Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar ūüėĽ

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.185 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties


Donderdag 31 mei

Elkerliek ziekenhuis maakte 2,8 miljoen euro winst in 2011
In 2011 sleepte het Elkerliek ziekenhuis meerdere prijzen en awards in de wacht en boekte het een positief resultaat van bijna 3 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag dat vandaag verscheen.
In het afgelopen jaar is het Elkerliek ziekenhuis opnieuw aangemerkt als voorkeursziekenhuis voor borstkankerzorg in Zuid-Nederland. Het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland uit 2010 won in 2011 de prijs voor het beste menu van de zorg. Ook kreeg het de 2e plaats bij de Nationale Pati√ęntveiligheid Award. Verder viel het ziekenhuis internationaal in de prijzen: in Chicago is de AARP-award ontvangen voor het beste werkgeversbeleid voor vijftigplussers. In de AD Ziekenhuizen Top 100 eindigde het Elkerliek ziekenhuis op een 8e plaats; uit dit kwaliteitsonderzoek bleek dat pati√ęnten gemiddeld een 8 geven voor geboden zorg en verleende diensten.
In 2011 is de zorgverlening op diverse fronten vernieuwd. Zo is de nieuwe maatschap Reumatologie De Peel van start gegaan; er is een polikliniek opgezet en een reumaverpleegkundige aangesteld. Verder is het Elkerliek ziekenhuis pati√ęnten met acute hartklachten op de Eerste Hart Hulp gaan behandelen. Ook de vruchtbaarheidszorg heeft een centrale plek gekregen met de komst van een Fertiliteitspolikliniek. Daarnaast is de polikliniek Kaakchirurgie geheel vernieuwd. Ook is gestart met de bouw van de nieuwe operatiekamers en intensive care die naar verwachting in 2013 klaar zijn.
Een nieuw evenement in 2011 was de sponsoractie ‚ÄėHelmond voor Helmond‚Äô dat op initiatief en met inzet van personen en organisaties buiten het Elkerliek tot stand kwam. Met de opbrengst van ruim 250.000 euro wordt de oncologische zorg voor pati√ęnten van het Elkerliek extra ondersteund.
Ondanks opgelegde kortingen, draaide het Elkerliek een stabiel jaar. Het aantal opnamen, verpleegdagen en consulten is iets toegenomen vergeleken met 2010. Mede door een betere organisatie van de bedbezetting werd een positief resultaat van circa 2,8 miljoen euro behaald, een lichte stijging ten opzichte van 2010. Deze resultaten stellen het ziekenhuis in staat om te investeren in bijvoorbeeld een nieuwe OK en het elektronisch pati√ęntendossier (EPD).

Minderjarige Helmonder vast voor 3 overvallen in Limburg
Een minderjarige jongen is op 24 mei 2012 aangehouden in zijn woonplaats Helmond op verdenking van een overval op 20 april 2012 op een vestiging van Kentucky Fried Chicken aan de Nijmeegseweg te Venlo.
Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie Roermond hem van een overval op een café te Blerick op 13 april en een overval op een café te Velden op 7 april.
De verdachte is door de rechter-commissaris van de rechtbank Roermond inmiddels in bewaring gesteld voor een periode van 14 dagen.

Weer ondergrondse hennepkwekerij aan de Heibergweg opgerold
De politie heeft gisteren een in werking zijnde ondergrondse hennepkwekerij opgerold aan de Heibergweg op het industriegebied (in het zuidoosten van Helmond). Daar vonden zij plusminus 400 plantjes. Dat liet buurtbrigadier Axel Strous vanochtend weten. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van giftige stoffen kreeg de politie assistentie van een meetteam van de brandweer.
Op 11 januari 2011 werd in een loods aan de Heibergweg ook al een ondergrondse hennepkwekerij aangetrioffen, toen met 914 plantjes.

Woensdag 30 mei

Het op te hijsen torentje staat al klaar
Vandaag wordt het torentje gehesen op het nieuwbouwcomplex Reynaerde aan de Sjef Gerrisstraat aan de rand van de wijk Vossenberg.
Daar bij de kruising van de Burgemeester van Houtlaan en de Molenstraat komen¬†59 appartementen. Reynaerde wordt ontwikkeld in samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en Stichting Woonpartners.¬†Het hele gebouw heeft architectonische elementen uit de jaren 30 stijl, zoals de torenspits die er vandaag op komt. Die torenspits is 12 meter hoog, weegt 7500 kg en vormt het hoogste punt. Foto’s door Janssen de Jong en¬†PressVisuals.com.
Na de voltooiing van het Zonnekwartier wordt de Vossenberg de tweede buurt die volledig is opgeknapt als onderdeel van de herstructurering van de Binnenstad.

   


Update ’s middags:
Het torentje gaat naar en bereikt zonder problemen de eindbestemming:

   

Dinsdag 29 mei

Dief van geld uit cafetaria De Smulhoek gepakt 
De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.30 uur op de Binderseind een 39-jarige Helmonder buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van geld uit een kassa van cafetaria De Smulhoek aan de Zonnehofstraat, gepleegd op zondag 20 mei.
Enkele mensen waren getuigen van dit strafbaar feit en zagen de persoon vluchten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De 43-jarige uitbater van de cafetaria heeft inmiddels aangifte gedaan.

Zoon met mes in de hand dreigde zijn moeder dood te maken
Een 27-jarige inwoner uit Helmond is maandagavond om 20 uur aangehouden in een woning aan de Vondellaan.
Hij wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor zijn moeder in haar woning ernstig bedreigd heeft, hij dreigde haar dood te maken. Om zijn bedreigingen kracht bij te zetten hield hij een mes in zijn hand. Ook beledigde hij haar. Toen de 51-jarige aangeefster de politie belde ging de verdachte er vandoor. Het mes gooide hij weg. De politie wist te achterhalen waar de verdachte heen was en kon hem daar aanhouden. Ook het mes is gevonden. De man is voor de nacht ingesloten en de recherche onderzoekt de zaak.

Maandag 28 mei

Man bedreigt zijn vrouw met de dood
Een man uit Helmond is zondagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van huiselijk geweld.
In een woning in Helmond Oost is zondagavond rond 22.45 uur een 51-jarige man opgepakt. Hij zou eerder die avond zijn vrouw met de dood hebben bedreigd. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Zaterdag 26 mei

Brandweerbus rijdt in greppel in Brandevoort
De chauffeur van een brandweerbus maakte vanmiddag een kleine stuurfout. Daardoor reed deze personeel-materiaalwagen (met daarin deelnemers aan de kwalificatiewedstrijden voor de Jeugdbrandweer) in de greppel, precies tegenover de brandweerkazerne in Brandevoort. Er vielen geen gewonden en zoals te zien was er snel hulp aanwezig.
Deze informatie en onderstaande foto’s kregen wij van @vuurvreter63.

  

DNA-hit fataal voor verdachte van inbraakpoging januari 2011
De politie heeft vrijdag een 20-jarige man zonder bekend woonadres aangehouden omdat hij begin vorig jaar geprobeerd zou hebben in te breken.
Op 4 januari 2011 werd een ruit ingeslagen van een woning aan de Houtduifstraat. De dader ging er vandoor maar er bleef wel een bloedspoor achter. Op basis van DNA-onderzoek kwam de politie uit bij de 20-jarige man. Hij kon vrijdagmiddag rond 16.00 uur worden opgepakt in de woning van zijn ouders in Helmond. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrijdag 25 mei

2 Vrouwen aangerand in de binnenstad 
Gisteren werden 2 vrouwen aangerand in de Wolfstraat en de vlakbij gelegen Zangershof. Dat vond plaats omstreeks 11.30 uur door een manspersoon. Hij kneep hen in de billen en borsten toen die vrouwen daar over straat liepen.
Signalement van de dader: manspersoon, blank, 20 Р25 jaar, lengte 1,80 meter, legergroene broek 3/4 model, donkerblond haar, licht kleurig t-shirt en hij reed op een mountainbike.

Donderdag 24 mei

Tweede Kamerverkiezingen kosten 100.000 euro
De Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 12 september gaan de gemeente Helmond 100.000 euro kosten. Dat maakte de gemeente vanavond bekend.

Finale nieuwe Brabantse voetbalcompetitie in Helmond
Omroep Brabant gaat in nauwe samenwerking met de gemeente Helmond een geheel nieuwe Brabantse voetbalcompetitie organiseren. Dat maken wethouder Frans Stienen en Omroep Brabant volgende week woensdag bekend.
Die voetbalcompetitie wordt dé mogelijkheid voor amateur-elftallen uit heel Brabant om te bewijzen dat zij het beste voetbalteam van de provincie zijn. In de Omroep Brabant Cup kunnen elftallen uit alle districten en klassen tegen elkaar uitkomen. De inschrijving voor de competitie staat open voor alle heren-, dames- en pupillen- (D, E en F) elftallen van in Brabant gevestigde amateurclubs.
De finale van deze competitie is in Helmond op sportpark Espendonk van voetbalvereniging Bruheze.
Gedurende de competitie zal Omroep Brabant regelmatig via radio, TV en internet aandacht besteden aan de wedstrijden. De finale komt live op de radio en in samenvatting op TV. Het is de bedoeling van de betrokken partijen om het toernooi te laten uitgroeien tot grootste toernooi van Nederland in de meest voetbalrijke provincie van Nederland. De precieze opzet van de competitie en de wijze van inschrijven wordt later bekend gemaakt.

Predicaat kwaliteitsziekenhuis voor Elkerliek ziekenhuis
Zorgverzekeraar Achmea heeft het Elkerliek ziekenhuis benoemd tot kwaliteitsziekenhuis voor de behandeling van dikke darmkanker. Dit predicaat is afgegeven omdat het Elkerliek een hoge kwaliteit van zorg biedt aan pati√ęnten met dikke darmkanker.
Bij het toekennen van het predicaat is gekeken naar zorginhoud, toegankelijkheid en pati√ęntgerichtheid. Hierbij gaat het om zaken als de snelheid waarop iemand geholpen wordt, het wegblijven van complicaties na een behandeling, de ervaringen van de pati√ęnt of het naleven van richtlijnen en protocollen en de wachttijden. Het Elkerliek scoort voornamelijk hoog op de wijze waarop het gehele proces rondom de patient met darmkanker ingericht is. Zo voldoet het Elkerliek sinds 2011 aan de strenge KWF-normen en zijn de resultaten van behandeling uitstekend.
De ziekenhuizen die het goed doen benoemt Achmea tot kwaliteitsziekenhuis zodat mensen een keuze kunnen maken uit de beste ziekenhuizen. ‚ÄėOmdat wij het belangrijk vinden dat verzekerden kiezen op basis van kwaliteit, kunnen onze verzekerden daarover advies bij ons inwinnen voordat zij een behandeling moeten ondergaan‚ÄĚ, zegt Marjolein Verstappen, directeur Zorginkoop Zorg & Gezondheid bij Achmea.

Woensdag 23 mei

Kinderfeestje eindigt in kop-staartbotsing zonder gewonden
Op de Schootense Dreef in Stiphout vond aan het eind van de middag een¬†kop-staartbotsing¬†plaats tussen 2 personenauto’s. In 1 van de wagens zaten kinderen die net van een kinderfeestje kwamen. In de andere wagen zat een echtpaar met een kind. De beide wagens hoorden niet bij elkaar.
De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. Alle inzittenden zijn door het ambulanceprsoneel onderzocht en er hoefde niemand mee. De kinderen kregen een klein ritje in de ambulance aangeboden¬†naar de plaats waar hun begeleidster stond.¬†De foto’s werden gemaakt¬†door¬†Harrie Grijseels.

Auto-eigenaar betrapt auto-inbreker
Agenten hebben woensdagmorgen om 11.17 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden. Dat gebeurde ter hoogte van een oversteekplaat op de Kasteel Traverse. Een klein half uur daarvoor werd de man betrapt toen hij ruiten van geparkeerde auto’s aan de Slangenburg aan het inslaan zou zijn. Een 37-jarige eigenaar van een van de daar geparkeerde voertuigen zag dat van zijn voertuig een zijruit kapot was en dat o.a. zijn autonavigatie gestolen was.
Aan de hand van een signalement stapte hij met een collega in een auto, hopende de pleger van dit feit in de buurt aan te treffen. Op een gegeven moment zagen zij op de Churchilllaan de vermoedelijke verdachte fietsen. Bij het zien van hen, fietste de man hard weg en kon hij ontkomen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon even later alsnog de man in de kraag vatten. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De 37-jarige auto-eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.

Irritatie op de snelweg leidt tot poging tot zware mishandeling
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een poging tot zware mishandeling op de Molenstraat in Helmond op zondagmiddag 20 mei rond 13.00 uur.
Een 32-jarige Helmonder reed wat eerder met zijn auto over de snelweg A270 van Eindhoven naar Helmond. Hier ontstond irritatie tussen hem en een andere automobilist. Dit resulteerde in wat vervelend rijgedrag zoals rechts inhalen en plots afremmen. Eenmaal in Helmond moesten beide auto’s stoppen voor het stoplicht. De andere automobilist stapte daar uit zijn wagen en daagde de 32-jarige man uit om te vechten. Deze bleef in zijn auto zitten en even later vervolgden beiden hun weg. Uiteindelijk verloren ze elkaar uit het oog. Toen de 32-jarige man wat later op de Molenstraat reed zag hij dat de andere automobilist hem tegemoet kwam gereden. Deze kwam vanaf de Burgemeester van Houtlaan. Toen beide auto’s elkaar passeerden werd een metalen voorwerp tegen de ruit van de 32-jarige bestuurder gegooid. Daardoor ontstonden twee gaten in zijn voorruit. Gelukkig raakte de bestuurder niet gewond.
De politie heeft een signalement van de bestuurder: man, ongeveer 40 jaar oud, blank, lange bakkebaarden, donker haar en een stevig postuur. De man reed in een grijze Opel Astra, naast hem zat een vrouw met blond haar.
De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben tijdens de ‘ruzie’ op de snelweg of van het incident op de Molenstraat. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Dinsdag 22 mei

Garagebox aan de Bosselaan in brand
Rond 20.40 uur brak er brand uit in een garagebox aan de Bosselaan. De brandweer rukte uit met 3 voertuigen en had de brand snel onder controle. Het is niet bekend wat en of er iets in de garage stond maar omstanders werden wel op afstand gehouden. De politie wilde verder ter plaatse geen informatie geven over de brand.¬†De foto’s werden door¬†Harrie Grijseels¬†gemaakt.

Fout parkeren in de Vogelwijk wordt aangepakt
In de Vogelwijk in Helmond-Noord zijn diverse straten opnieuw ingericht. De herinrichting van deze straten is bijna klaar. Er is nu voldoende parkeerruimte aanwezig. De politie en de stadswacht zullen daarom, na een korte waarschuwingsperiode, vanaf 1 juni gaan optreden tegen fout parkeren in de wijk. Denk hierbij aan parkeren op een plek waar dat niet mag, bijvoorbeeld bij een parkeerverbod, voor een uitrit of op een kruispunt.
Er zal met name gecontroleerd worden op fout parkeren in het gedeelte tussen de Kemenadelaan, Vinkelaan, Nachtegaallaan en Reigerlaan. Er wordt gecontroleerd om parkeeroverlast voor bewoners te voorkomen en ervoor te zorgen dat straten goed bereikbaar blijven, ook voor vuilniswagens en hulpdiensten.

Jongen (17) aangehouden voor 2 straatroven op kinderen
De Helmondse recherche heeft dinsdagochtend een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden omdat hij waarschijnlijk betrokken was bij twee straatroven. Hij zit vast.
Hij pleegde deze op 18 en 28 maart in de Heeklaan en de Cederhoutstraat in Mierlo-Hout samen met een 16-jarige plaatsgenoot, die al op 12 april werd aangehouden. Deze verdachte heeft enkele dagen vastgezeten en is daarna onder voorwaarden door de rechter commissaris in vrijheid gesteld. De jongens beroofden in beide gevallen kinderen van enkele jaren jonger van hun telefoons en geld. Ze gebruikten daarbij geen wapens. Het slachtoffer van de roof op de Cederhoutstraat vond zijn telefoon nog diezelfde dag terug in de omgeving van de pleegplaats.

Maandag 21 mei

Kind van 7 gewond bij aanrijding
Om ongeveer 17.00 uur is een kind aangereden op de Sjef van Schaijkstraat (op de kruising met de Willem Prinzenstraat). Volgens omstanders betrof het een jomgetje van ongeveer 7 jaar oud.
Vermoedelijk wilde de bestuurster van de auto nog uitwijken, maar zij raakte uiteindelijk het kind. Daarbij reed zij een verkeersbord omver met daarop ‘veilige snelheid 10km’. Het kind is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De foto’s werden door¬†Harrie Grijseels¬†gemaakt.

 


Grotere kaart weergeven

Politie waarschuwt voor ‘keurige’ oplichter bejaarden

Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt voor een oplichter die geld afhandig maakt van oudere mensen.
De afgelopen weken heeft de politie meldingen ontvangen uit Helmond, Nuenen, Mierlo en Deurne. De dader probeert met wisselende smoezen toegang te krijgen tot woningen van bejaarden en wint door zijn keurige uiterlijk vaak het vertrouwen van zijn slachtoffer. Meestal gebruikt hij verhalen over autopech of het tanken van verkeerde brandstof om vervolgens de slachtoffers geld afhandig te maken. Tot nu toe is er sprake van bedragen tussen de 200 en 450 euro. De dader betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar met een keurig uiterlijk. Hij heeft een smal gezicht, slank postuur en kort, zwart golvend/krullend haar en spreekt beschaafd Nederlands. De dader wordt verder door slachtoffers omschreven als een man met slanke handen en een puntige neus.

Start voorbereiding sloop eerste woningen Itterestraat
De wijkvernieuwing van Helmond West is in volle gang. Straten en pleinen worden opgeknapt, in Oud West krijgen de eerste nieuwe woningen vorm en in de zomer start de bouw van het Wijkhuis Brede School. Er wordt ook een nieuwe weg aangelegd, de Kasteelherenlaan. Om deze weg te kunnen aanleggen, moeten woningen, bedrijven en garageboxen verdwijnen. In juni worden de eerste woningen gesloopt. Vandaag wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden.
Op de hoek Itterestraat/Cortenbachstraat staan de eerste woningen die gesloopt worden. Deze woningen bevinden zich nabij de hallen van houthandel Raaymakers. Vervolgens zullen ook enkele tweekappers aan de Itterestraat gesloopt worden. De woningen worden afgebroken om ruimte te maken voor de aanleg van de weg en om overlast in en rond deze leegstaande panden te voorkomen.
Op maandag 21 mei is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop. Onder andere gaat de aannemer het sloopterrein inrichten. Voordat gesloopt kan worden, moeten in de woningen enkele asbesthoudende onderdelen verwijderd worden. Dit gebeurt door medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf, die beschermende kleding dragen. Eerder al zijn de woningen dicht gestaald. Er is daarom geen gevaar voor de omwonenden of voor passanten.
De Kasteelherenlaan gaat onderdeel uitmaken van de stedelijke verkeersring. De weg vormt straks een verbinding tussen de Europaweg en de Heeklaan en wordt aangelegd om het verkeer beter te laten doorstromen én om Helmond West beter bereikbaar te maken. De aanleg van de weg is ook belangrijk voor de verbetering van de luchtkwaliteit op plekken in Helmond, waar het verkeer nu nog veel stilstaat, zoals de Eikendreef en de Kanaaldijk. Eind dit jaar wordt gestart met de aanleg van het eerste deel van de weg, bij de Binnendongenstraat. Dit is de verbindingsweg met de Europaweg. Vervolgens wordt de Kasteelherenlaan aangelegd richting de Heeklaan. Er komt een onderdoorgang onder het spoor. Bij de kruisingen met de Mierloseweg en de Heeklaan komen verkeerslichten. De kruispunten met de Cortenbachstraat en Berlaerstraat krijgen een rotonde. In 2016 is de Kasteelherenlaan klaar.
Voor de aanleg van de Kasteelherenlaan moeten 54 huurwoningen en tien koopwoningen wijken. Het gaat om twaalf appartementen aan de Cortenbachstraat, twaalf appartementen aan de Itterestraat en veertig woningen aan de Itterestraat en Berlaerstraat. Ook moeten garageboxen aan de Itterestraat en enkele bedrijfshallen verdwijnen.
Woningcorporatie woCom ‚Äď met de huurders ‚Äď en gemeente Helmond ‚Äď met de kopers ‚Äď begeleiden de bewoners van de genoemde woningen bij hun verhuizing naar een andere woning. De bewoners van de 54 huurwoningen krijgen een andere woning aangeboden via het verhuursysteem Wooniezie. De gemeente heeft met alle bezitters van de tien koopwoningen overeenstemming bereikt over de verkoop van hun woning. Over de aankoop van de bedrijfshallen is de gemeente nog in onderhandeling.

Vrijdag 17 mei

Man bedreigt zijn vriendin en haar hond
In zijn woning in het centrum van Helmond is vrijdagochtend rond 11.30 uur een 22-jarige man opgepakt in verband met huiselijk geweld.
De man wordt verdacht van het sinds langere tijd mishandelen en bedreigen van zijn 20-jarige vriendin. Dit gebeurde ook vrijdagochtend in hun woning in Helmond. De verdachte zou het slachtoffer toen met de dood hebben bedreigd en ook gedreigd hebben om haar hond neer te steken. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Aanhoudingen na geweld tegen agenten
Tegen politieagenten uit de middagdienst is gisteren geweld gebruikt. Daarvoor zijn mensen aangehouden, zo liet de Officier van Dienst van de politie Brabant Zuid-Oost via Twitter weten. Op dit moment (00.45 uur) was niemand voor commentaar beschikbaar.
Update om 11.10 uur:  4 Aanhoudingen na mishandeling 2 agenten
Twee agenten zijn donderdagavond in Helmond mishandeld toen zij een man onder hevig verzet aan hielden. In totaal zijn in verband hiermee vier mensen aangehouden.
De politie sprak donderdagavond rond 19.00 uur op een parkeerplaats aan de Braakse Bosdijk in Helmond een 32-jarige automobilist uit die plaats aan. De man reed achteruit de parkeerplaats af. Toen de agenten hem controleerden en een alcoholonderzoek wilden doen stapte de man uit zijn auto. Hij kwam dreigend en agressief op de agenten aflopen waarop pepperspray gebruikt is om de verdachte te kalmeren. De man rende echter hard weg richting de Rembrandlaan met de agenten in zijn kielzog.
Bij een woning aan het Hercules Segherplantsoen stopte de man en begon hij tegen de voordeur te schoppen. Hier zagen de agenten kans om de man aan te houden. Hij verzette zich echter hevig en sloeg hen tegen hun hoofd. Op een gegeven moment verscheen de 28-jarige vrouw van de verdachte ter plaatse en bemoeide zich met de aanhouding. Zij trok een agent aan de haren. Een andere man, een 43-jarige inwoner van Helmond, probeerde een agent weg te trekken bij de verdachte tijdens de aanhouding. Zowel de 28-jarige vrouw als de 43-jarige man zijn hierop aangehouden. Een 44-jarige Helmonder is eveneens opgepakt omdat hij de politie uitschold.
De twee agenten, die met de 32-jarige verdachte in een worsteling verwikkeld raakten, liepen onder meer een pijnlijke kaak, een bult op het hoofd en flinke hoofdpijn op. Eén van hen liep diverse scheuren in de politiekleiding op door het gebeurde.
De 32-jarige verdachte, de 28-jarige vrouw en de 43-jarige Helmonder zitten nog vast voor verder onderzoek. De 44-jarige verdachte, die de politie uitschold, mocht na verhoor naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Woensdag 16 mei

Raadsleden positief over 2 miljoen borg voor glasvezelnet
“Voornamelijk positieve geluiden van alle fracties over garantiestelling aan e-Quest met Breedband Helmond voor aan te leggen glasvezelnet” zo liet wethouder Jan van den Heuvel zojuist weten. Tijdens de commissievergadering vanavond hoorde hij dat de raadsleden ook positief waren om gefaseerde een open glasvezelnetwerk in alle wijken aan te leggen.
De gemeente moet dan wel voor 2 miljoen euro borg willen staan voor een lening bij de Rabobank. Die lening wil e-Quest afsluiten voor het aanleggen van dat  glasvezelnet in Brouwhuis en Rijpelberg. Na de vergadering van vanavond lijkt die borgstelling geen probleem meer.
In Brouwhuis en Rijpelberg staan in totaal 7.216 woningen, 14% van de huishoudens meldde zich inmiddels aan als abonnee. Eigenlijk te weinig om te starten, voor een sluitende exploitatie had e-Quest de grens op 30% gesteld. Maar dit bedrijf wil nu toch van start gaan, met de hulp van de gemeente. Want met het aantal mensen dat aangaf wél een aansluiting te willen maar nóg geen abonnement, komt het bedrijf wél op die 30%. e-Quest verwacht een gestage groei van het aantal abonnementen waardoor op redelijke korte termijn sprake kan zijn van een sluitende exploitatie en het genereren van winst.

KNVB: Helmond Sport blijft in categorie 1
Helmond Sport is 1 van de 6 clubs uit het profvoetbal in categorie 1 van de KNVB. In deze klasse zitten de clubs die hun financi√ęle huishouding niet op orde hebben. Dat nieuws maakte de KNVB vanmiddag bekend, de dag voordat Helmond Sport voor de finale van de play-off aantreedt tegen VVV.
Vorig jaar augustus zaten nog 13 clubs in deze ‘zwaarste’ categorie, nu zijn dat nog NAC Breda, Roda JC, Helmond Sport, FC Den Bosch, FC Dordrecht en FC Emmen. Voetbal clubs in categorie 1 moeten binnen 3 jaar financieel orde op zaken gesteld hebben, anders verliezen zij mogelijk hun licentie.

Terrassen vervangen fietsenstalling aan het kanaal
De Kasteellaan en Havenweg in het centrum kregen nu ook hun kwaliteitsimpuls. Vanaf zondag kunnen de horecaondernemers aan de Kasteellaan hun terrassen voortaan uitbreiden richting het kanaal.
Aan de Kasteellaan zijn 3 leiplatanen en de fietsenrekken verwijderd. Ook is het straatwerk deels vervangen. Bij het kanaal kwamen trappen zodat de vlonders op het water beter bereikbaar zijn. De straatlantaarns zijn vervangen door hangverlichting. Dit is ook gebeurd aan de Havenweg. Voor deze kwaliteitsimpuls van het centrum werd ook weer subsidie gekregen.
Aankomende (koop)zondag om 13.00 uur zullen wethouder Peter Tielemans en Centrummanager Marl√®ne Drouen ter hoogte van de Veestraatbrug deze vernieuwde straten ‘heropenen’.
De fietsenrekken aan de Kasteellaan zijn verwijderd. De fietsen kun je stallen in de fietsenstalling Kasteel Traverse bij de kasteeltuin. Die stalling is voortaan elke avond geopend. Vanaf maandag blijft die stalling bij wijze van proef op werkdagen ook ’s nachts open. Deze proef loopt tot september en wordt gedaan op verzoek van de winkeliers en het Centrummanagement. Overdag is bij de stalling een beheerder aanwezig. Na sluitingstijd van de winkels wordt de stalling met cameratoezicht bewaakt. De stalling Traverse is en blijft gratis te gebruiken.

Man bedreigt zijn partner met de dood
In zijn woning in Helmond Oost is dinsdagavond rond 21.15 uur een 39-jarige man aangehouden in verband met huiselijk geweld.
Hij zou eerder die avond zijn 41-jarige partner met de dood hebben bedreigd. De man is in de cel gezet voor verder onderzoek.

Dinsdag 15 mei

Helmond op TV bij Draagmoeder Gezocht
De Helmondse stadswinkel zit op Hemelvaartsdag in het KRO-programma Draagmoeder Gezocht op Nederland 1 om 21.20 uur. Dat liet de gemeente vanmiddag weten.
Voor draagmoeder Cindy uit Helmond is het moment om afstand te doen van de tweeling. Een aangrijpend moment voor zowel Cindy, haar echtgenoot Ruud als de wensouders Sven en Jeroen. Dit Amsterdamse homostel is in verwachting van de tweeling, die door draagmoeder Cindy wordt gedragen.
Bekijk de promo.

Maandag 14 mei

Pathé Helmond start een Baby Bios
Donderdagmiddag 31 mei is de eerste voorstelling van de Pathé Baby Bios. Vanaf 13.30 uur kunnen moeders met hun baby naar de film What to Expect When You’re Expecting.
Heb je net een baby, maar wil je toch naar de film, dan kan dat nu. In het buitenland gebeurt dat al veel vaker en is het een succes.
“In de Path√© Baby Bios zetten we het geluid wat zachter en doen we het licht niet volledig uit. Zo maken we voor jou √©n je baby een lekker ontspannen sfeer. De meeste baby‚Äôs worden rustig zodra het licht dimt. Mocht je kindje wakker worden of huilen, geen probleem, je kan de baby voeden en weer in slaap wiegen. Je kunt je kindje op schoot houden, maar hij/zij kan ook liggen in je auto/babystoeltje op de extra stoel naast je” zo laat Path√© Helmond weten.
Pathé Helmond wil moeders met kindjes van 0 tot 18 maanden de gelegenheid bieden om even het huis uit te gaan, zonder dat ze een oppas hoeven te regelen.
De voorstellingen zijn alleen toegankelijk voor ouders/verzorgers met baby: geen baby is geen toegang (grootouders, vriendinnen en dergelijke zijn alleen welkom als introducee). De prijs van het ticket is 11,50 euro. Dit is inclusief drankje en popcorn. De baby’s mogen gratis mee.
Slaat deze Helmondse pilot aan, dan gaat Pathé kijken waar ze het concept in Nederland ook kunnen uitrollen.

Elkerliek ziekenhuis doet 5 beloften
Het Elkerliek ziekenhuis heeft 5 klantbeloften gelanceerd. Met deze beloften wil het ziekenhuis benadrukken dat zij de pati√ęnten serieus neemt. De pati√ęnten mogen het Elkerliek daarop aanspreken. Dat alles in het kader “We beloven wat we doen en we doen wat we beloven!”
De 5 klantbeloften zijn:
1. U wordt op een respectvolle en vriendelijke wijze tegemoet getreden
2. U wordt door ons serieus genomen, uw mening telt in het Elkerliek
3. U wordt door ons op een begrijpelijke wijze ge√Įnformeerd
4. U wordt ge√Įnformeerd wanneer uw afspraak met meer dan 15 minuten uitloopt
5. Uw privacy wordt gewaarborgd

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
De politie heeft zondagavond rond 21.40 uur een 45-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond.
De politie kreeg eerder die avond een melding dat er ruzie in de woning was. De man zou daarbij zijn dochter en vrouw hebben geschopt en geslagen. Hij kon door de gealarmeerde politie worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gestolen fret vastgebonden op uitlaatplaats in Dierdonk
De politie vond vanochtend een aangelijnde fret op de hondenuitlaatplaats Zwanebloemsingel / Waterleliesingel in Dierdonk. Het dier was vastgebonden aan een zogenoemde depodog, een container voor hondenpoepzakjes, zo liet een woordvoerder van de Stichting Dierenambulance Helmond e.o. weten.
“Aanvankelijk leek het erop dat een vakantieganger geen opvangadres voor het dier kon vinden en zich er op deze manier van af had gemaakt” zegt een politiewoordvoerder. “Maar al snel belde iemand die aangifte wilde doen omdat zijn fret was gestolen.” De fret was inmiddels al opgehaald door de dierenambulance. “De beschrijving die de beller gaf komt overeen met het dier.”
Het blijft duister wat de beweegredenen van de dieven zijn geweest. Een woordvoerder van de Dierenbescherming weet te melden dat fretten in Nederland vrij veel worden gehouden. “Het is niet een heel bijzonder dier dat veel opbrengt op de zwarte markt of iets dergelijks.”
De eigenaar uit Dierdonk mag zijn fret (voor de gebruikelijke onkostenvergoeding van 25 euro) ophalen bij de dierenambulance op de Grasbeemd, zo laat hun woordvoerder tot slot weten.

Zondag 13 mei

Arjan Bevers van Avanti Kappers wint herenkapsels Coiffure Award
Winnaar van het beste herenkapsel in de regio Zuid-Nederland is kapper Arjan Bevers. Deze 30-jarige Helmonder ontving die prijs vanavond tijdens de Coiffure Award gala avond in de RAI in Amsterdam. Arjan is kapper bij en eigenaar van Avanti Kappers op de Steenweg. Zijn eerste reactie op zijn Facebook was “Jaaaaaaaaaaaa ik heb een coiffure Award gewonnen!!!!!!!!!”
Schwarzkopf Professional en Vakmagazine Coiffure hebben in 1992 gezamenlijk de Coiffure Award opgezet. In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de prestigieuze Coiffure Awards. Ruim 2000 haarmodereportages werden dit jaar ingezonden door Nederlandse kappers. Die werden door een onafhankelijke deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Zij nomineerde er daarvan slechts 94. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen immers perfect in balans te zijn.
Chantal Janzen presenteerde dit jaar het Coiffure Award gala. Elk jaar staat er bij de ingang van dit glamourevent weer een legertje journalisten, persfotografen en cameramannen om de vele BN-ers en topkappers op te vangen voor een foto of interview.

Dit YouTube-filmpje werd maandag om 12.30 uur toegevoegd.

Donderdag 10 mei

Fietser gewond bij ongeluk
Zojuist, kort voor 23 uur, reed een auto een fietser aan. Het ongeluk vond plaats op het kruising Coffermanspad met de Frans Halslaan, Jan van Goyenlaan en Vondellaan. De fietser werd met onbekend letsel per ambulance afgevoerd.
Op het moment van schrijven kon niemand zeggen of hij daar lopend of fietsend overstak. De politie nam getuigenverklaringen af.
Onderstaande foto werd gemaakt door Jeffrey.

De foto’s hieronder werden door Harrie Grijseels gemaakt.

“Het is tijd voor iets vrolijks”
De houten schutting van lunchroom Komma wordt op dit moment beschilderd. Zo’n 10 cursisten (van 12 tot 16 jaar) van het Kunstkwartier zijn daar sinds 17 uur druk doende mee.
Na ruim 2 maanden gesloten te zijn geweest vanwege de Speelhuisbrand, ging deze lunchroom in de bieb op 7 maart weer open. De hoge houten schutting tussen de lunchroom en ’t Speelhuis was een noodzakelijk kwaad, maar zag er niet uit. “Het is tijd voor iets vrolijks” liet Dani√ęlle Jordans van Komma ons weten. En dat lijkt het te worden.

De hennepkwekerij aan de Dr. Klompelaan is niet meer
Vanochtend heeft de politie een inval gedaan in een pand aan de Dr. Klompelaan in Mierlo-Hout. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold. Dat liet buurtbrigadier Haci Koklu zojuist weten.

Wederom grote politiecontrole bij UPC
Bij het info-bord bij UPV richting Brandevoort is vanochtend net als dinsdag (zie hieronder) wederom een grote politiecontrole. Ook rijden er motoren rond. Iedereen wordt van de weg gehaald en aan kant gezet. Dat liet Michiel ons zojuist weten.

Woensdag 9 mei

Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Aerle
Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd om de heer L.H.A. (Leo) van Aerle te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Aerle kreeg de koninklijke onderscheiding vandaag. Burgemeester Fons Jacobs reikte de onderscheiding uit.
De heer L.H.A. van Aerle, geboren op 15 juli 1944, kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de regionale geschiedschrijving over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook voor zijn lezingen, tentoonstellingen en evenementen, historisch filmarchief en herdenkingsmonument Mierlo-Hout) daarover. En voor zijn inzet voor diverse Helmondse organisaties zoals de raadsfractie Helmond Actief, stichting Stadspromotie Helmond en de Stichting Helmondse Monumenten Werkgroep.

Bewoner betrapt inbreker in schuur bij woning
Een man van 23 jaar uit Helmond is woensdagochtend aangehouden omdat hij had ingebroken in een schuur achter bij de woning.
Rond 6.00 uur meldde de bewoonster van een huis aan de Eksterstraat bij de politie dat haar man de verdachte in zijn schuur had betrapt. De bewoner heeft de man vastgehouden tot de gewaarschuwde agenten er waren. Die waren er volgens de buurman erg snel en hebben de Helmonder meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Super Sociaal krijgt 20.000 euro extra
Er komt een extra financi√ęle gemeentelijk bijdrage van 20.000 euro voor Super Sociaal. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van Theo van Mullekom van de politieke partij Helmond Aktief. Als de gemeenteraad dat op 29 mei tenminste goedkeurt.
Helmond Aktief vroeg om extra geldelijke steun naar aanleiding van de brief die zij kregen met de kop “Wordt SUPER SOCIAAL een winkel zonder producten?”

Helmonder slaat andere automobilist op zijn gezicht
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 44-jarige automobilist in zijn woning in Helmond-West aangehouden. Hij word verdacht van het mishandelen van een 33-jarige medeweggebruiker uit Eindhoven. Dat gebeurde kort na vieren op de Keizer Karel V singel in Eindhoven.
Komende vanuit Veldhoven werd de automobilist uit Eindhoven rechts ingehaald door de Helmonder. En reed met hoge snelheid verder.
Ook zou hij dat gedaan hebben bij een andere automobilist. Ter hoogte van de Keizer Karel V singel moest de Helmondse automobilist stoppen voor een rood licht. De automobilist uit Eindhoven kwam naast hem staan en ze hadden korte tijd oogcontact met elkaar. Daarbij schudde de Eindhovenaar met zijn hoofd om aan te geven dat hij het rijgedrag van de ander afkeurde. Toen het groen werd blokkeerde de Helmonder op een gegeven de weg zodat de Eindhovenaar niet verder kon rijden. De Helmonder stapte vervolgens uit zijn voertuig, rukte het portier van de Eindhovenaar open en stompte hem in het gezicht. Hierna reed hij weg. De geschrokken automobilist uit Eindhoven alarmeerde daarop de politie. Met de hulp van getuigen kon de politie de boosdoener even later aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De automobilist uit Eindhoven deed aangifte van mishandeling.

Grote verkeerscontrole: opbrengst ruim 50 duizend euro en 40 bonnen
Tijdens een grote verkeerscontrole op de Europaweg zijn dinsdag meer dan 40 bekeuringen geschreven. 9 Voertuigen werden bij controle direct in beslag genomen en op 8 voertuigen werd beslag gelegd. Betrokkenen van deze voertuigen hebben dan nog 2 weken de tijd om (financi√ęle) zaken te regelen. In totaal werd aan (belasting)schuld 56.401 euro ge√Įnd. Naast de Belastingdienst en de RDW deden de Verkeershandhavingsteams van zowel Politie Brabant Zuid-Oost als Politie Brabant-Noord aan de controle mee.
Vier bromfietsers kregen een bekeuring. Bij 1 van de bromfietsen werd op de rollentestbank een snelheid gemeten van 74 km/u. De bromfietser krijgt daarvoor een proces-verbaal en de Officier van Justitie bepaalt de strafmaat. Andere verbalen werden geschreven voor niet handsfree bellen (7x), verlopen APK (3x), versleten banden (9x), niet tonen rijbewijs (4x). Een bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg daarvoor een rijverbod en een proces-verbaal.
De gecombineerde controle werd gehouden tussen 8.00 en 15.00 uur. Richting Helmond centrum, net voorbij de stoplichten bij UPC, stond in de berm een oude Ford Transit, zo liet MasterchefFrits op Twitter gisterochtend weten.

Dinsdag 8 mei

De landelijke Rabobank Commercial met Raymakers Textielfabrieken
De landelijke stercommercial die nu regelmatig op tv is te zien, kun je hieronder bekijken. Daarin zie je Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Helmond praten over de Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J. A. Raymakers & Co. BV. Dat Helmondse bedrijf is aan de Kanaaldijk Noord West gevestigd.

Someren huurt de Helmondse stadswachten in
In Someren werken stadswachten uit Helmond. De gemeente Someren heeft hen ingehuurd. Deze stadswachten houden zich voornamelijk bezig met de naleving parkeerregels, controle op overlast van honden, de naleving regels zwerfafval en de naleving regels alcoholgebruik in openbaar gebied. Tussen 1 maart en 20 april 2012 schreven deze Helmondse stadswachten 153 keer een proces-verbaal uit voor strafbare feiten.
De Helmondse stadswachten zijn te herkennen aan hun uniform met daarop het BOA-embleem. Daarnaast verrichten de stadswachten ook in burgerkleding hun werkzaamheden. Zo kunnen zij de Somerense hondenbezitters die zich niet aan de regels houden, aanspreken en verbaliseren.

Maandag 7 mei

Wéér een ongeluk op de Wolfsputter Baan
Een automobiliste is rond de klok van 1 uur vanmiddag bij een ongeluk aan de Wolfsputter Baan (N279) gewond geraakt. Zij raakte een vrachtwagen en belandde met haar auto in de greppel. Nadat ze door de brandweer was bevrijd uit haar auto, werd ze met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De automobiliste reed richting Beek en Donk toen ze bij het inhalen de vrachtwagen (die dezelfde richting opreed) raakte. Ambulances, politie en brandweer waren ter plekke. Een traumahelicopter werd opgeroepen en wat later weer afgezegd. De Wolfsputter Baan in Helmond werd een tijd afgesloten.
5 Dagen geleden was er op de Wolfsputter Baan ook al een zwaar ongeluk, zie onze berichtgeving op woensdag 2 mei hieronder.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Update om 21.35 uur:
Van het bovenstaande ongeluk kregen wij zojuist onderstaande foto’s van Hans Hamersveld.

Zondag 6 mei

Feestje thuis eindigde vannacht in flinke vechtpartij
Zondag omstreeks 02.30 uur is de politie gealarmeerd voor een vechtpartij bij een woning.
Daar zou een feestje gaande zijn van de dochter des huizes. Hier waren circa achttien jeugdigen en twee ouders aanwezig. Volgens hen kwamen er opeens een drie ongenodigde mannen, achterom en pakten bier. Vervolgens zijn deze mannen weer weggegaan.
Even later kwam het drietal nog een keer terug en zou geprobeerd hebben met een loper een aantal fietsen weg te nemen. Toen de feestvierders hier achter kwamen, zijn zij naar buiten gegaan en probeerden het drietal weg te jagen. Hierop ontstond een confrontatie tussen beide groepen. Over en weer zijn er klappen gevallen. Deze confrontatie heeft zich verschoven richting de woning van het drietal.
Er zijn meerdere aangiftes opgenomen en de politie zal in de loop van de week diverse betrokkenen horen.

Zaterdag 5 mei

5 Auto’s met luchtbuks beschoten
Tussen 19.00 uur gisteravond en vanochtend 08.30 uur is er, vermoedelijk met een luchtbuks, op 5 personenauto’s geschoten. Daarbij werden de achterruiten kapot geschoten. Die auto’s stonden bij verschillende autobedrijven aan de Varenschut. Het lijkt erop dat er werd geschoten vanaf een verhoging bij de Zuid Willemsvaart.
Klik op de foto hiernaast om de grote versie te zien van 1 van de beschoten achterruiten.
Als je iets zag, laat het de politie hieronder of op 0900 – 8844 even weten.

Helmonder met veel harddrugs aangehouden voor handel in harddrugs
Na gedegen politieonderzoek, zijn vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een 27-jarige man uit Helmond en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden in de woning van de man op verdenking van handel in harddrugs.
Het tweetal is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Tevens werden er vijf afnemers aangehouden, een 28-jarige man uit Helmond, twee 22-jarige vrouwen uit Gemert, een 22-jarige man uit Boekel en een 29-jarige man uit Lieshout. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Bij de doorzoeking trof de politie een grote hoeveelheid harddrugs aan, waaronder amfetamine, ketamine, GHB, XTC en MDMA-kristallen. De drugs zijn in beslag genomen.

Woensdag 2 mei

Winnende lot Miljoenenspel werd in Helmond verkocht
De hoofdprijs van het Miljoenenspel ter hoogte van 100.000 euro is bij de trekking van 28 april gevallen op een lot verkocht in Helmond. Dat liet de organisatie vandaag weten. Wie de gelukkige is weten we niet.
Het Miljoenenspel is een wekelijkse loterij van de Nederlandse Staatsloterij waarmee dit jaar werd begonnen. Niet 1 persoon wint de hele Jackpot, maar de Jackpot wordt opgeknipt in prijzen van 1 miljoen. De Jackpot is tijdens de trekking van 28 april niet gevallen en staat nu op 2.8 miljoen euro.

Zwaar ongeluk op de Wolfsputter Baan
Vanmiddag om ongeveer 16.45 uur vond er een zwaar ongeluk plaats op de Wolfsputter Baan. Volgens eerste ooggetuigen vlogen een BMW en een Volkswagen Passaat frontaal op elkaar. Door de brandweer moest de Passaat worden opengeknipt. Naar het in eerste instantie lijkt, zijn er geen zwaar gewonden gevallen. De auto’s zijn total loss.
Dat ongeval op deze weg (de N279 langs het nieuwe kanaal) was ongeveer ter hoogte van het viaduct van de Venuslaan naar Dierdonk. Op de Wolfsputter Baan ontstond een grote chaos en een flinke file. De weg werd in beide richtingen afgesloten vanaf de grote rotonde in Beek en Donk tot bij het viiaduct naar Dierdonk, zo liet Steven van de Pol ons weten.
Update om 19.40 uur:
Volgens onbevestigde berichten zouden er 2 gewonden per ambulance zijn afgevoerd. De N279 tussen Helmond Noord en Beek en Donk is zojuist vrijgegeven en weer te gebruiken voor het verkeer.
Hieronder de foto’s die door Pim Verkoelen werden gemaakt.

Nóg 3 hennepkwekerijen tijdens hennepactiedag opgerold
De politie in Helmond heeft woensdag een hennepactiedag gehouden. Diverse panden waarbij het vermoeden bestond dat er hennep geteeld zou worden zijn bezocht. Bij 2 woningen is een kwekerij aangetroffen en in 1 woning is ruim een halve kilo gedroogde hennep gevonden. Tijdens de actiedag zijn 2 personen aangehouden.
In een woning aan de Doctor Dreeslaan In Mierlo-Hout is woensdagochtend een kwekerij met 264 planten aangetroffen. De 47-jarige bewoner is aangehouden. Bij een onderzoek in een woning aan de Deurneseweg is een kwekerij van 104 planten ontmanteld. Hier was niemand aanwezig. Vervolgens werd in een appartement aan de Markt (in het centrum) een reeds geoogste kwekerij aangetroffen. Ook hier was niemand thuis. In alle 3 de woningen werd de stroom illegaal afgetapt.
Aan de Honoriusstraat is in een woning 550 gram gedroogde hennep gevonden. en werd een 45-jarige bewoonster aangehouden. Zie het bericht hieronder van eerder vandaag.
De 47-jarige verdachte uit Mierlo-Hout mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het OM. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen op de Deurneseweg en de Markt.
Aanvulling: zie ook het relaas van de buurvrouw

De hennepkwekerij in de Honoriusstraat is opgerold
Een Helmondse vrouw is woensdag aangehouden nadat in haar woning hennep is aangetroffen. De vrouw zit vast voor verder onderzoek.
De politie heeft woensdagochtend na een anonieme melding een onderzoek gedaan in een woning aan de Honoriusstraat (een zijstraat van de Lucas Gasselstraat) in Helmond. In het pand is 550 gram gedroogde hennep gevonden. In de schuur van de woning troffen de agenten materialen aan die gerelateerd kunnen worden aan hennepkweek. Denk hierbij aan een koolstoffilter, kachels, knipschaartjes en hennepresten. Alle aangetroffen hennep en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
De 45-jarige bewoonster is aangehouden en werd voor verder onderzoek in de cel gezet. Na verhoor op het politiebureau heeft het Openbaar Ministerie haar een transactievoorstel aangeboden van 800 euro. De vrouw ging hiermee akkoord. Daarmee is de zaak meteen afgehandeld.

GroenLinks zet de bloemetjes buiten en fleurt Helmond op
Een aantal leden van GroenLinks fleurde vandaag Helmond op met Guerilla Gardening. Onder leiding van fractievoorzitter Ling Ko trokken de stad in om de bloemetjes buiten te zetten. Niet figuurlijk, maar letterlijk.
‚ÄúGewapend‚ÄĚ met een voorraad zaadjes zomerbloemen, genoeg om 2000 m¬≤ braakliggende grond op te fleuren, en wat plantjes vraagt GroenLinks zodoende aandacht voor meer groen in de stad.¬†‘In Brandevoort, Suytkade, Centrum en de Binnenstad ligt momenteel veel grond braak door de sloop- en bouwverslaving van de gemeente. Teveel straten in Helmond hebben nauwelijks groen. Jammer, want groen is goed voor de gezondheid en voor de luchtkwaliteit. Dit zou op veel meer plekken creatief gerealiseerd kunnen worden. Tenminste gedurende de tijd dat de grond wacht op een definitieve bestemming. We steken daarom ook zelf de handen uit de mouwen om Helmond groener te maken’ aldus een strijdvaardige Ling.
Het verschijnsel ‘guerrilla gardening’ komt overwaaien uit Engeland en de VS. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop, zaden en planten, de stad om in een groene oase.
Eerder betoogde VVD-raadslid Serge van de Brug in zijn column al iets dergelijks en ook D66 zou het geen verkeerd idee vinden.

Winkeldief gepakt toen hij zijn fiets kwam ophalen 
Een man uit Helmond is dinsdagavond in zijn woonplaats aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling nadat hij werd aangesproken op diefstal uit een winkel kort daarvoor.
Een medewerker van een winkel aan de Helmondse Azalealaan en een 46-jarige man uit Oosterhout, die op dat moment in de winkel aanwezig was, spraken een 50-jarige inwoner van Helmond aan op het feit dat hij verdacht werd van het wegnemen van spullen uit de winkel. Hij zou mogelijk spullen onder zijn vest hebben gestopt kort daarvoor. Hij bedreigde hierbij de medewerker en duwde de 46-jarige man aan de kant en ging buiten naar zijn fiets en hond. Hij spoorde vervolgens zijn hond aan om de man uit Oosterhout te pakken. Deze laatste had zijn fiets vastgepakt. Hierop is de verdachte met zijn hond weggelopen. Kort daarna kwam hij weer terug om zijn fiets te halen. Hij schopte toen de 46-jarige man tegen zijn been. De gewaarschuwde politie kon de verdachte vervolgens aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

9 reacties:

Gebeurt me niet elke dag dat ik onder de douche uit gejaagd wordt omdat ik hoor “POLITIE! OPEN MAKEN!” Snel in mijn kleren geschoten, wist namelijk niet of ze nou bij mij, of de buurman moesten zijn! Halletje vol agenten. Of ik de sleutel van de buurman misschien had? Nou nee. Maar de buurman is een goeie gast, dus ik maakte me wel even zorgen! Dat ze 104 wietplanten zouden vinden nadat ze binnen waren gebroken had ik echt niet verwacht! Nooit iet geroken of gezien of gemerkt, behalve mijn vriendelijke, vrolijke buurman, die ik toch wel erg ga missen. Nu moet ik maar weer afwachten wat er naast me komt te wonen. *zucht*

Beantwoorden

Och ja, deze keer schoten ze op ruiten van auto’s een maand geleden op ruiten in de Spaanseweg in Stiphout. Belachelijk maar zo gaat het.

Beantwoorden

Wat die vechtpartij betreft,waar was dat ergens????

Beantwoorden

@vraagje op 7 mei 2012 om 20:40:

Dat is niet bekend gemaakt door de politie.

Beantwoorden

Helmond Actief, laat Theo het niet lezen want het is toch echt Helmond Aktief met een “K” dus. ūüėČ

Beantwoorden

@Ad op 10 mei 2012 om 00:07:

Wie moeten we geloven? Jou, Theo van Mullekom of het offici√ęle persbericht dat de gemeente Helmond gisteren deed uitgaan inzake deze Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Aerle?

In dat persbericht stond namelijk letterlijk de volgende alinea:
2002-2006 en van 2009 tot heden: Burgercommissielid gemeente Helmond
De heer Van Aerle is ook op bestuurlijk vlak actief. Sinds 2002 ondersteunt hij als burgercommissielid de gemeenteraad. In de periode 2002 – 2006 heeft hij zitting gehad in de raadscommissie Samenleving (en Economie) en vanaf 2009 is hij lid van de commissie Middelen, Ondersteuning en Economie. De heer Van Aerle doet dit namens de raadsfractie Helmond Actief.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Arjan. Na al die jaren toch een keer dé prijs in de wacht gesleept!!

Beantwoorden

Hardstikke leuk Pathé, maar waar laat je dan je eventuele andere kind(eren die ouder zijn dan 18 maanden)? Die moeten dan dus alsnog naar de oppas. Het idee is goed, maar het is het nog net niet helemaal.

Beantwoorden

@Joyce op 15 mei 2012 om 21:01:

Het antwoord van Pathé Helmond op jouw vraag is:
“De Path√© Baby Bios voorstelling vertonen we films voor volwassenen, geen kinderfilms, en is voornamelijk bedoeld om nieuwe ouders/mama‚Äôs een gezellig bioscoopbezoek te bieden. Even ontspannen met je baby erbij. Vaak kunnen peuters niet lang stil zitten. Voor hen zijn er geen speciale faciliteiten aanwezig dus zal je de Path√© Baby Bios ervaring waarschijnlijk niet optimaal kunnen beleven.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *