Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.690 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Aan de Kanaaldijk Noord West wordt het nieuwbouwproject De Groene Loper gerealiseerd. Op die plek stond voorheen de Kappa van Dam fabriek en een wilgenstruweel. Deze natuur is gecompenseerd aan de overkant van het kanaal, in natuurgebied De Bundertjes. De natuurcompensatie is inmiddels afgerond, binnen het beschikbare budget. Daarmee is aan de verplichtingen van provincie Noord Brabant voldaan.
De Bundertjes is een groen gebied tussen de Zuid-Willemsvaart en de woonwijk Helmond Noord. Het gebied kent, naast moerasbos en open water, ook graslanden en weiden. Het gebied is een belangrijke schakel in het stroomgebied van de Oude Aa. Door de natuurcompensatie is de natuurontwikkeling van het gebied verbeterd. De gemeente heeft voor nu een beheerplan opgesteld tot 2020. Te zijner tijd wordt bekeken naar een plan voor de jaren daarna.
Bewoners uit Helmond Noord hebben zelf hun steentje bijgedragen aan de natuurcompensatie in De Bundertjes. Tijdens een Natuurwerkdag in 2012 hielpen zij mee met het inrichten van het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *