Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Morgenavond van 18.30 tot 19.30 uur vindt in de Cacaofabriek de start van de Helmondse verkiezingscampagne plaats waarbij een ieder die dat wil aanwezig kan zijn. Burgemeester Elly Blanksma houdt daar een kort openingswoord en vervolgens gaan de lijsttrekkers van de 13 partijen gezamenlijk de Stemhulp invullen. Hierna gaat die Stemhulp officieel ‘live’, waardoor die voor elke Helmonder te raadplegen is.
Donderdag starten een aantal verkiezingsacties. Zo wordt er om 08.00u ’s ochtends een grote aftelklok op de Markt geplaatst, die aftelt tot aan de verkiezingen. Daarnaast worden op alle plekken waar stembureaus komen grote stoepstempels geplaatst met de tekst ‘stem hier op 21 maart’. Iedereen die in de Stadswinkel komt, krijgt informatie over de verkiezingen mee in de vorm van een rood potloodje en toeter. Daarnaast wordt in heel Helmond op tv-schermen geadverteerd en komen overal posters te hangen. Ook zijn filmpjes van de 13 deelnemende partijen te vinden op www.helmond.nl/verkiezingen.
Om de opkomst te bevorderen, worden ook de volgende campagneactiviteiten georganiseerd:

  • In de Cacaofabriek zijn er op woensdag 28 februari, dinsdag 6 en 13 maart 3 gratis toegankelijke politieke, muzikale cafés. Lijsttrekkers vertellen aan de hand van hun favoriete nummers over zichzelf, hun partij en het verkiezingsprogramma. Middels zelfgekozen muziek laten zij hun stem horen. De avonden zijn bedoeld om kiezers op een informele manier kennis te laten maken met de lijsttrekkers.
  • Om jongeren naar de stembus te krijgen wordt een brief gestuurd naar alle first en second time voters. Daarnaast is er een filmpje opgenomen met jongerenambassadeurs. Via social media zal er gericht geadverteerd worden op deze doelgroep. Ook is er voor het eerst een stembureau op het ROC in Helmond.
  • Op maandag 12 maart worden tijdens de wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Den Bosch flyers uitgedeeld onder de supporters. Op de beeldschermen in de businessclub wordt reclame gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen en wordt daar op de verkiezingsdag woensdag 21 maart voor het eerst een stembureau geopend.
  • Dinsdag 20 maart wordt in de Cacaofabriek de Verkiezingsavond georganiseerd. Deze avond vormt de afsluiting van de campagne en de start van de verkiezingen. Het wordt een informele en feestelijke avond met muziek, waar alle politieke partijen zich voor de laatste keer laten zien middels een ploegenpresentatie. Om 00.00 uur opent de burgemeester het eerste stembureau en kunnen de eerste stemmen worden uitgebracht.

In een reactie hieronder staat een update.

14 reacties:

Update 1:
De 13 filmpjes van de partijen die deelnemen aan de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart:

Beantwoorden

Mooi gemaakte filmpjes van D66 en de VVD vind ik.

Beantwoorden

Update 2:
De Helmondse Stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen staat nu online op https://helmond.mijnstem.nl/survey/185a63077a9a3ee/start

Beantwoorden

Zojuist was de officiële aftrap van de verkiezingscampagne in de Cacaofabriek en vulden de lijsttrekkers de Stemhulp in:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 21 februari 2018 om 17:55:

Ik denk dat ik maar 50PLUS ga stemmen.
Verder geen nadere toelichting!!

Beantwoorden

Helemaal mee eens Eddy, al de anderen zijn list en bedrog, Ze zijn niet te vertrouwen. Hier in Noord hebben nog steeds mensen verdriet over het wegnemen van Wijkcentrum de Terp. Het gekronkel en gemanipuleer van de politiek is allerdaags geworden. Belangenverstrengeling en Eigen vriendjes gaan voor politiek. dus, voor mij ook 50 PLUS!

Beantwoorden

@Twan Peeters op donderdag 22 februari 2018 om 07:57:

Respect voor je keuze Twan, maar mijn opmerking was wat cynisch bedoeld met verwijzing naar de stemhulp waarin zij op geen enkel punt ter motivering een toelichting willen of hebben gegeven. 🙂
Dat vind ik een beetje jammer t.o.v. alle andere partijen die wel een toelichting of nuance aangeven in de antwoorden op de gestelde vragen in de stemhulp.

En dat miste ik een beetje bij de antwoorden van 50PLUS.
Ik begrijp het ook niet zo goed waarom ze nergens die toelichting geven, een gemiste kans voor ze volgens mij.
Maar verder niks met die partij, maar mijn keuze valt ergens anders op, laten we hopen op een goede opkomst! 🙂

Groeten

Beantwoorden

Nou, mooie stemwijzer, als je hem gewoon maakt komt er bij mij een partij uit die totaal niet bij mij past en het met de voor mij belangrijkste vragen niet eens is…. Ga ik de voor mij 4 belangrijkste vragen 1 op 1 vergelijken (zonder de schuifregelaars te gebruiken) bij de partijen, dan kom ik tot een heel andere uitkomst dan wat de stemwijzer in eerste instantie aangeeft.
Kortom, de schuifregelaars zijn zeer misleidend en van veel te grote invloed, het was beter geweest met de keuze JA, NEE en NEUTRAAL en de keuze “laat deze vraag zwaar wegen”.
Dus, let op mensen.

Beantwoorden

Gisteren is op de Markt het aangekondigde aftelbord met daarop Nieky Holzken geplaatst. Daarop wordt afgeteld naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Beantwoorden

Beste Eddie,

Ik ben het helemaal met u eens dat het meer dan jammer is dat 50 plus geen toelichting of nuance heeft aangegeven bij de stellingen van de stemwijzer. Ik denk dat het voor hen ook heel lastig wordt om een goede redenering weer te geven van de maatschappelijke vraagstukken die in Helmond spelen. Het gehele jaar 2017 is er geen raadslid van hen bij de vergadering van de commissie Maatschappij aanwezig geweest. In deze commissie waar de gehele portefeuille van het sociaal domein onder valt behelst juist deze onderwerpen die voor hen van groot belang zouden moet zijn. Armoedebestrijding, Wmo, ouderenzorg, huishoudelijke hulp etc wordt in deze commissie uitgebreid behandeld. Nummer 1 en 2 op de huidige lijst van 50 plus hebben nu ook zitting in de gemeenteraad. Jammer, een flinke gemiste kans. De afwezigheid van de lijsttrekker van 50 plus is overigens gewoon terug te vinden in de notulen van de desbetreffende commissie.

Beantwoorden

@Twan Peeters op donderdag 22 februari 2018 om 07:57:

Beste Twan ( en Eddie ) heb je al eens bekeken hoe ondemocratisch 50 Plus aan haar lijsttrekker en nr. 2 zijn gekomen? Niet? zou ik eens doen dan piep je wel anders. Geen inspraak werd geduld! Provinciaal bestuurdere ne regioconsulent hadden dit samen met de 2 heren bekonkeld@

Beantwoorden

Schattige filmpjes die mij als kiezer over de streep moeten trekken. Eronder (anonieme) reacties van het niveau dorpspomp. Politici doen toezeggingen die bij voorbaat al niet waargemaakt kunnen worden. En na de verkiezingen duikt iedereen weer 4 jaar onder. Ik denk dat alleen een sterke regio Eindhoven – Helmond met een sterk & daadkrachtig bestuur met mandaat wat kan betekenen voor de inwoners. Niet dit.

Beantwoorden

Beste ex-50 plussers en Eddy:

ik ben de boel gaan napluizen en je hebt gelijk. Ik ben de rest ook aan analyseren. Het zal niet meevallen een goede partij te vinden die echt! iets voor de ouderen gaat betekenen. Als ik die filmpjes bekijk, o.a. van Helmond Actief, dan zakt m’n broek af. Nee, het wordt nog wat met m’n keuze voor 21 maart.

Beantwoorden

Sp zou je zeggen,we hebben nu op zorg dat sociaal beleid….. maar heb vd week van iemand gehoord dat de eigen bijdrage van zijn hulpmiddel nog even gauw met dikke 70% verhoogd word, alvorens er (misschien) een streep door gaat. Die man word dus nog ff gauw een pootje uit getrokken.
Qua standpunten eindigen er bij mij zo’n 10 partijen tussen 61 en 70% op de stemwijzer, nou zeg t maar …..streepje dan maar wat naar links of rechts? Vul ik deze bij het ed in staan de onderste partij ineens weer boven. Wat willen ze nu eigenlijk wel echt !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *