Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
30reacties

De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief hebben vorige week ingestemd met een intentieverklaring tot fusie. De uitslag van een onderzoek naar de meerwaarde van samenwerking moet aan het einde van dit jaar definitief duidelijkheid geven.
Deze zomer spraken de fracties van beide partijen intensief over hun politieke agenda’s. Zij zien veel overeenkomsten en blijken in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s in onze stad.
De Helmondse gemeenteraad kent momenteel 13 politieke partijen/fracties. 4 daarvan zijn lokale partijen waarvan 3 in de oppositie. Deze versnippering in de gemeenteraad is volgens Helder Helmond en Helmond Aktief (met respectievelijk 3 en 1 raadszetel) niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen in de raad voorrang te geven. Dit was voor hen een belangrijke reden om het onderzoek naar samenwerking te starten.
Op de bijgaande foto zie je de bestuursvoorzitters Cor Koolen (Helder Helmond) en Sjef van Tilburg (Helmond Aktief) de intentieverklaring tot fusie tekenen. De fractievoorzitters Michael Rieter (Helder Helmond) en Berry Smits (Helmond Aktief) staan erbij. Die 2 werden in 1998 voor het eerst raadslid voor de niet meer bestaande partij Helmondse Belangen. 

In de reacties hieronder staan updates.

30 reacties:

Lijkt mij een goede zaak dat Helmond Aktief en Helder Helmond samengaan. Veel succes!

Beantwoorden

Goed dat ze samen gaan dan hebben we niet meer twee keer niks. Deze partijen kunnen zich beter opheffen, hebben geen enkele positieve bijdrage in de gemeentelijke politiek vooral die Berry Smits is al jaren een blamage voor de gemeente politiek. En Michael Rieter loopt weg als hij het woord niet krijgt is net een klein kind met zijn gedrag.

Beantwoorden

@Ben op vrijdag 4 september 2020 om 09:02:

Ik vind dat juist erg betrokken Helmonders. Maar de poppetjes zijn niet zo belangrijk vind ik en smaken verschillen. Het gaat toch om hun standpunten? Welke standpunten vind je niet goed van die partijen?

Beantwoorden

Samenwerking is altijd goed als dit het belang van de burgers ten goede komt. Ik wens de betrokkenen een vruchtbare samenwerking toe.

Beantwoorden

@Rijpelaar onzin zoals een nachtburgemeester. Ze hebben helemaal niks met inwoners van Helmond, dit zijn nou juist de clubs die je op de markt tegen moet komen en waar ze dan ook aanspreekbaar zijn.

Beantwoorden

@Ben op vrijdag 4 september 2020 om 11:50:

Dag Ben, Waar baseer je op dat we niks met de inwoners van Helmond van doen hebben? Zo te horen ken je Helder Helmond niet en weet je totaal niet wat we doen als partij. We nodigen je bij deze uit om een keer aan te sluiten bij het Buurtcafé Helder Helmond.

P.s. We zijn erg benieuwd naar het antwoord op de vraag die Rijpelaar u gesteld heeft: ”Welke standpunten vind je niet goed van die partijen?”

Beantwoorden

Ik ben erg benieuwd naar de mogelijke fusie. Hopelijk kunnen de partijen elkaar versterken door te fuseren.

Ik wens de beide partijen bij deze alvast veel wijsheid toe,

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam

Beantwoorden

@HelderHelmond noem mij maar eens wat dingen die jullie voor elkaar hebben gekregen voor de inwoners, zal niet zo’n lange lijst zijn. Als voorbeeld noem ik jullie opstelling in de zaak Stadswacht jullie fractievoorzitter vond de directator een geweldige man was fel gekant tegen zijn ontslag hiermee schoffeerde meneer vele Helmonders. Toen Michael het woord een keer niet kreeg tijdens het debat liep hij als een misdeelde kleuter weg. Dan dat gezeur over een nachtburgemeester wat een onzin. Barry Smits dan, hij had geen onregelmatigheden gezien bij de Stadswacht, nee dat klopte mensen die iets wilden zeggen werden door de directator zorgvuldig bij Barry weggehouden. Kijk en wat hebben jullie dan bereikt? Het is een puinhoop in het centrum overal wordt de regels met voeten getreden omdat de plucheclubjes als Helder Helmond en Helmond Aktief niet luisteren naar inwoners van Helmond die het echte verhaal kennen. Net als de vriendelijke van Michael die zegt dat er niks aan de hand is op Zuidende, ze woont zelf langs die racebaan. Nou ik hoop dat ik genoeg dingen heb verteld er zijn er nog wel meer maar die zal ik maar niet openbaar maken. Oh en NEE ik ga niet in op jullie zoveelste uitnodiging om een keer te komen praten bij het buurtcafé.

Beantwoorden

Net als de vriendelijke van Michael moet zijn: Net als de vriendin van Michael

Beantwoorden

Zal niets uit maken.
Helder Helmond is een partij zonder ruggengraat, wat Helmond actie tot nu toe bereikt heeft is mij niet duidelijk.

Beantwoorden

Over je eigen schaduw springen om meer in de spotlight te komen. Ervaren Helmondse rotten hebben iets geleerd. Ik vind het een goed plan. Suces beiden. En verschil van meningsuiting op tijd slechten.

Beantwoorden

@Ben probeer eerst eens mijn naam correct te schrijven! Berry Smits

Beantwoorden

@Berry Smits, u zou er ook voor gekozen kunnen hebben een inhoudelijk antwoord te geven.

Beantwoorden

@Ben op vrijdag 4 september 2020 om 11:50:

Ben. u komt kennelijk niet vaak op de markt? Juist daar melden zij zich regelmatig, je moet hen alleen willen zien.
Wat de nachtburgemeester betreft, is dat iets voor U ?

Beantwoorden

@Berry Smits, toevallig deze keer wel maar eigenlijk kan ik op mijn computer jouw naam niet correct schrijven, dan begint het toetsenbord te kotsen.

Beantwoorden

@D.v. Hagen op zaterdag 5 september 2020 om 14:11:

Nee dank je een dorp als Helmond heeft geen nachtburgemeester nodig, en ja ik kom regelmatig op de markt maar ze durven mij niet eens aan te spreken de helden op sokken

Beantwoorden

Beste Ben,

Als politiek onafhankelijk persoon kan ik je verzekeren dat Helder Helmond zowel tijdens, als na verkiezingstijd in het centrum (zaterdag; Veestraat en Markt) van Helmond zichtbaar is geweest.

Zowel met Michael als met Martijn valt met reden te discussiëren.
Gehoord worden betekent niet per definitie ‘mee eens zijn’.

In deze context vind ik je uitspraak “… ze durven mij niet eens aan te spreken …” zeer arrogant en zelfingenomen overkomen.

Beantwoorden

@Ben op zondag 6 september 2020 om 11:14:

Voor u is de discussie gesloten wat mij betreft

Beantwoorden

@stapper.Een ieder zal zo zijn eigen ervaringen hebben, een ieder mag daar voor uitkomen en dat is een prima zaak.
Persoonlijk heb ik slechte ervaringen met de Fam Rieter en acht ze onbetrouwbaar.

Neemt niet weg dat men zich durft te profileren, iets wat in Helmond al niet te vaak gebeurd. Het gaat erom dat men grote woorden in daden durft om te zetten.

Het topic was echter een fusie met Helmond actie. Ik denk dat dit geen slimmer zet is. Er zijn betere manieren om aan zetelwinst te komen.

mvg

Beantwoorden

@Stapper ook ik zie die mensen regelmatig staan ken ze namelijk niet alleen van horen zeggen. Dan loop ik bij de kraam langs en als ik iemand aan wil spreken kijken ze weg en zorgen ze dat ik de kans niet krijg. U kunt het arrogant en zelfingenomen vinden maar het zijn feiten. Maar zoals de persoon hierboven al in zijn reactie zei:” Er zijn andere manieren om meer zetels te krijgen dan een fusie.” Ook al is het natuurlijk beter dat die kleine zetelrovers partijtjes verdwijnen.

Beantwoorden

@Ben een kotsend toetsenbord! Nou daar kun trots op zijn. Ik zou die zeker koesteren. Overigens wat beteken jij voor de samenleving?

Beantwoorden

@Berry beter om niet te reageren. “Eerste impulsieve reactie is: ik reageer”. Maar vervolgens ben je bij wijze van spreken langer bezig om de rust terug te krijgen,niet bepaald bevorderend. Dus je maakt een afweging wanneer je reageert en wanneer niet. Je laat je kennen.

Beantwoorden

Alles wat hierboven beschreven staat door diverse personages deed mij van binnen de boel nog meer versterken om me voorgoed af te keren van de lokale politiek. Landelijk was ik al eerder totdat bsluit gekomen……Ongeloof, op een kleuterschool is meer diepgang te bespeuren.

Beantwoorden

Je mag hopen dat Helder Helmond, gezien de reacties van dhr Smits geen verdere invulling gaat geven aan dit onzalige plan.

Beantwoorden

@Berry ik zal hier maar geen opsomming geven van wat ik allemaal voor de maatschappij heb betekend zal je waarschijnlijk iets teveel worden.

Beantwoorden

Wat een zielepoot die Ben.

Beantwoorden

Update 1:
Helder Helmond en Helmond Aktief fuseren
de ondertekeningDe leden van Helder Helmond en Helmond Aktief hebben ingestemd met samenvoeging. De 2 politieke partijen gaan onder de naam Helder Helmond samen de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in.
De leden van beide lokale partijen zijn inmiddels opgegaan in een vereniging waarvan het bestuur bestaat uit bestuursleden van de partijen en met als voorzitter Sjef van Tilburg (Helmond Aktief). In september kiezen de leden een lijsttrekker, daarna (op 1 oktober) sluit de fractie van Helmond Aktief zich definitief aan bij Helder Helmond.
Voorzitter Helder Helmond Cor Koolen: “de samenvoeging van partijen zal de stem van de lokale politiek sterker maken. De huidige versnippering in de gemeenteraad is niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen voorrang te geven”. Voorzitter Helmond Aktief Sjef van Tilburg: “in de praktijk denken we vaak hetzelfde over politieke thema’s die belangrijk zijn voor Helmonders. Bundeling van krachten is dan logisch”. De beide fractievoorzitters Helmond Aktief, Berry Smits, en Helder Helmond, Michael Rieter, zijn blij met deze stap van de leden. “Wij gaan nu nog meer samenwerken en zullen ons nu voorbereiden op samenvoeging van de fracties per 1 oktober. We zien niet om naar het verleden en werken samen aan de toekomst van Helder Helmond”.

Beantwoorden

Update 2:
Bach Plus sluit zich aan bij Helder Helmond en Helmond Aktief
De fractie van Bach Plus heeft besloten zich in de gemeenteraad van Helmond aan te sluiten bij de fracties van Helder Helmond en Helmond Aktief. De samenwerking start direct en zal ertoe leiden dat Jacqueline Bach op 1 oktober samen met de fractie van Helmond Aktief overstapt naar de fractie van Helder Helmond. Samen zijn zij goed voor 5 van de 37 raadszetels.
In het voorjaar van 2020 spraken de 3 intensief met elkaar over hun politieke agenda’s en bleken zij in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s die van belang zijn voor de Helmonders. Jacqueline Bach: “als eenmans(vrouw)fractie is het niet gemakkelijk om bij alle onderwerpen in de gemeenteraad je eigen geluid te laten horen. Samenvoeging met anderen die politiek vaak hetzelfde denken over de belangen van onze inwoners, zal effectiever zijn. We kunnen dan thema’s beter uitdiepen waardoor het lokale belang sterker betrokken kan worden in de besluitvorming van de gemeenteraad”.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 22 maart 2021 om 14:45:

Verstandig besluit van mevrouw Bach: Samen sterk staan is beter dan moederziel alleen opereren.
Veel succes!

Beantwoorden

Gefeliciteerd mevrouw Bach, lijkt me een goede partij wat ik zo’n beetje over hun lees. Goed dat u ook de versnippering tegengaat!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *