Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

 

Vrijdag 29 maart

Helmonder aangehouden na uitgeven vals geld
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.00 uur op vakantiepark De Bikkels in Vlierden een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het uitgeven van vals geld.
De verdachte zou al enkele maanden op het park verblijven en om die reden donderdagmiddag een rekening hebben betaald. Omdat kort daarna bleek dat de bankbiljetten waarmee werd betaald vervalst waren, werd de politie ingeschakeld. Agenten konden de man vanmiddag op het park aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Zeer gevaarlijke zakjes medicijnen verloren in de binnenstad
De politie is op zoek naar 6 doorzichtige plastic zakjes, met hierin zeer gevaarlijke tabletten methadon en Promethazine.
Die zakjes met tabletten werden gisterochtend tussen 9:00 en 10:00 uur.verloren in de omgeving van de Beelsstraat en Zuidende (in de binnenstad). Methadon en Promethazine zijn volgens de politie zeer gevaarlijk bij inname. Daarom moeten ze zo snel mogelijk van staart en terug naar de eigenaar. Zie je deze zakjes of beter: heb je ze gevonden, bel dan meteen de politie op 0900 – 8844.

Donderdag 28 maart

Bord ter ere van 100 jaar Bibliotheek Helmond
Langs de invalswegen van Helmond staat nu een bord met een verwijzing naar het 100-jarig jubileum van de bieb. Want op 14 december 1913 werd in Helmond, als 1 van de eerste steden in Nederland, een openbare bibliotheek opgericht.
Dit hele jubileumjaar zijn er een aantal publieksactiviteiten, zoals de reeds eerder deze maand gehouden Voorleesestafette.

Buurman kreeg een kopstoot 
De politie heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur op de Kasteel Traverse een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van mishandeling.
Hij wordt ervan verdacht even daarvoor zijn buurman een kopstoot te hebben gegeven op de Beelsstraat. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan zijn gebit op. De mannen zouden al langer problemen met elkaar hebben.
Toen het 45-jarige slachtoffer op het politiebureau aangifte wilde doen, wees hij naar buiten. Tegenover het bureau stond namelijk zijn buurman bij het stoplicht. De verdachte is daarop direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

4 Roemeense vrouwen aangehouden na babbeltruc
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.15 uur op het Stationsplein in Helmond vier vrouwen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar uit Roemenië aangehouden na een babbeltruc.
Kort daarvoor kwam bij agenten een melding binnen dat een 75-jarige vrouw in een supermarkt aan de Noord Koninginnewal werd aangesproken door een andere vrouw. Ze zou zich voor hebben gedaan als doofstom en had papieren in haar hand, waarmee het slachtoffer werd afgeleid. Een tweede vrouw kwam vervolgens tevoorschijn en zou het slachtoffer op haar wang hebben gekust en daarna met de andere vrouw de winkel zijn uitgelopen. Bij het afrekenen van haar boodschappen merkte de oudere vrouw dat er geld uit haar portemonnee was verdwenen. Omdat er een goed signalement van de verdachten was en de politie direct werd gewaarschuwd, konden agenten op het Stationsplein het viertal aanhouden. De vrouwen zijn in verzekering gesteld. De betrokkenheid van het viertal bij de diefstal wordt onderzocht.

3 Roemenen stalen voor ruim 1000 euro parfum
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur op de Oude Aa een 23-jarige man en twee vrouwen van 28 en 26 jaar uit Roemenië aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een diefstal die kort daarvoor werd gepleegd bij een drogisterij aan de Elzaspassage.
Surveillerende agenten zagen de mannelijke verdachte uit de passage rennen, gevolgd door een beveiliger van de drogisterij. Een onbekend gebleven omstander kon hem tackelen, waarop de man viel en agenten hem arresteerden. Twee vrouwen die ook betrokken zouden zijn bij de diefstal konden ter plaatse worden aangehouden. Bij de verdachten werden twee geprepareerde tassen aangetroffen met daarin voor ruim 1000 euro aan parfum. De politie onderzoekt de zaak verder en het drietal is daarom in verzekering gesteld.

Woensdag 27 maart

7 City-bezoekers aangehouden
In het winkelgebied in het centrum hield de politie vanmiddag maar liefst 7 bezoekers aan. 4 Dames werden aangehouden voor beroving middels een babbeltruc. Ook 3 winkeldieven moesten mee naar het politiebureau  Dat liet wijkagent Marco van Bree weten.

De vermiste Michael Tans blijkt overleden
Het stoffelijk overschot van de vermiste Michael Tans is aangetroffen, zo meldde de politie vandaag.
De toen 38-jarige Helmonder werd sinds 26 februari 2012 vermist. Hij vertrok rond 12 uur ‘s middags op zijn fiets. Hij zou naar familie in Brouwhuis gaan, maar kwam daar nooit aan.
Update om 17.45 uur:
Michael Tans is gevonden in Duitsland in de plaats Neuss bij Düsseldorf. Uit een DNA-test bleek dat hij het was. Het is onbekend hoe hij daar in Duitsland, op zo’n 100 kilometer van Helmond, is terechtkwam of wat hij daar deed. Volgens de Duitse politie zou hij een natuurlijke dood gestorven zijn.

Dinsdag 26 maart

Helmondse inbreker dankzij een DNA-match gepakt
De politie heeft via een DNA-match een woninginbraak opgelost die in februari 2013 werd gepleegd in De Mortel. De dader, een 41-jarige Helmond die bij de politie bekend staat als veelpleger, zit momenteel al vast voor een ander incident. De inbreker verwondde zich bij de inbraak. Hierdoor konden bloedsporen veilig gesteld worden door de technische recherche.

Pitbull gezocht die al 10 bomen vernielde
Een pitbull-achtige hond heeft in ruim een maand al 10 Helmondse bomen vernield. Het beest bijt zich zo hard in die bomen vast, dat het schors loslaat en de bomen na verloop van tijd kunnen/zullen sterven. De gemeente als eigenaar van deze bomen, gaat aangifte doen van deze vernielingen.
Wijkagent Jeroen Loohuis maakte vanochtend onderstaande foto van het resultaat op de Adonislaan in Helmond Noord. Wie meer weet van de hond en/of eigenaar kan bellen met 0900 – 8844 of 0800 – 7000.

300 Potten pindakaas voor Super Sociaal
Vandaag kreeg Super Sociaal 300 potten pindakaas van het Eindhovense internetplatform Schuldenplein.nl Op die manier wil die website hun steentje bijdragen aan personen die het moeilijk hebben in Helmond en omgeving.
In Helmond leven circa 400 huishoudens onder de armoedegrens. Super Sociaal wil die mensen tijdelijk helpen met levensmiddelen; met als doel weer te kunnen beschikken over voldoende eigen inkomsten om boodschappen te doen in de gewone winkel. Schuldenplein.nl helpt mensen via internet aan dienstverleners om uit de schulden te komen of om meer inzicht en controle te krijgen in hun financiële situatie.

Kleine vrachtwagen in de binnenstad uitgebrand
Maandagavond kort voor 23.30 uur is er op de Van Hoofstraat in de binnenstad een kleine vrachtwagen met vangnetten uitgebrand. De auto, die daar al enkele uren geparkeerd stond, is door een nog onbekende oorzaak gaan branden. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, konden de wagen niet meer gered worden. In de open laadbak van die vrachtwagen lagen vangnetten. In welke mate die zijn beschadigd is onduidelijk.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Correctie/update om 09.45 uur:
Marina liet ons vanochtend weten dat deze autobrand niet in de Van Hoofstraat was maar in een zijstraat, de Bisschop Herincxstraat. Zij maakte onderstaande foto van de vrachtwagen die op dat moment in lichterlaaie stond.
Wijkagent Maikel van Dijk vraagt getuigen van deze brand te bellen met 0900 – 8844 of 0800 – 7000.

 

Zondag 24 maart

File vanochtend vanwege TangoActie
Vanochtend vanaf 9.30 uur konden 150 automobilisten met flinke korting tanken bij Tango (bij de AH XL). Benzine ging weg voor 1,50 euro de liter, diesel voor 1,30 euro. Al voor 9.30 uur was er een file op Oostende. Sommige prijsbewuste Helmonders hadden zelfs extra jerrycans meegenomen om te vullen. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Om 10.20 uur begon het rustig te worden. De eerste 150 lijken te zijn geweest.
De reden voor deze TangoActie is de opening van hun 150ste onbemande tankstation in Someren (op de Witvrouwenbergweg naast de BoerenBond). Daar kun je nog de hele dag tanken voor die stuntprijzen. In de overige 149 andere vestigingen geldt of een ‘happy hour’-periode van maximaal 2 uur of 150 auto’s.
Kristel van Hooff zorgde voor onderstaande foto’s en bovenstaande info.

Vrijdag 22 maart

Groenkwartier Suytkade genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar
Het nieuwbouwproject Groenkwartier op Suytkade is 1 van de 5 genomineerden in de Zuid-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013. Een vakjury selecteerde hen uit de 70 inzendingen.
Groenkwartier (gelegen aan de noordzijde van Suytkade) wordt gekarakteriseerd door boomrijke autoluwe straatjes, omzoomd door de beekloop van de in ere herstelde Oude Aa. Dit aan het kanaal gelegen deel bestaat uit 15 starterswoningen, 32 patiowoningen en 6 kadewoningen en werd in juni 2012 opgeleverd. Het werd ontworpen door architectenbureau Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle.
Donderdag 25 april wordt de winnaar in de regio Zuid in de Verkadefabriek in Den Bosch bekendgemaakt. De genomineerde projecten uit de regio’s Zuid, West en Noord/Oost dingen mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar, die op 16 mei wordt uitgereikt. In totaal waren er dit jaar 257 inzendingen voor deze jaarlijkse verkiezing, die sinds 2006 georganiseerd wordt door de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

2 Auto’s uitgebrand in Brouwhuis
Om 23.21 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Damhertlaan in Brouwhuis. Toen zij aankwamen, bleken er 2 personenauto’s naast elkaar in brand te staan. De brandweer kon die auto’s niet meer redden en die brandden dan ook geheel uit. Volgens omstander zouden de wagens van een gezin zijn. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de politie doet onderzoek naar het voorval.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Update door de politie om 14.50 uur:
1 Van de 2 geparkeerde auto’s is in brand gestoken. Dat blijkt uit het sporenonderzoek van de politie. De tweede auto (die naast de brandende auto stond geparkeerd) vatte daarop ook vlam. Na het blussen zijn de vernielde voertuigen weggetakeld.
De politie startte direct met een buurtonderzoek maar dat heeft nog geen concrete informatie opgeleverd over de brandstichter(s). 1 Van de auto-eigenaren deed inmiddels aangifte. Getuigen die mogelijk iets verdachts zagen, kunnen contact opnemen met de politie, telefoon: 0900 – 8844 of anoniem 0800 – 7000.

Dinsdag 19 maart

Sein- en overwegstoring tussen Helmond en Eindhoven
Tussen Helmond en Eindhoven rijden minder treinen door een sein- en overwegstoring, zo laat de NS zojuist om 13.41 uur weten
Hou rekening met een extra reistijd van 15 – 30 minuten tussen Venlo-Eindhoven. De verstoring is naar verwachting van de NS rond 16.00 uur verholpen.
Update om 14.15 uur:
De verstoring is verholpen, het treinverkeer wordt weer opgestart, de vertraging neemt geleidelijk af. Hou nog rekening met een langere reistijd.

Maandag 18 maart

Ongeval met 4 auto’s op Deurneseweg, 1 lichtgewonde
Vanavond rond 18 uur was er een verkeersongeval waarbij 4 auto’s betrokken waren. Als gevolg van dit ongeval op de kruising Deurneseweg en Berkveld, moest 1 inzittende ter plekke in de ambulance onderzocht worden. Die inzittende kon daarna de weg weer vervolgen. Veder was er alleen materiële schade. Dat liet wijkagent Haci Koklu de weblog weten.

Zondag 17 maart

1 Gewonde bij een keukenbrand in ‘t Haagje
Als gevolg van een keukenbrand vannacht is een bewoner opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de rookontwikkeling. Die brand ontstond rond  middernacht in een woning aan de Bunstraat in ‘t Haagje. Om 00.21 uur werd de brandweer en andere hulpdiensten gealarmeerd.

Zaterdag 16 maart

5 Foto’s van de Wooden Light Parade in Mierlo-Hout
Vanavond trok de Wooden Light Parade door het centrum van Mierlo-Hout. Voor de vierde editie van deze lichtjesoptocht schreven zich 31 deelnemers in.
De gemeente doofde een deel van de straatverlichting in Mierlo-Hout, Jacky Pikaar maakte in de pikdonkere straten de onderstaande foto’s.

Vrijdag 15 maart

Engelseweg vanaf maandag deels afgesloten
Maandag start een aannemer, in opdracht van gemeente Helmond, met het relinen van de riolering onder de Engelseweg. Die werkzaamheden duren tot eind april. Tijdens het werk is 1 rijbaan van de Engelseweg, die richting de Kanaaldijk, afgesloten vanaf de Churchilllaan. De rijbaan richting de Lage Dijk blijft open voor het verkeer. De winkelboulevard aan de Engelseweg blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Verkeer vanaf de winkelboulevard richting de Kanaaldijk wordt wel omgeleid. De woonwijk Overspoor / Spoorstraat blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de oprit aan de Engelseweg.
Relinen kan het beste omschreven worden als het aanbrengen van een nieuwe binnenwand in de riolering. Dit gebeurt door een grote kous met hars door de rioleringsbuis te trekken. Het hars wordt dan afgezet op de binnenwand van de riolering. Het voordeel van deze methode is dat de riolering niet volledig hoeft te worden vervangen. Daardoor is het niet nodig om de weg op te breken.

Donderdag 14 maart

Het Rondje Helmond is gepimpt
De afgelopen maanden hebben de gemeente Helmond, de Fietsersbond en Stadspromotie Helmond samen met tal van vrijwilligers gewerkt aan een upgrading van Rondje Helmond. Wethouder Peter Tielemans heropent het Rondje Helmond zondag bij de markthal in Brandevoort om 11.30 uur. Daarbij worden nieuwe routeboekjes, nieuwe routebordjes en de op diverse plekken toegevoegde ‘layars’ gepresenteerd.
Volg je de routebordjes van deze 45 kilometer lange fiets- en wandelroute Rondje Helmond, dan kom je langs de mooiste plekjes van de stad. Op verschillende plaatsen naast de route zijn er extra bankjes en picknicktafels geplaatst. Ook staan er diverse informatieborden met leuke wetenswaardigheden over Helmond. Via het nieuwe layar-project kun je met je smartphone om je heen kijken en de omgeving tot leven brengen. Een 8-tal points of interest zorgen voor informatie over bijvoorbeeld de historie van het gebied of pand waar u voor staat.
De nieuwe routeboordjes hebben een nieuwe vormgeving. Ook is de route nu tweezijdig bewegwijzerd. De route is vanaf nu dan ook zowel linksom als rechtsom te fietsen, geheel bewegwijzerd.
Update op zondag:  9 Foto’s van de heropening van het Rondje Helmond

500 Keer te hard op de Rivierensingel in Brouwhuis
Op de Rivierensingel in Brouwhuis was gisteren een snelheidscontrole. Deze controle vond plaats mede op verzoek van de bewoners. Van de ongeveer 1900 passanten waren er  500 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid op deze 50 km-weg rondom deze wijk was 93 km/u, zo liet de politie weten.

Twitter Helmond

Woensdag 13 maart

Vrachtwagen gekanteld op Kanaaldijk
Kort voor 14.00 uur is een vrachtwagen gekanteld op Kanaaldijk Zuid-West ter hoogte van de afslag met de Vossenbeemd. De vrachtwagen was geladen met 32 ton veevoeder. De chauffeur bleef ongedeerd.
Niet de eerste omgevallen vrachtwagen deze maand, ook op 6 maart kantelde een vrachtwagen. Zie het bericht van 6 maart hieronder.
Harrie Grijseels maakte deze eerste foto:

Update om 18.14 uur:
De vrachtwagen kwam van het industrieterrein en nam de bocht op die kruising te ruim waarna het voertuig op zijn kant in de berm belandde.
De vrachtwagen ligt er nog steeds. Op dit moment wordt de grote hoeveelheid veevoeder uit het voertuig gehaald opdat de vrachtwagen niet scheurt als die weer recht overeind wordt getakeld. De bedoeling is om de vrachtwagen rond 21 uur weer op al zijn wielen te hebben staan.
Pierre de Wit maakte onderstaande foto:

Update om 18.55 uur:
Onderstaande 3 foto’s werden gemaakt door Jacky Pikaar:


Update om 21.11 uur:
De tank van de vrachtauto is zo’n beetje leeg en overgeladen naar een andere vrachtwagen, het optakelen van de vrachtwagen is begonnen. Onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels:

Update om 23.05 uur:
De vrachtwagen staat weer op zijn wielen.
Onderstaande 4 foto’s werden gemaakt door Jacky Pikaar (nummer 1 en 3) en  Harrie Grijseels: (nummer 2 en 4):

Origineelste pannenkoek door basisschool De Vendelier
Groep 7C van basisschool De Vendelier in Brandvoort maakte de origineelste pannenkoek voor de Nationale Pannenkoekendag. Het nieuwe restaurant Pannenkoek EnZo aan de Steenweg koos hun pannenkoek uit de inzendingen van de Helmondse basisscholen.
Omdat deze kinderen het beste recept instuurden, staat hun pannenkoek met de naam Pannenkoek à la Italiana, voortaan op de menulijst van Pannenkoek EnZo.
Vrijdag, op de Nationale Pannenkoekdag, gaan de 24 kinderen van deze groep (onder begeleiding van de keukenbrigade van Pannenkoek Enzo) pannenkoeken bakken voor de bewoners van Woonzorgcentrum Alphonsus. Na die gedane arbeid in Mierlo-Hout gaat de hele klas met juf Jarmilla zelf pannenkoek eten in Pannenkoek Enzo.

Vrachtwagen Leger des Heils door de middenberm
Vanochtend tussen 10.00 en 10.30 uur is een vrachtwagen van het Leger des Heils door de middenberm geschoten. Die staat nu tegen de richting in.
Dat ongeval gebeurde op de Deurneseweg ter hoogte van de McDonald’s. De politie heeft 1 rijbaan richting Deurne afgesloten. Dat liet Dee ons weten. Volgens een andere omstander vielen er geen gewonden.
Update om 11.35 uur:
De afgesloten rijbaan is inmiddels weer vrijgegeven.

Dinsdag 12 maart

40 Keer te hard op de Wolfsputter Baan
Maandagochtend was er tussen 9:15 en 11:45 uur een snelheidscontrole op de Wolfsputter Baan (N279). Op deze 80 km-weg werden in totaal 772 voertuigen gecontroleerd. Daarvan bleken er 40 te hard gereden te hebben. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur. Dat meldde de wijkagent in de Rijpelberg Francisca Kamphuis.

Man en vrouw op heterdaad betrapt op bewaakt bouwterrein
Op een afgesloten bouwterrein met camera’s bewaakte bouwterreinaan aan de Cortenbachstraat in Helmond West zijn dinsdag kort na middernacht een 23-jarige man uit Gemert en een 27-jarige vrouw uit Beek en Donk in de boeien geslagen.
Na een melding van een verdachte situatie op het bouwterrein gingen agenten dinsdagnacht poolshoogte nemen. Op het terrein troffen ze de twee verdachten aan, die hierop zijn aangehouden. In de omgeving van het bouwterrein troffen ze de auto van het duo aan. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. Tevens zijn diverse gereedschappen waaronder een betonschaar en diverse schroevendraaiers aangetroffen. Beide verdachten bleken in het bezit van een mes. Bij de man is tevens een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het is vooralsnog onduidelijk of spullen vanaf het bouwterrein vermist worden. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.
Update om 11.55 uur / 18.20 uur:
Het betreft het bouwterrein van Wijkhuis Brede School Westwijzer waarvan je live naar de bouwcam kunt kijken.

Maandag 11 maart

New Boemerang in Helmond West wordt T+Lab
In het voormalige cafetaria New Boemerang aan de 3e Haagstraat 67 komt een T+Lab. T+Lab wil de talenten van de (basisschool-) kinderen uit de wijk Helmond West zichtbaar maken en ontwikkelen. Daar worden de ouders, wijkbewoners en stagiaires van Helmondse opleidingen bij betrokken.
Het project is geslaagd als kinderen hun talenten ontdekken en hun dromen dichterbij brengen, het T+Lab een leerplaats voor studenten wordt en het bijdraagt aan een positiever klimaat in Helmond West. De “T+Lab-formule” heeft zich inmiddels bewezen in Eindhovense wijken zoals Woensel West en Tivoli. Maatschappelijke partners in Helmond West juichen de komst van het T+Lab toe, aldus de gemeente.
Eind 2011 kocht de gemeente dit pand na een reeks van incidenten die de eigenaresse te veel werden. Vanaf vrijdag wordt het gebouw gebruiksklaar gemaakt. Als je wil meehelpen, meld je dan aan bij Judith Bach van de LEVgroep via [email protected] Het Oranjefonds ondersteunt het opknappen van het pand. Het is de bedoeling om het project op 15 mei te starten en voorlopig voor een periode van 3 jaar.

Helmonder breekt Eindhovense parkeerautomaat open
Een man van 28 jaar uit Helmond is zondagmiddag aangehouden omdat hij een parkeerautomaat opengebroken zou hebben.
Stadswachten zagen rond 16.00 uur dat de man op de Fuutlaan in Eindhoven bij een opengebroken automaat stond. Ze hebben hem aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij had inbrekersgereedschap en voor enkele tientjes klein geld bij zich. De man had ook een snorfiets bij zich die als gestolen stond gesignaleerd. Alle goederen zijn in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Zondag 10 maart

2 Mannen aangehouden voor woninginbraak
De politie heeft zaterdagavond rond 20.15 uur op een parkeerplaats aan de Torenstraat in Helmond twee mannen (22 en 20 jaar) uit Helmond aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak.
Kort daarvoor kwam bij agenten een melding binnen dat er in een woning aan de Trompstraat (Helmond Oost) was ingebroken. In het huis was een kleine hoeveelheid bloed van een mogelijke dader achtergebleven. De daders zouden mogelijk gebruik hebben gemaakt van een personenauto, die gewaarschuwde agenten op de Torenstraat zagen rijden. Toen de auto stopte op een parkeerplaats sprak de politie de twee inzittenden aan. Eén van hen had een vers wondje aan zijn hand, mogelijk opgelopen bij de inbraak aan de Trompstraat. Het tweetal is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man mishandelt zijn vriendin en haar reagerende zoon
De politie heeft zaterdag rond 16.30 uur in zijn woning in Helmond een 38-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van de zoon van zijn 42-jarige vriendin.
Bij een ruzie in de woning zou hij met spullen uit de keuken hebben gesmeten en zijn vriendin daarna op de grond hebben gegooid. De 17-jarige zoon reageerde hierop en zou vervolgens door de man tegen zijn neus geslagen. Toen de jongen op de grond lag, zou de man hem tegen zijn hoofd hebben geschopt. De jongen liep als gevolg daarvan een bloedneus op. De gewaarschuwde politie kon de man in zijn woning aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Zaterdag 9 maart

Geen treinen tussen Helmond en Eindhoven
Tussen Helmond en Eindhoven rijden geen treinen door een aanrijding. Die aanrijding vond kort voor 20.00 uur plaats.
De extra reistijd bedraagt meer dan 60 minuten. De verstoring is rond 22.00 uur verholpen, zo verwacht de NS.
Update 20.33 uur:
Bussen van Bergerhof zijn onderweg om de gestrande reiziger te gaan vervoeren.
Update om 20.45 uur:
De beperkingen als gevolg van de aanrijding zijn voorbij. Hou nog wel rekening met een langere reistijd.

Vrijdag 8 maart

8 Jaar en tbs geëist voor steekpartij bij burenruzie
Een burenruzie in Brouwhuis leidde vorig jaar september tot een steekpartij. Daarbij raakte een vrouw van 55 jaar zeer zwaar gewond. De buurman stak de buurvrouw met 3 messen in haar gezicht, hals borst en maag. Dat vond plaats op de kruising van de Rivierensingel en de Impalalaan.
Met een mes in de rug bleef zij levenloos op straat achter. Nadat zij uit het ziekenhuis was ontslagen, zat de vrouw 3 maanden in een revalidatiecentrum omdat zij niet meer kon zitten en lopen. Op advies van haar psycholoog is ze uit Helmond verhuisd. Haar lichamelijk en geestelijke toestand is nog steeds slecht. De officier van justitie eiste vandaag een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging voor de toen 42-jarige buurman.

2 Helmonders meteen na hun inbraak in Veldhoven aangehouden
De politie heeft donderdagavond rond 23.00 uur twee mannen van 38 en 41 jaar uit Helmond, een 21-jarige man uit Nuenen en een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden.
De politie kreeg wat eerder de melding van een getuige dat er werd ingebroken in een woning aan de Provincialeweg in Veldhoven. De getuige zag de verdachten vervolgens weg rijden in een auto en kon deze beschrijven aan de politie. Die zag hen even later rijden en daarop werd een stopteken gegeven waaraan de bestuurder voldeed. In de auto bleken vier mannen te zitten. Twee van hen probeerden nog te vluchten, maar zij konden beiden al snel worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de mannen hadden getracht in te breken in de woning. Ook hadden zij de kentekenplaten van een in de buurt geparkeerde auto gestolen. Het viertal is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Ernstige aanrijding op de Aarle Rixtelseweg
Vannacht om 03.52 uur werden de ambulancedienst, politie en brandweer gealarmeerd voor een ernstige aanrijding op de Aarle Rixtelseweg. 3 Minuten later werd de traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team Nijmegen meteen opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Agenten zagen het ongeval gebeuren. Zij worden opgevangen op ‘t politiebureau. Harrie Grijseels maakte de eerste foto:

Update om 05.58 uur:
De auto is tegen een boom aangereden en kwam tegen een andere boom tot stilstand. De beknelde bestuurder (de enige inzittende) moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Daarna konden de ambulancebroeders aan de slag. De arts van de traumaheli is mee naar het ziekenhuis gegaan.
Ook onderstaande 8 foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Video-update om 07.57 uur:

Update om 13.11 uur met het officiële politiebericht:
Een 36-jarige man uit Mierlo is vrijdagmorgen rond 3.50 uur zwaar gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Aarle Rixtelseweg.
De man reed met zijn personenauto, komende uit de richting Aarle-Rixtel, naar Helmond. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste daarbij op een boom. De man raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. Ook de traumahelikopter is ter plaatse geweest. Het slachtoffer is uiteindelijk door de ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet nog verder onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Woonrijp maken Hertoghof en Gheynspark
Maandag 18 maart starten aannemers met het woonrijp maken van de nieuwbouwprojecten Hertoghof in Helmond West en Gheynspark in Mierlo-Hout. Bij beide projecten wordt de definitieve bestrating aangelegd. Door de weersomstandigheden was het niet eerder mogelijk de bestrating aan te leggen.
Bij Gheynspark, een project dat bestaat uit 11 nieuwe koopwoningen, worden parkeerplaatsen aangelegd en komt het trottoir en de paden naar de woningen. Er wordt gedurende ongeveer 2 weken gewerkt.
Bij Hertoghof, een project met 20 duurzame huurwoningen in Helmond West, krijgt de definitieve inrichting ook vorm. Het hofje wordt bestraat en er komen 2 grote ovale boomvakken. Er komt verlichting en een hekwerk. En bij de Haaglaan, aan de zijde van Hertoghof, wordt het trottoir definitief bestraat. De Haaglaan zelf behoudt voorlopig een tijdelijke bestrating, omdat die later nog wordt heringericht. Het woonrijp maken bij Hertoghof duurt zo’n 20 werkdagen.

Donderdag 7 maart

De 538 Limo was in de stad
Gisteren hadden 8 dames van Livera de dag van hun leven tijdens de 538 Limo Lunch. Deze uitgebreide lunch met verse broodjes, fruit en sapjes werd geserveerd in een zeer luxe limo van 11 meter met privé-chauffeur.
Een uur lang reden de lunchende Livera-dames uit de Elzaspassage met die limo door Helmond, Eindhoven en Geldrop. Dit was de prijs die Aniek Dams won door op het juiste moment te bellen naar het populaire Radio 538.
Aniek maakte en mailde onderstaande foto’s van de onvergetelijke lunch.

Oud bestuurslid CDA Helmond overleden
Stiphoutenaar Harry Stoop is deze week op 70-jarige leeftijd overleden. Voor de voormalige penningmeester en vicevoorzitter van de CDA-afdeling Helmond wordt zaterdag om 10.30 uur een afscheidsdienst gehouden in de St. Trudokerk in Stiphout. Daarna wordt hij begraven op de daarnaast gelegen begraafplaats.

Woensdag 6 maart

Omgevallen vrachtwagen op rotonde industrieterrein
Bij een ongeluk aan het einde van de middag is een vrachtwagen op zijn kant terecht gekomen. Dat eenzijdig ongeval vond plaats op een rotonde op de Rochadeweg. Het heeft er alle schijn van dat de vrachtwagen uit de bocht vloog.
De bestuurder van de omgevallen vrachtwagen bleef ongedeerd. Het verkeer kon er met moeite langs. De brandweer is het vervuilde wegdek om 17.45 uur gaan reinigen.
Brenda maakte de onderstaande 2 foto’s en berichtte de weblog.


Video-update om 22.10 uur:
Later vanavond werd de vrachtwagen met mest van Inland Terminal Veghel opgetakeld en weer op zijn wielen gezet:

Foto-update om 19.05 uur:
Op onderstaande foto’s het rechtzetten van de vrachtwagen en reinigen van het vervuilde wegdek. Deze 2 foto’s werden gemaakt door Kevin van de Waarsenburg.

Dinsdag 5 maart

Lavans 3 jaar langer naamgever stadion Helmond Sport
Afgelopen vrijdag heeft Lavans voor nog eens 3 jaar bijgetekend als naamgever voor het stadion van Helmond Sport. Deze naam prijkt al 3 jaar op de speelplek van Helmond Sport. Een succesvolle periode voor Helmond Sport dat steeds in de bovenste regionen van de Jupiler League meedraaide.
“We zijn blij dat dit echte Helmondse familiebedrijf zich ook voor de komende jaren aan ons wil verbinden”, aldus Commercieel Manager Antoine Beije.
“Voor Lavans is de doelstelling: bijdragen aan naamsbekendheid in de regio en daarbuiten zonder meer gehaald”, aldus Hans van de Goor van Lavans.
Wim van den Broek maakte de 2 onderstaande foto’s van de ondertekening en het stadion.

Fitland viert hoogste punt
Het Fitland XL complex op Suytkade, nadert haar hoogste punt. Vrijdagmiddag hijst Maarten van Kempen, eigenaar en directeur van Fitland, met de betrokken partijen definitief de vlag.
Als eerste opent de sporthal (met een capaciteit van 1200 supporters) haar deuren. Enkele weken later volgen de overige faciliteiten, waaronder een fitnesscentrum, wellnessresort, diverse horecagelegenheden, bowlingbanen en een hotel met meer dan 100 kamers.
De kracht van het concept Fitland zit volgens hen verborgen in de unieke, vaak publiek-private, samenwerkingen. Zo start Fitland XL Helmond Suytland een joint venture tussen de Zorgboog, ZuidZorg en Fitland; het Vitassist Zorghotel Helmond. Ook slaat Fitland samen met De Groene Campus en ROC ter Aa de handen ineen om van Suytkade een uitdagende omgeving te maken, waarin leerlingen van de diverse opleidingen in de toekomst binnen dit leerbedrijf praktijkgericht kunnen leren en werken.

2 Gewonden bij ongeluk in Henri Dunanttunnel
Kort na 7.30 uur vanochtend was er een ongeluk met 3 auto’s aan de Deurneseweg. Bij het ongeluk in de Henri Dunanttunnel (richting Deurne) vielen 2 gewonden. Hoe ernstig zij gewond zijn, is onbekend, een ingeroepen traumaheli werd geannuleerd.
Omdat het ongeval in de ochtendspits was, ontstond er een flinke opstopping met files. De Henri Dunanttunnel en een deel van de Wethouder van Wellaan zijn afgesloten.
Terwijl politie, ambulance en brandweer aan de ene kant bezig waren met dat ongeluk, rijden op datzelfde kruispunt richting centrum 3 auto’s achter op elkaar. Naar verluidt ontstond daarbij slechts blikschade.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Update om 10.55 uur:
Het ongeluk ontstond bij de verkeerslichten waar het verkeer stond te wachten voor het rode licht. Een achterop komend busje kon niet op tijd remmen en reed de auto’s van achteren aan. De bestuurder van aangereden wagens moesten door de brandweer uit het voertuig gehaald worden. Ze zijn met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. 2 Andere wagens raakten beschadigd door rond vliegende brokstukken en glas. De kruising richting Deurne is inmiddels weer opengesteld voor het verkeer. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Maandag 4 maart

Luidruchtig Café Ali Baba kan tot € 21.000 boete krijgen
Bij Café Ali Baba aan de Molenstraat 184 zijn klachten over geluidsoverlast gekomen vanuit de buurt. In opdracht van gemeente Helmond, heeft de SRE Milieudienst daarom in december 2012 geluidsmetingen uitgevoerd. Uit de metingen bleek dat de geluidsnorm (ruim) werd overschreden.
De gemeente heeft het beleid dat bij dergelijke overtredingen direct een last onder dwangsom wordt opgelegd. Dit gebeurt volgens de handhavingsstrategie ‘Zo handhaven we in Brabant’, die sinds 1 januari 2004 door de Brabantse handhavingsorganisaties wordt gehanteerd. Daarom is aan deze horecagelegenheid een last onder dwangsom opgelegd van 3.500 euro voor elke keer dat wordt geconstateerd dat de horecagelegenheid niet voldoet aan de geluidsnorm. Het maximum van de dwangsommen bedraagt 21.000 euro.
Dat liet de gemeente de weblog vandaag weten op onze vragen daarover.

Zondag 3 maart

Nieky Holzken wint professioneel boksdebuut
Nieky ‘The Natural’ Holzken won vanmiddag zijn eerste wedstrijd als profbokser overtuigend. De 29-jarige Helmonder sloeg in de tweede ronde de Duitser Anatolij Baron knock-out. Zijn profdebuut vond plaats tijdens het boks- en boksgala van Golden Glory Helmond, zie de foto.

Deurnese wegwerkzaamheden ook in Helmond merkbaar
Vorige week begonnen in Deurne vrij omvangrijke werkzaamheden aan de provinciale weg N270 tussen Helmond en Deurne. Tijdens het weekend van 23 en 24 maart wordt de N270 zelfs geheel gesloten. Bij 2 kruisingen komen  verkeerslichten, een parallelweg, een nieuw wegdek, een nieuw fietspad en oversteekplaats. In april hopen ze klaar te zijn.
Tot zover Deurne en weinig van doen met Helmond, zou je zeggen. Ware het niet dat al ter hoogte van Berkendonk de verkeerssituatie flink werd aangepast. Zie onderstaande foto’s van Harrie Grijseels:

Vrijdag 1 maart

Man (19) aangehouden voor poging zware mishandeling
De politie heeft donderdagavond om 19.10 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden voor poging tot zware mishandeling.
De man wordt er van verdacht dat hij woensdagavond om 22 uur in een woning aan de Dorpsstraat in Stiphout geprobeerd heeft een 20-jarige Helmonder neer te steken, ook zou hij hem bedreigd hebben. Beiden mannen wonen zelfstandig onder begeleiding van een zorginstelling. Woensdagavond kregen de twee ruzie waarbij het op een handgemeen uitdraaide. Volgens de aangever en getuigen had de verdachte opeens een mes in zijn hand waarmee hij probeerde te steken. De aangever duwde de verdachte van zich af. Het slachtoffer deed donderdag aangifte van dit feit. Met toestemming van de Officier van Justitie is de verdachte in zijn woning aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder onder meer door getuigen te verhoren.
Herstel van wegdek Heeklaan
Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Heeklaan. Op het gedeelte voor de verkeerslichten bij de kruising met de Kanaaldijk (ter hoogte van het sportpark van HVV Helmond) wordt het wegdek hersteld. Dit geldt alleen voor de rijbaan vanaf Mierlo-Hout richting de Kanaaldijk.
Op dat deel van de Heeklaan is het wegdek in een dusdanig slechte staat, dat dit nu met voorrang hersteld moet worden. De schade is overigens niet veroorzaakt door de vorst. Tijdens de werkzaamheden aan de Europaweg, die in april starten, wordt de Heeklaan gebruikt als alternatieve route. Vandaar dat het wegdek hersteld dient te zijn, voordat het werk aan de Europaweg start.
Om het wegdek te kunnen herstellen, wordt de Heeklaan afgesloten tussen het kruispunt Houtsdonk en de Kanaaldijk. De afsluiting geldt alleen voor verkeer richting de Kanaaldijk. Verkeer richting Mierlo-Hout kan wel gewoon gebruik maken van de Heeklaan.

Oud-burgemeester Daandels blijft voorzitter klankborgroep Sallandhof

13 reacties:

Helmond Sport – SBV Exelsior: 1-1

Beantwoorden
Wim van den Broek

Wat is er met hs aan de hand? In vergelijking tot de afgelopen jaren komen er steeds minder mensen. Jammer vind ik dit. Ze verdienen beter…al was de wedstrijd tegen excelsior slecht en had hs het in de 1e helft af moeten maken…

Beantwoorden

@ oi!boy!

Helmonders zin goei mensen mar ze goan nergens heen en as utternie mèr is goan ze massaal janken.

Speulhois – Dreiorgels – Helmond Sport en veult zeèèllef mar an

Beantwoorden

Zoals we op donderdag 14 maart hierboven al aankondigden, werd vandaag het Rondje Helmond heropent. Daarbij werd het eerste openbare drinkwatertappunt van Helmond onthuld, dat helaas bevroren bleek. Er volgen er nog meer, binnenkort bij Sluis 7 en het station.
Wim van den Broek trotseerde de kou en maakte de onderstaande foto’s. Op die foto’s zie je achtereen volgens Peter-Paul van Meerwijk (directeur Stadspromotie Helmond), Carline Sterk (marketingmedewerker Stadspromotie Helmond) en wethouder Peter Tielemans.

Beantwoorden

Leuke foto`s met sportieve mensen, goed plan op naar de volgende drinkgelegenheid.

Peter Paul en Peter Tielemans goed voorbeeld doet goed volgen.

Jolanda

Beantwoorden

Tappunten met gratis drinkwater in Helmond
Zoals eerder gemeld, werd gisteren bij de markthal in Brandevoort het eerste openbare drinkwatertappunt in Helmond onthuld. Voorbijgangers kunnen hier gratis drinkwater tappen. Er komt ook een tappunt bij het nieuwe NS-station Helmond en bij de vernieuwde Sluis 7. Mogelijk komen er op enkele andere plekken in de stad nog meer drinkwatertappunten. De gemeente laat weten dat zij de mogelijkheden hiertoe onderzoekt.
“Het drinken van water is een gezonde, verfrissende en bovendien lekkere manier om de dorst te lessen. De drinkwatertappunten zorgen er bovendien voor dat dit milieuvriendelijk kan. Geen massa’s wegwerpflesjes meer, maar gewoon vers water, rechtstreeks uit de tap. Het water in deze regio is immers van een uitstekende kwaliteit” aldus de gemeente.
Het tappunt is door Brabant Water aangesloten op de waterleiding. Ook neemt de waterleidingmaatschappij de kosten voor het watergebruik voor haar rekening. Hierdoor kunnen passanten het water gratis tappen.
Dat 2 van de tappunten worden geplaatst bij de markthal in Brandevoort en Sluis 7 is niet voor niets. Op deze plekken passeert de route van Rondje Helmond. Mensen die dit rondje fietsen, kunnen dan onderweg gratis drinkwater tappen. Dat geldt straks dus ook voor reizigers bij station Helmond.
De leverancier van de watertappunten is Join the pipe. Met de plaatsing van de watertappunten gaat er een bijdrage naar drinkwaterprojecten elders in de wereld, bijvoorbeeld in India, Gambia en Bangladesh.
Onderstaande foto werd gemaakt door Pressvisuals.

Beantwoorden

De Voorleesestafette tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek te Helmond.

Ruud Hakvoort, bibliotheekdirecteur, in zijn reactie op de Voorleesestafette.
Op zaterdag 16 maart jl. werd het publiek in de bibliotheek ,s middags plezierig verrast door een bijzondere groep bekende en minder bekende Helmonders. Met maar liefst 13 prominente voorlezers werd daar de Boekenweek in Helmond van een start voorzien. Deze groep van dertien, waaronder boekhandelaren, een bankdirecteur, logopedist, een voormalig gemeentesecretaris en staatssecretaris, neerlandicus, journalist etc. las vijf tot tien minuten voor uit een door hen zelf gekozen favoriet boek. Dat was niet alleen een bont gezelschap maar ook anderhalf uur lang luisteren naar heel diverse verhalen en fragmenten. De eerste die mocht voorlezen was Fathi Aslan die als voorleeskampioen van de basisscholen uit Helmond meedoet aan de Brabantse en landelijke vervolg rondes en dus mogelijk nog landelijk voorleeskampioen kan worden: hij las voor uit Meester Jaap van de schrijver Jacques Vriens. Esther Hartzema van het Kunstkwartier las enthousiast voor uit het boek Een kleine geschiedenis van de wereld, van E. Gombrich. En nog een bekende Helmonder, Luc de Graaf, cabaretier en tekstschrijver, had niet eens het boek De gouverneurs van Wyoming van Proulx nodig om uit zijn hoofd het hele verhaal als een theatermonoloog op de planken te brengen. De Voorleesestafette was een leuk succes, ook nog onderstreept door het 100 jarig jubileum van de bibliotheek dat dit jaar wordt gevierd. Ook bijzonder omdat het jaar 2013 landelijk is uitgeroepen tot Het jaar van het Voorlezen.

Beantwoorden
Bibliotheek Helmond-Peel

2 regionale ‘Kroonappels’ in finale

Op 18 april strijden de stichting Beheer De Dompelaar uit Gemert-Bakel en de stichting Super Sociaal uit Helmond met 58 andere initiatieven om de eer en 50.000 euro. Dat is de uitslag van de 2de ronde waarin de 1071 uitverkoren projecten op elkaar stemden in provinciale groepen. Andere Brabantse projecten die door gingen, zijn de stichting Hulphond in Oss, de stichting Zorg en Onderwijs Nu uit Bergen op Zoom, Boerderij Buiten Gewoon uit Sint-Michielsgestel en de stichting Care Stitch uit Schijndel.

Het Oranje Fonds van prins Willem-Alexander en prinses Máxima is in het kader van de kroning op 30 april op zoek naar de mooiste sociale initiatieven in de categorieën Jeugd, Buurt en Helpende Hand.

Beantwoorden

“Buurman krijgt kopstoot”
Dacht even dat het om Buurman (vd weblog) ging 😛

Beantwoorden

@Ad op donderdag 28 maart 2013 om 18:53:

Na de overwinning tegen FC Eindhoven wel een kopstoot gedronken….

Beantwoorden

Waar blijven de foto’s van de bosbrand nabij de Rijpelbaan? 😉

Beantwoorden

@Ad op zondag 31 maart 2013 om 10:37:

Weet jij dat daar brand is of vraag je dat naar aanleiding van de meldingen daarover? Als jij of iemand anders foto’s van die brand hebt, fijn als je ze mailt naar [email protected]

Beantwoorden

Blijkt maar weer dat als De Weblog geen melding doet (of foto’s plaatst) er niet veel aan de hand is. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *