Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.744 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Zal koningin Maxima in mei het jaarlijkse Appeltje van Oranje uitreiken aan een Helmondse organisatie? Het zou zo maar kunnen, want Nei Skoen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is voor de prijs genomineerd. Deze stichting beoogt nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren voor mensen die kampen met tegenslagen in het leven. Dit alles onder de leuze “samen leren, samen ontwikkelen en samen herstellen”.
De jury van het Oranje Fonds nomineerde in totaal 40 organisaties voor de prijs. Tot en met 20 januari kan het publiek online stemmen op de organisatie van haar keuze. Voor Nei Skoen kun je hier stemmen. Daarna volgt een shortlist en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste 10 genomineerden. En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen.
Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, reikt aan 3 winnaars een bronzen beeldje uit dat werd gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit kennis, netwerk, geld, tijd, aandacht en erkenning. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

In de reacties hieronder staat een update.

2 reacties:

Effe de link doorgezet. Reeds drie stemmen erbij. Voor Nei Skoen natuurlijk.

Beantwoorden

Update:
Geen Appeltje van Oranje voor Nei Skoen, zij behoorden niet tot de 12 organisaties die de meeste stemmen in de wacht wisten te slepen. Net als alle deelnemers kregen zij een cheque met een geldbedrag van 1500 euro. Ruim 60.000 mensen brachten een stem uit.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *