de Cortenbachstraat is door de politie op dit moment volledig afgezet. De politie zou met een tiental agenten met kogelwerende vesten aanwezig zijn. Enkele personen melden ons dat er er iemand met een wapen op een balkon staat te zwaaien. Er zou daarbij mogelijk geschoten zijn.
Zodra we meer weten, melden we dat natuurlijk in een reactie hieronder. Weet jij meer, laat het ook weten in een reactie hieronder.

16 reacties:

Met het wapen van Helmond zwaaien, dat schiet toch niet op.

Beantwoorden

Niet meer normaal pppfff

Beantwoorden

Alles af gesloten, cortenbachstraat en mierloseweg, daar gaat de buurt

Beantwoorden

Update 1:
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Vind het maar akelig, ik zit hier alleen vlakbij Gruyters niet goed dit keer als meeleester, dat weet ik zeker!!!

Beantwoorden

Duur grapje zo’n strijker uit de 90’s!!!!

Beantwoorden

Is er al verder nieuws? Wat is er precies gebeurd? Is degene al opgepakt? Racete straks ambulance en diverse politie auto’s voorbij…. ?

Beantwoorden

@Monique op donderdag 1 juni 2017 om 00:31:

Er lijkt weinig veranderd. Nog steeds alles afgezet, nog steeds een ambulance en heel veel politie op afstand, nog steeds niets te zien of te horen. Mensen mogen nog steeds niet in de buurt komen maar er is verder nog geen politie in actie te zien van deze afstand.

Beantwoorden

Ik zag het net ook idd. Zwaailichten en veel auto’s en alles afgesloten.

Beantwoorden

Update 2:
Een arrestatieteam van de politie, dat al bijna een uur gereed stond, is zojuist de woning binnengevallen, zo meldt een bewoonster. “Ze stonden het juiste moment af te wachten.”

Beantwoorden

Arrestatieteam valt nu binnen. Hopelijk is het nu snel (en veilig) gedaan…

Beantwoorden

Is dat Frank? Doe woont daar ergens. Die gaat tot het eindje.

Beantwoorden

Hij gaat nu de auto in. Helemaal van het paadje af. En weg zijn ze. Hup naar bed.

Beantwoorden

Update 3:
Zoals Hein hierboven vannacht al zei is de man aangehouden door het arrestatieteam. Pim Verkoelen maakte ook de onderstaande foto.

Op deze site staan nog 31 foto’s

Beantwoorden

Op de website van Omroep Brabant staat ook een kort filmpje.
https://omroepbrabant.bbvms.com/view/embed-responsive/2810547.html

Beantwoorden

Update 4:
De vannacht aangehouden man bleek bleek onder invloed van alcohol en was verward. Naar later bleek had deze 32-jarige man met een bibigun staan zwaaien. Hij is ingesloten voor verder onderzoek door de recherche. Dat liet wijkagent Henny Gehem vanmiddag weten.
Rond 21.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op het balkon van de flat aan de Mierloseweg een man met een vuurwapen stond. Daarop gingen direct verschillende politie-eenheden daarheen.
Om veiligheid te creëren voor zichzelf en eventuele omstanders werd door de collega’s een ruim gebied rond de woning aan de Mierloseweg afgezet. Ook droegen de agenten de zogenoemde schietvesten. Er werd een onderhandelaar ingeschakeld en het Arrestatieteam werd in kennis gesteld en kwam ter plaatse.
Omdat de onderhandelaar geen contact kreeg met de man in de woning werd uiteindelijk besloten om het Arrestatieteam in te zetten. Deze viel rond 1.00 uur de woning binnen en wist de bewoner van de flat aan de Mierloseweg onder hevig verzet aan te houden. Bij de aanhouding raakte niemand gewond. Omdat de man zeer verward gedrag vertoonde werd hij onderzocht door een specialist. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Na de aanhouding werd de woning doorzocht. Daarbij werd het nauwelijks van echt te onderscheiden imitatievuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *